Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Over gratis cursussen, kapmeldingen en bestuursleden MH land gevraagd

13 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 13 augustus 2019
Gemeentehuis-zuidhorn

Deze informatie betreft GEEN officiële publicatie van de gemeente Westerkwartier waaraan u rechten kunt ontlenen. WelkominZuidhorn.nl heeft de informatie wel overgenomen van de officiële publicaties van de gemeente Westerkwartier. Deze officiële publicaties vindt u op http://www.westerkwartier.nl

GRATIS CURSUSSEN DIGITAAL WERKEN
Bang voor de computer? Ga naar de bieb voor de gratis cursus Klik & Tik! Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Heel handig, maar lastig als je hier weinig ervaring mee hebt. Met de gratis cursus Klik & Tik leer je de eerste stappen van werken met computers en internet. De cursus bestaat uit een aantal onderdelen, die je achter elkaar of los van elkaar kunt volgen. Je leert in je eigen tempo hoe een computer werkt, ontdekt de mogelijkheden van het internet en leert werken met sociale media zoals Facebook en Whatsapp.
Tineke Goossens van de Bibliotheken in het Westerkwartier: “We hebben al veel mensen blij kunnen maken, het is fantastisch te zien hoe de knoppenangst verdwijnt en hoe we mensen helpen digitaal vaardig te worden.” Is het iets voor je of ken je iemand die je erop attent wil maken? Loop dan de bibliotheek eens binnen. Voor vragen en informatie kun je contact opnemen met de klantenservice, telefoonnummer 088 5061 900. Vanaf september gaan de cursussen weer van start. Opgave kan via de bibliotheken Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn gedurende het hele jaar.

Cursus Digisterker: werken met de e-overheid
Aangifte doen bij de Belastingdienst, een verhuizing doorgeven aan de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. Daarom bieden bibliotheken de cursus ‘Werken met de e-overheid’ aan. Cursisten leren hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. Hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar ook, hoe kun je iets aanvragen, bijvoorbeeld een paspoort bij de gemeente of zorgtoeslag bij de Belastingdienst. Ook MijnOverheid en de Berichtenbox komen aan bod. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Bij de start van de cursus ontvangen cursisten een werkboek. De cursus Digisterker is gratis. Aanmelden kan via de website van de bibliotheken: https://biblionetgroningen.nl/digisterker. De cursus  vindt plaats in de bibliotheken van Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn.

HERDENKING EINDE JAPANSE BEZETTING
Op 15 augustus 1945 kwam er voor het Koninkrijk der Nederlanden offi cieel een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Op deze dag herdenken we ieder jaar álle slachtoff ers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en de directe gevolgen daarvan. Op donderdagavond 15 augustus is er vanaf 19:00 uur een herdenking bij de kerk aan de Noorderringweg 41 in Marum. Wethouder Elly Pastoor houdt hier een korte toespraak, gevolgd door twee minuten stilte. Hierna worden enkele nummers gezongen en bloemen en kransen gelegd. In het kerkje vertellen na 20.00 uur een aantal personen hun persoonlijke verhaal.

KAPMELDINGEN
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende meldingen hebben ontvangen voor het kappen van:
• 1 vogelkers aan de Brilweg 13 te Zuidhorn
• 8 populieren aan de Medenerweg 13 te Den Ham
• 2 berken aan de Schoolstraat 5 te Oldehove
De meldingen liggen vanaf nu twee weken ter inzage bij de balie van het gemeentehuis, locatie Zuidhorn, Hooiweg 9. Binnen deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze, bij voorkeur schriftelijk, kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier.
Op basis van de nog geldende APV van de voormalige gemeente Zuidhorn moeten de kapmeldingen die betrekking hebben op het grondgebied van de voormalige gemeente Zuidhorn nog in de krant gepubliceerd worden.

BESTUURSLEDEN MIDDAG-HUMSTERLAND
Gebiedsraad Middag-Humsterland zorgt voor uitvoering van de Visie op landschap, natuur, milieu en agrarische bedrijfsvoering. De Gebiedsraad is voor overheden en andere organisaties aanspreekpunt bij de uitvoering van de Visie. De Gebiedsraad wordt op dit moment samengesteld. We zoeken:
Enthousiaste Bestuursleden met hart voor Middag-Humsterland 
Meer informatie kunt u vinden op http://www.westerkwartier.nl/vacatures Reageren kan tot en met 14 september 2019

OPROEP MELDEN EIGENAAR ONBEHEERDE BOOT IN HAVEN LEEK
In de haven van Leek, op ligplaatsnummer 53, ligt een groene roeiboot. Gemeente Westerkwartier verzoekt de eigenaar van deze boot zich binnen 14 dagen (na deze publicatie) te melden bij de havenmeester in het havengebouw bij de genoemde haven. Indien de eigenaar zich niet binnen 14 dagen meldt of de boot niet verwijdert, verwijdert de gemeente de boot. De kosten van deze verwijdering en de bewaring worden op de eigenaar verhaald. Na de wettelijke bewaringstermijn verkoopt de gemeente de boot.

STREMMING WETHOUDER IWE HUTSTRAAT LEEK
In verband met het woonrijp maken van de Wethouder Iwe Hutstraat is het noodzakelijk deze straat tijdelijk te stremmen. De werkzaamheden starten maandag 19 augustus. De Wethouder Iwe Hutstraat is dan voor doorgaand verkeer afgesloten. De werkzaamheden duren drie weken. De bewoners van de betreff ende straat en andere omliggende straten informeren we per brief.

RAADPLEGEN BEKENDMAKINGEN IN UW BUURT
De gemeente publiceert haar officiële bekendmakingen digitaal zoals aangevraagde en verleende vergunningen. Ga naar overuwbuurt.overheid.nl  om deze te vinden.

CONTACTGEGEVENS:
Gemeente Westerkwartier Postbus 100 9350 AC Leek
Tel.:  14 0594 WhatsApp 06-55 11 22 05 info@westerkwartier.nl http://www.westerkwartier.nl

BEZOEKADRES ZUIDHORN: Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn
Overige bezoekadressen: Hoofdstraat 97, Grootegast Tolberterstraat 66, Leek Molenstraat 45, Marum

OPENINGSTIJDEN LOCATIE ZUIDHORN
Maandag t/m vrijdag 08.30 - 12.30 uur
Maandagmiddag 13.30 - 16.30 uur
Maandagavond 18.00 - 19.30 uur
Woensdagmiddag 13.30 - 17.30 uur

OPENINGSTIJDEN DEPOT KLEIN CHEMISCH AFVAL
Werkplaats Transportweg 2, Noordhorn
Maandag 18.30 - 19.30 uur Woensdag 13.00 - 15.00 uur

INFORMATIEPAGINA GEMIST?
» Hier vindt u een archief met eerder uitgebrachte pagina’s

  • Gemeentenieuws
  • Gemeenteapp
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Ravage mist

Aanrijding door dichte mist

20 november 2019    Zuidhorn-nieuws
acht voertuigen bij Gaarkeuken
Lees verder →
Old neis- gronings vuur

Gronings vuur met Zuidhorner tintje

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Het project Gronings Vuur reist door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst wordt getoond wat er zich afspeelt in de provincie.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over aanvraag mantelzorgwaardering 2019, Ard en Gebiedscommissie Zuidelijk Westerkwartier

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 19 november 2019
Lees verder →
Brede school  arend jan zwarteveen fotografie  large

OBS de Borgh uit Zuidhorn ‘Meest mediawijze klas van Groningen’

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws
De wedstrijd werd gehouden tijdens de ‘Week van de Mediawijsheid’.
Lees verder →
Detailhandelvisie

Ondernemers en gemeente bijeen over visie detailhandel Westerkwartier

18 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Wethouder Pastoor;” Het leeft bij u en ook bij ons”
Lees verder →
Etalageroute-2019  (6)

Broers van der Dong exposeren in de Pop UP Gallery

18 november 2019    Zuidhorn-nieuws
in de voormalige Jan Biermaschool Oldehove
Lees verder →