Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Over receptie nieuwe burgemeester, Energieadviesgesprek en Takkenroute

17 september 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 17 september 2019
Gemeentehuis-zuidhorn

Deze informatie betreft GEEN officiële publicatie van de gemeente Westerkwartier waaraan u rechten kunt ontlenen. WelkominZuidhorn.nl heeft de informatie wel overgenomen van de officiële publicaties van de gemeente Westerkwartier. Deze officiële publicaties vindt u op http://www.westerkwartier.nl

FELICITEER ONZE NIEUWE BURGEMEESTER
Woensdag 2 oktober vindt de installatie plaats van Ard va der Tuuk als eerste kroonbenoemde burgemeester van de gemeente Westerkwartier. Graag bieden wij u de gelegenheid om het te feliciteren 
Receptie
Tussen 19.00 en 21.00 uur is de feestelijke receptie voor alle inwoners waar u Ard, maar ook zijn vrouw Anja, de hand kunt schudden en feliciteren. U bent van harte welkom in De Postwagen, Hoofdstraat 53 in Tolbert. 
Livestream
Voorafgaand aan de receptie is tussen 16.00 en 17.00 uur een buitengewone raadsvergadering. Hiervoor is een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar. U kunt de installatie live volgen via http://www.westerkwartier.nl/raadsvergaderingen ;
Samen met u heten we Ard van harte welkom in het Westerkwartier en wensen we hem veel succes als burgemeester!

KAPMELDINGEN
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende meldingen hebben ontvangen voor het kappen van: 
• 1 es aan de Boventilsterweg 1 te Oldehove 
De melding ligt vanaf nu twee weken ter inzage bij de balie van het gemeentehuis, locatie Zuidhorn, Hooiweg 9. Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze, bij voorkeur schriftelijk, kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier. Op basis van de nog geldende APV van de voormalige gemeente Zuidhorn moeten de kapmeldingen die betrekking hebben op het grondgebied van de voormalige gemeente Zuidhorn nog in de krant gepubliceerd worden.

BESTEL EEN WESTERKWARTIER ENERGIEADVIESGESPREK
Woont u in het Westerkwartier en wilt u uw verduurzamingskansen graag met een professionele adviseur bespreken? Voor slechts 45 euro komt een energieadviseurs van Susteen bij u thuis langs om te bekijken wat er mogelijk is en om de mogelijkheden met u door te spreken. Ga voor meer informatie naar http://www.susteen.nl > lopende acties.

TAKKENROUTE
Tussen 30 september en 18 oktober rijdt Hoeksema’s Regionale Milieudienst (HRM) de zogenaamde takkenroute in het Westerkwartier. HRM verzorgt dit voor het gebied van de voormalige gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. 
Vooraf aanmelden 
Wanneer u wilt dat de HRM uw takken en snoeiafval komt ophalen, dient u dit vooraf aan te melden via de site van de gemeente http://www.westerkwartier.nl/takken. Let op! Alleen snoeiafval dat is aangemeld, neemt HRM mee. 
Planning route 
De planning van de takkenroute is als volgt: 
Gebied Leek Week 40 uiterlijk aanmelden voor (30 september - 4 oktober) woensdag 25 september 
Gebied Grootegast en Marum Week 41 uiterlijk aanmelden (7 - 11 oktober) woensdag 2 oktober
Gebied Zuidhorn Week 42 uiterlijk aanmelden (14 - 18 oktober) woensdag 9 oktober
Zelf afgeven
U kunt u uw takken en snoeiafval ook zes dagen per week gratis afgeven bij de Tweemat (Grootegast) en/of Vagroen (Gaarkeuken). 
Middag 
In 2019 haalt de gemeente Het Hogeland in het gebied Middag de takken en het snoeiafval op. Inwoners van Middag die hierover vragen hebben, kunnen contact opnemen met de gemeente Het Hogeland.

UITNODIGING BIJEENKOMST OVER JONGEREN OP DE ARBEIDSMARKT 
Kent u het Armoedepact gemeente Westerkwartier? Dit is een samenwerkingsverband van 51 partijen in onze gemeente, dat de diensten naar inwoners met een kleinere beurs wil verbeteren. Vanuit het Armoedepact organiseren we diverse verbindingsbijeenkomsten. Elke bijeenkomst heeft een eigen thema en iedereen die hierover meer wil weten is van harte welkom. 
Donderdag 19 september organiseren we een bijeenkomst met het thema: Jongeren op de arbeidsmarkt. De bijeenkomst is van 15.45 - 19.00 uur in AOC Terra, Molenstraat 12 in Oldekerk. Diverse partijen vertellen hier hoe zij werkplekken creëren en vooral begeleiding bieden aan jongeren binnen hun bedrijf of project.
Programma 
Vanaf 15.45 uur is er inloop met koffi e en thee. Om 16.00 uur start het programma. Het bedrijf Remon (waterzuiveringssystemen) heeft diverse jongeren in dienst die zich hebben ontwikkeld binnen het bedrijf. Het bedrijf en de jongeren vertellen hun ervaringen.
Rond 17.00 uur is er een lichte maaltijd. Daarna vertelt het AOC Terra hoe zij jongeren opleiden en begeleiden naar werk. Vervolgens licht Nico Boele van Gebiedscoöperatie Westerkwartier, project Peebos toe. Tot slot is er gelegenheid elkaar vragen te stellen en ervaringen met elkaar uit te wisselen.

IETS REGELEN MET DE GEMEENTE WESTERKWARTIER? MAAK EEN AFSPRAAK!
Om u zo goed mogelijk van dienst te zijn, werkt de gemeente Westerkwartier uitsluitend op afspraak. 
Afspraak maken 
Voor alle producten en diensten maakt u online of telefonisch via 14 0594 een afspraak. Vanaf 1 september zijn wij maandag tot en met donderdag telefonisch bereikbaar van 8.00 tot 17.00 uur en op vrijdag van 8.00 tot 15.00 uur. Voor reisdocumenten, rijbewijzen en geboorteaangifte kunt u eenvoudig een afspraak maken via www.westerkwartier.nl/afspraak
Tijden en locaties 
Voor reisdocumenten, rijbewijzen en geboorteaangifte kunt u, op afspraak, terecht op de volgende locaties. Let op: reisdocumenten en rijbewijzen kunt u uitsluitend afhalen op de locatie waar u deze heeft aangevraagd.
Leek (Tolberterstraat 66) maandag t/m donderdag van 8.00 tot 17.00 uur donderdagavond van 18.00 tot 19.30 uur vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur 
Zuidhorn (Hooiweg 9) maandag t/m donderdag van 8.00 uur tot 17.00 uur maandagavond van 18.00 tot 19.30 uur vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur 
Marum (Molenstraat 45) dinsdag en donderdag van 8.00 tot 12.00 uur Grootegast (Hoofdstraat 97) woensdag en vrijdag van 8.00 tot 12.00 uur 
Regel het snel en simpel online Veel zaken kunt u volledig online regelen. Een uittreksel basisregistratie of burgerlijke stand aanvragen? Verklaring omtrent gedrag nodig? Verhuizing doorgeven? Of melding doen van een huwelijk  Of geregistreerd partnerschap? Regel het snel en simpel via http://www.westerkwartier.nl

DOE NIET ZO MAAR VOOR IEDEREEN OPEN! 
De gemeente heeft meldingen binnengekregen dat personen, die zich voordoen als medewerker van de gemeente, bij (oudere) inwoners proberen binnen te komen. Meestal vragen ze of de betreff ende inwoner mee wil werken aan een enquête. 
Geen enquêtes 
De gemeente Westerkwartier voert op dit moment geen enquêtes uit onder ouderen! Wordt er bij u aangebeld door iemand die zich voordoet als een medewerker van de gemeente, vraag dan altijd naar een identiteitsbewijs. Laat niet zomaar iedereen binnen. 

RAADPLEGEN BEKENDMAKINGEN IN UW BUURT
De gemeente publiceert haar officiële bekendmakingen digitaal zoals aangevraagde en verleende vergunningen. Ga naar overuwbuurt.overheid.nl  om deze te vinden.

CONTACTGEGEVENS:
Gemeente Westerkwartier Postbus 100 9350 AC Leek
Tel.:  14 0594 WhatsApp 06-55 11 22 05 info@westerkwartier.nl http://www.westerkwartier.nl

BEZOEKADRES ZUIDHORN: Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn
Overige bezoekadressen: Hoofdstraat 97, Grootegast Tolberterstraat 66, Leek Molenstraat 45, Marum

OPENINGSTIJDEN LOCATIE ZUIDHORN
Maandag t/m vrijdag 08.30 - 12.30 uur
Maandagmiddag 13.30 - 16.30 uur
Maandagavond 18.00 - 19.30 uur
Woensdagmiddag 13.30 - 17.30 uur

OPENINGSTIJDEN DEPOT KLEIN CHEMISCH AFVAL
Werkplaats Transportweg 2, Noordhorn
Maandag 18.30 - 19.30 uur Woensdag 13.00 - 15.00 uur

INFORMATIEPAGINA GEMIST?
» Hier vindt u een archief met eerder uitgebrachte pagina’s

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Avond4daagse 2023 (11)

Avondvierdaagse Zuidhorn 2024: Record aantal kinderen uit Noordhorn en Zuidhorn in beweging

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Starttijden en routes voor de 5km en 10km en start/finish-locaties
Lees verder →
Tentdienst

Tentdienst tijdens de feestweek in Noordhorn

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
De tentdienst brengt mensen uit Noordhorn en omgeving uit de verschillende kerken samen.
Lees verder →
Stekkie

Vissen is Cool!  Jeugdvergunning of jeugdvispas (de verschillen)

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Tip van hengelsportvereniging Noordhorn
Lees verder →
Leefbaarheidsprijs visvliet vitaal 2023

Welke vereniging volgt Visvliet Vitaal op met leefbaarheidsprijs 2024

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Wie nomineert u voor de lee­fbaarheidsprijs in het Westerkwartier?
Lees verder →
Ondertekening overeenkomst bouw coulissen oostindie leek - 22 mei 2024

Overeenkomst getekend voor Coulissen, een bijzonder project in Oostindie Leek

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
bouw van de woningen begint in september
Lees verder →
Vyber-e-bikes-test-winnaar-2024-def

Tweewielerhuis Noordhorn leverancier bekroonde VYBER fietsen

22 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Fietsen doorstaan met vlag en wimpel de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest
Lees verder →