Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Over Relatie- en scheidingspunt, Sportakkoord en openingstijden Hemelvaartsdag

9 mei 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 2 mei 2023
Gemeentehuis-zuidhorn

Deze informatie betreft GEEN officiële publicatie van de gemeente Westerkwartier waaraan u rechten kunt ontlenen. WelkominZuidhorn.nl heeft de informatie wel overgenomen van de officiële publicaties van de gemeente Westerkwartier. Deze officiële publicaties vindt u op http://www.westerkwartier.nl

RAADPLEGEN BEKENDMAKINGEN IN UW BUURT
De gemeente publiceert haar officiële bekendmakingen digitaal zoals aangevraagde en verleende vergunningen. Ga naar overuwbuurt.overheid.nl  om deze te vinden.

Gewijzigde openingstijden Hemelvaartsdag
De gemeentelijke locaties zijn gesloten op:
u Donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag)
u Vrijdag 19 mei (dag na Hemelvaart)
Spoed of crisiszaken
Bij spoed of crisiszaken op het gebied van Jeugd belt u met het algemene nummer, 14 0594. U wordt dan doorgeschakeld naar een consulent Jeugd. In geval van spoedeisende calamiteiten op het gebied van wegen, riolering,
gemeentelijke gebouwen en groen, belt u met het algemene nummer, 14 0594.
U wordt dan doorgeschakeld met het calamiteitennummer.
Afhalen documenten
Voor het afhalen van reisdocumenten of rijbewijzen kunt u zonder afspraak terecht bij de recepties van de locaties Leek en Zuidhorn. Raadpleeg altijd de actuele openingstijden op westerkwartier.nl/openingstijden
Afspraak maken
Gemeente Westerkwartier werkt volledig op afspraak. U kunt online een afspraak maken voor het aanvragen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs via westerkwartier.nl/afspraak. Voor andere afspraken blijft het nodig dat inwoners bellen voor een afspraak, zodat maatwerk geleverd kan worden.
Wijzigingen afval op Hemelvaartsdag
De route van de milieuboer is verplaatst van donderdag 18 mei (Hemelvaartsdag) naar zaterdag 20 mei. Bekijk de ophaaldagen voor uw afval op westerkwartier.nl/afvalkalender Donderdag 18 mei zijn de milieustraten gesloten

Relatie- en scheidingspunt
Sociaal Werk De Schans heeft een Relatie- en scheidingspunt. Ouders en kinderen kunnen hier terecht voor informatie, ondersteuning en begeleiding op het gebied van relatie, scheiding en opvoeding.
Informatietasjes
Het Relatie- en scheidingspunt heeft informatietasjes voor ouders die twijfelen om uit elkaar te gaan of dit al besloten hebben. In de tas zit informatie wat er vanuit het Relatie- en scheidingspunt geboden wordt aan ouders en kinderen. Dit zijn o.a. groepstrainingen voor kinderen en ouders. Ook staan er tips in voor ouders. Bijvoorbeeld: ‘hoe vertellen we de kinderen dat we gaan scheiden?’ Daarnaast zit er een werkboek, voorleesboek en een
knuff el in voor jouw kind.
De afgelopen periode heeft Sociaal Werk De Schans ervoor gezorgd dat deze tasjes beschikbaar zijn via onder andere de GGD, op scholen en op haar eigen locaties. 
Contact
Heb je vragen of belang bij de informatie tas? Dan kan je contact opnemen met één van de coaches van het Relatie- en scheidingspunt van Sociaal Werk De Schans. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 09:00 - 17:00 uur via 0594-745 620 of via relatie-scheidingspunt@sociaalwerkdeschans.nl

Het Sportakkoord wordt vernieuwd, denkt u mee? 
Heeft u een rol gespeeld (of wilt u een rol spelen) bij het in beweging brengen van de inwoners van het Westerkwartier? Dan bent u uitgenodigd voor de sportavond. De avond is op dinsdag 16 mei, van 19:00 uur tot ongeveer 21:30 uur in Sportcentrum Eekeburen Oldekerk.
Wat is het Sportakkoord?
Met het Sportakkoord stimuleren we al drie jaar inwoners meer te sporten en bewegen. In deze periode hebben we waardevolle initiatieven kunnen ondersteunen en zijn er mooie projecten gerealiseerd. Hierdoor hebben we gewerkt aan de ambitie van het Sportakkoord in onze gemeente Westerkwartier, waarbij iedereen de kans krijgt om met plezier te sporten en bewegen.
Sportavond op 16 mei
De Rijksoverheid heeft de regeling Sportakkoord verlengd en aan de gemeenten gevraagd het Sportakkoord te evalueren en waar mogelijk te verbeteren. Dit doen we graag met u tijdens de sportavond op 16 mei!
Meer informatie en aanmelden kan via de website: westerkwartier.nl/sportavond

Inloop bouwplan zwembadlocatie Oostergast (Atlasstraat) 
Op de hoek van het Noorderlicht en de Rijksstraatweg in de wijk De Oostergast in Zuidhorn ligt al jaren een bouwkavel braak. Deze kavel maakt deel uit van het perceel waarop het zwembad is gevestigd. De kavel is onder andere bestemd voor lichte bedrijvigheid, dienstverlening, kantoren, overdekte sport- en/of recreatieve voorzieningen en maatschappelijke voorzieningen.
In de afgelopen jaren is gebleken dat een invulling van de kavel binnen deze geldende bestemming niet mogelijk is. Om die reden is de blik verruimd en onderzocht of een invulling met woningbouw tot de mogelijkheden behoort.
Aan de hand van een stedenbouwkundig programma van eisen is een plan ontwikkeld voor een complex met 22 appartementen, bergingen, een half verdiepte parkeerkelder en een ruimte voor een fitnessstudio/sportschool.
Op 16 mei 2023 vindt in de ontmoetingsruimte van het gemeentehuis aan de Hooiweg 9 te Zuidhorn een openbare inloopbijeenkomst plaats waarin het plan door de initiatiefnemers wordt gepresenteerd. Tussen 19.00 en 20.30 uur kunt u vrij inlopen.

OVERZICHT STREMMINGEN
http://www.westerkwartier.nl/wegwerkzaamheden

CONTACTGEGEVENS:
Gemeente Westerkwartier Postbus 100 9350 AC Leek
Tel.:  14 0594  info@westerkwartier.nl http://www.westerkwartier.nl

BEZOEKADRES ZUIDHORN: Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn
Overige bezoekadressen: Hoofdstraat 97, Grootegast - Tolberterstraat 66, Leek - Molenstraat 45, Marum

OPENINGSTIJDEN LOCATIE ZUIDHORN
Uitsluitend op afspraak Tel.:  14 0594 / info@westerkwartier.nl
Maandag t/m vrijdag 08.30 - 12.30 uur
Maandagmiddag 13.30 - 16.30 uur
Maandagavond 18.00 - 19.30 uur
Woensdagmiddag 13.30 - 17.30 uur

AFVALWIJZER
» Hier vindt u informatie over de milieuboer, KCA en Milieustraat

INFORMATIEPAGINA GEMIST? 
» Hier vindt u een archief met eerder uitgebrachte pagina’s

  • Zwemcentrum zuidhorn
  • Rijbewijs
  • Summerproat-2023
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Slide

Kom in Zuidhorn evenement de moeite waard

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 7 oktober : Straattheater, standhouders, muziek en kinderactiviteiten
Lees verder →
Foto-expositie archief

Fotogroep InFocus zorgt voor kleurexplosie van Rudie Wiersma Fotografie

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Fotogroep InFocus is een enthousiast groepje amateurfotografen met uitvalsbasis Zuidhorn.
Lees verder →
Nikijacobs

The Ballad of Mauthausen – Aduarder Abdijconcerten

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Niki Jacobs & Band
Lees verder →