Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Over Gemeente Toegankelijk? Regionale Veteranendag & informatieavond woonplan Noordhorn

11 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 11 juni 2024
Gemeentehuis-zuidhorn

Deze informatie betreft GEEN officiële publicatie van de gemeente Westerkwartier waaraan u rechten kunt ontlenen. WelkominZuidhorn.nl heeft de informatie wel overgenomen van de officiële publicaties van de gemeente Westerkwartier. Deze officiële publicaties vindt u op http://www.westerkwartier.nl

Is gemeente Westerkwartier de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland? Stem mee!
Iedereen moet mee kunnen doen in onze gemeente. Vindt u dat ook? En woont of werkt u in onze gemeente? Of komt u er vaak om een andere reden? Dan is dit hét moment om onze gemeente te beoordelen op toegankelijkheid. De VNG organiseert de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland. 
Wat is een toegankelijke gemeente? 
Mensen met een beperking kunnen vaak niet meedoen. Dat ligt aan de manier waarop in Nederland dingen zijn gemaakt of geregeld. Het is daarom belangrijk dat Nederland toegankelijker wordt, zodat iedereen mee kan doen. 
Wat vindt u belangrijk? 
U beoordeelt de gemeente op zes onderdelen. Hoe toegankelijk zijn bijvoorbeeld de stoepen en straten in deze gemeente voor iemand met een beperking? Of hoe toegankelijk zijn de website en apps van deze gemeente voor slechtzienden? Hoe meer beoordelingen binnenkomen, hoe beter we onze gemeente toegankelijk kunnen maken. Laat uw stem horen! 
Top 10 
In ronde 1 (van 1 t/m 30 juni) kan iedereen de toegankelijkheid van een gemeente beoordelen. De 10 best beoordeelde gemeenten gaan door naar de volgende ronde. Zij maken kans op de felbegeerde titel Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland.
Stemmen! 
Ga naar meesttoegankelijkegemeente.nl/ en vul het stemformulier uiterlijk 30 juni 2024 in. Liever op papier invullen? Dat kan ook. Op meesttoegankelijkegemeente.nl/ kunt u het stemformulier uitprinten, invullen voor 21 juni 2024 en opsturen naar: BKB Het Campagnebureau T.a.v. Meest Toegankelijke Gemeente Westerstraat 252-254 1015 MT Amsterdam

Regionale Veteranendag Westerkwartier
Op zaterdag 6 juli organiseert de gemeente Westerkwartier samen met Veteranencomité Westerkwartier een regionale Veteranendag. Deze bijeenkomst is van 14.30 tot 21.00 uur bij voetbalvereniging VEV’67 in Leek (De Knip 2, Leek). Burgemeester Ard van der Tuuk verzorgt de opening. 
Komt u ook? 
Alle veteranen uit de gemeente Westerkwartier, die geregistreerd staan bij het Veteraneninstituut, ontvangen een uitnodiging. De bijeenkomst is ook bedoeld voor jonge militairen die zijn uitgezonden en nu nog in actieve dienst zijn. Zij staan nog niet bij het Veteraneninstituut ingeschreven, ook hen nodigen wij uitdrukkelijk uit. Aanmelden voor de bijeenkomst bij VEV’67 in Leek 
Belangstellenden kunnen zich uiterlijk 14 juni opgeven voor deelname aan de bijeenkomst in Leek bij VEV’67. Opgave kan per e-mail naar leefbaarheid@Westerkwartier.nl. Voor meer informatie neemt u contact op met Bea Mulder, telefoonnummer 06 – 52 23 54 52.

Bijeenkomst bij witte anjerperkje Grootegast
De gemeente Westerkwartier hecht er waarde aan dat veteranen zich gezien en gehoord voelen in de gemeente. Daarom is het ‘witte anjerperkje’ in de Notoaristuun een aantal jaar geleden geopend in de gemeente Westerkwartier. Op zaterdag 6 juli leggen we voorafgaand aan de bijeenkomst in Leek, samen met de burgemeester om 13.00 een krans. Geïnteresseerden zijn welkom, aanmelden is niet nodig en deelname is kosteloos.

Tweede informatieavond woonplan Noordhorn 4 juli 2024
Op 18 januari 2024 was een dorpsavond. De input van deze eerste bijeenkomst is in het woonplan Noordhorn verwerkt. Daarover gaan we graag met u in gesprek. We organiseren hiervoor een tweede bijeenkomst in de De Dörpsstee. U bent van harte welkom. 
Waarom een tweede bijeenkomst? 
Veel informatie over Noordhorn hebben we al, maar u kent uw dorp waarschijnlijk nog beter. Het helpt ons om van u te horen waar mogelijkheden zijn voor woningbouw en waar juist niet. Ook gaan we graag in gesprek over de behoefte in het dorp. Met alle informatie kunnen wij een definitief concept woonplan maken. Wanneer en waar is de bijeenkomst? Datum : 4 juli 2024 Tijd: 19.30 – 21.00 uur Locatie: Dörpsstee, Noorderweg 61c in Noordhorn 
Hoe ziet het programma eruit? 
19.30 uur: inloop met koffie en thee 
19.45 uur: gezamenlijke start met een presentatie van beschikbare informatie 
20.00 uur: informatie bij u ophalen over de locaties 
21.00 uur: einde bijeenkomst 
We willen graag weten hoeveel mensen er komen Dan kunnen we de bijeenkomst goed voorbereiden. We vragen u daarom u aan te melden vóór 27 juni 2024. U kunt zich aanmelden door: • deze link te volgen forms.office.com/e/BX5SfCz7XP?origin=lprLink of
 Wilt u meer weten over de woonplannen? Kijkt u dan op onze site http://www.westerkwartier.nl/woonplannen. Heeft u nog vragen? Stuurt u dan een mail naar woonplannenperdorp@westerkwartier.nl t.a.v. Marjolein van Schoonhoven

Tweede informatieavond woonplan Ezinge 2 juli 2024
Op 25 januari 2024 was een eerste dorpsavond. De input van deze eerste bijeenkomst is in het woonplan Ezinge verwerkt. Daarover gaan we graag met u in gesprek. We organiseren hiervoor een tweede bijeenkomst in Het Huis van het Dorp Ezinge. U bent van harte welkom. 
Waarom een tweede bijeenkomst? 
Veel informatie over Ezinge hebben we al, maar u kent uw dorp waarschijnlijk nog beter. Het helpt ons om van u te horen waar mogelijkheden zijn voor woningbouw en waar juist niet. Ook gaan we graag in gesprek over de behoefte in het dorp. Met alle informatie kunnen wij een definitief concept woonplan maken. 
Wanneer en waar is de bijeenkomst? Datum : 2 juli 2024 Tijd: 19.30 – 21.00 uur Locatie: Het Huis van het Dorp Ezinge, Nieuwestreek 33, 9891 AB Ezinge. 
Hoe ziet het programma eruit? 
19.30 uur: inloop met koffie en thee 
19.45 uur: gezamenlijke start met een presentatie van beschikbare informatie 
20.00 uur: informatie bij u ophalen over de locaties 
21.00 uur: einde bijeenkomst 
We willen graag weten hoeveel mensen er komen Dan kunnen we de bijeenkomst goed voorbereiden. We vragen u daarom u aan te melden vóór 25 juni 2024. U kunt zich aanmelden door: • deze link te volgen forms.office.com/e/zU3uiZUhtP?origin=lprLink 
Wilt u meer weten over de woonplannen? Kijkt u dan op onze site westerkwartier.nl/woonplannen. Heeft u nog vragen? Stuurt u dan een mail naar woonplannenperdorp@westerkwartier.nl t.a.v. Marjolein van Schoonhoven

Wijzigingen openingstijden 20 juni 2024
Op donderdag 20 juni zijn gemeentehuizen Leek en Zuidhorn gesloten en telefonisch niet bereikbaar vanaf 12.00 uur. De avondopenstelling (van 18.00 – 19.30 uur) van locatie Leek komt hiermee ook te vervallen. 
Spoed of crisiszaken 
Bij spoed of crisiszaken op het gebied van Jeugd of andere calamiteiten (wegen, riolering, gemeentelijke gebouwen en groen) belt u met het algemene nummer, 14 0594. 
Afhalen documenten 
Voor het afhalen van reisdocumenten of rijbewijzen kunt u zonder afspraak terecht bij de recepties van de locaties Leek en Zuidhorn. Raadpleeg altijd de actuele openingstijden op http://www.westerkwartier.nl/openingstijden. ;
Afspraak maken 
Gemeente Westerkwartier werkt volledig op afspraak. Inwoners kunnen online een afspraak maken voor het aanvragen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs via www.westerkwartier.nl/afspraak.

Raadplegen bekendmakingen in uw buurt
De gemeente publiceert haar officiële bekendmakingen digitaal zoals aangevraagde en verleende vergunningen. Ga naar overuwbuurt.overheid.nl  om deze te vinden.

Overzicht stremmingen
http://www.westerkwartier.nl/wegwerkzaamheden

Contactgegevens:
Gemeente Westerkwartier Postbus 100 9350 AC Leek
Tel.:  14 0594  info@westerkwartier.nl http://www.westerkwartier.nl

BEZOEKADRES ZUIDHORN: Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn
Overige bezoekadressen: Hoofdstraat 97, Grootegast - Tolberterstraat 66, Leek - Molenstraat 45, Marum

OPENINGSTIJDEN LOCATIE ZUIDHORN
Uitsluitend op afspraak Tel.:  14 0594 / info@westerkwartier.nl
Maandag t/m vrijdag 08.00 - 17.00 uur
Maandagavond 18.00 - 19.30 uur

AFVALWIJZER
» Hier vindt u informatie over de milieuboer, KCA en Milieustraat

INFORMATIEPAGINA GEMIST?
» Hier vindt u een archief met eerder uitgebrachte pagina’s

  • Verkiezing
  • Veteranendag (1)
  • Memorywalk 2024
  • Helm op
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

15 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →
Allersmaborg

Programma seizoen 2024 - 2025 Vrouwen van Nu bekend

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
afwisselend en inspirerend
Lees verder →
Jazz te gast 2024 (7)

Groninger Cultuurprijzen

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
drie categorieën: professionals, Amateurs en de Groninger Talentprijs
Lees verder →
Mollematocht 2023 (1)

Bauke moet opgeven in Ronde van Zwitserland

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
“Hoop terug te zijn voor NK"
Lees verder →
Buitenspeeldag 2024 (1)

Vrolijke gezichten en mooie opkomst Buitenspeeldag Zuidhorn

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Soms een spatje regen maar weer viel erg mee
Lees verder →
Auto op reis

Tips en trucs voor zorgeloos autorijden

13 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →