Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Over college bezoekt 41 dorpen en aan de slag als vrijwilliger

5 februari 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 5 februari 2019
Gemeentenieuws

Deze informatie betreft GEEN officiële publicatie van de gemeente Westerkwartier waaraan u rechten kunt ontlenen. WelkominZuidhorn.nl heeft de informatie wel overgenomen van de officiële publicaties van de gemeente Westerkwartier. Deze officiële publicaties vindt u op http://www.westerkwartier.nl

COLLEGE WESTERKWARTIER BEZOEKT 41 DORPEN VOOR DE ZOMER
Het college van de gemeente Westerkwartier start in februari met kennismakingsbezoeken langs alle 41 dorpen. De eerste bezoeken zijn morgen in Feerwerd en Garnwerd. Op 25 juni sluit de ronde af in Aduard. Met de dorpenronde wil het college van burgemeester en wethouders zo snel mogelijk kennismaken met de verenigingen van dorpsbelangen. Elke week bezoekt het college twee of drie dorpen op een avond. Leek en Zuidhorn hebben geen vereniging van dorpsbelangen. Voor kennismaking in deze dorpen wordt nog een andere manier voorgesteld.
Dorpenwethouders
Om het contact met de dorpen zo laagdrempelig mogelijk te houden, heeft elk dorp een dorpswethouder. Bij de verdeling is rekening gehouden met het aantal dorpen per wethouder, het inwonertal en de geografische ligging.
Bert Nederveen
Boerakker, Kommerzijl, Lauwerzijl, Leek, Lettelbert, Lucaswolde, Lutjegast, Midwolde, Niezijl, Sebaldeburen
Elly Pastoor
Briltil, De Wilp, Ezinge, Feerwerd, Garnwerd, Jonkersvaart, Niekerk, Noordhorn, Oldekerk, Zuidhorn
Geertje Dijkstra-Jacobi    
Doezum, Grootegast, Kornhorn, Niehove, Noordwijk, Oldehove, Opende, Saaksum, Tolbert, Zevenhuizen    
Hielke Westra
Aduard, Den Ham, Den Horn, Enumatil, Grijpskerk, Marum, Niebert, Nuis, Oostwold, Pieterzijl, Visvliet

Leefbaarheidsadviseurs en dorpencontactfunctionaris
Dichtbij inwoners staan is een van de speerpunten van de nieuwe gemeente. Hierbij gaat veel aandacht uit naar de lee_ aarheid in de kernen, met elk hun eigen unieke karakter en specifi eke kwaliteiten. Om in goed contact met de dorpen te staan heeft de gemeente drie lee_ aarheidsadviseurs en een dorpencontactfunctionaris aangesteld. Zij zijn het eerste aanspreekpunt voor de besturen van verenigingen van dorpsbelangen en wijkverenigingen. Ook andere vrijwilligersorganisaties en inwonersinitiatieven kunnen met vragen over projecten en subsidies bij hen terecht. De lee_ aarheidsadviseurs zijn het scharnierpunt tussen de dorpen en de gemeentelijke organisatie en zorgen voor de coördinatie van initiatieven in de dorpen, wijken en buurten. De dorpencontactfunctionaris coördineert de contacten tussen de dorpen en het college.

SOCIAAL WERK DE SCHANS
Bent u of wilt u aan de slag als vrijwilliger in Westerkwartier? Wij ontmoeten u graag!
Welzijnsorganisatie Sociaal Werk De Schans is sinds 1 januari 2019 actief in de hele gemeente Wester kwartier. We bieden vrijwilligers ondersteuning vanuit vier gebiedsteams in Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. Graag stellen wij ons persoonlijk aan u voor! Hiervoor worden vier avonden georganiseerd. Om kennis te maken met alle actieve vrijwilligers en zeker ook om mensen te ontmoeten die er over denken om vrijwilligerswerk te gaan doen.
Geïnteresseerd in vrijwilligerswerk?
Op deze avonden kunt u in gesprek met actieve vrijwilligers om meer te weten te komen over vrijwilli gerswerk in uw regio. En uiteraard stellen de vier gebiedsteams zich aan u voor. Wij gaan graag met u in gesprek over de mogelijkheden. Ben u geïnteresseerd? Meld u voor 11 februari a.s. aan voor de bijeen komst in uw gebied. Tot ziens!
Zuidhorn Donderdag 14 februari 19.00- 21.00 uur Cultureel Centrum Zuidhorn - Jellemaweg 3, Zuidhorn Aanmelden via zuidhorn@sociaalwerkdeschans.nlGrootegast Dinsdag 12 februari 19.00- 21.00 uur Dienstencentrum Grootegast - De Schalck 1 Grootegast Aanmelden via grootegast@sociaalwerkdeschans.nl
Leek Woensdag 13 februari 19.00- 21.00 uur Dienstencentrum De Schutse - Oldenoert 32, Leek Aanmelden via leek@sociaalwerkdeschans.nl
Marum Woensdag 13 februari 19.00- 21.00 uur Multifunctioneel Centrum ‘t Marheem - Schoolstraat 8, Marum Aanmelden via marum@sociaalwerkdeschans.nl
Bent u niet in de gelegenheid te komen maar wilt u wel graag als vrijwilliger aan de slag? Neem dan contact op met Zsuzsa Ungvári via 06 - 10 03 90 26 of per mail z.ungvari@sociaalwerkdeschans.nl.

BEKENDMAKINGEN EN PUBLICATIES TIJDELIJK VIA DE WEBSITE
De bekendmakingen en publicaties van de gemeente Westerkwartier publiceren we de komende periode op http://www.westerkwartier.nl. Inwoners kunnen zich op dit moment helaas niet aanmelden voor de zogenaamde ‘e-mailservice Bekendmakingen’ van Overheid.nl. Dit is de service waarbij je zelf kunt aangeven van welke bekendmakingen je een melding wilt ontvangen. Bij aanmelding voor de e-mailservice krijgen inwoners nu de melding dat de ‘postcode huisnummer combinatie onbekend’ is. Het Kadaster heeft de gegevens van de gemeente Westerkwartier nog niet verwerkt, waardoor de e-mailservice op dit moment niet werkt.

CONTACTGEGEVENS:
Gemeente Westerkwartier Postbus 100 9350 AC Leek
Tel.:  14 0594 WhatsApp 06-55 11 22 05 info@westerkwartier.nl http://www.westerkwartier.nl

BEZOEKADRES ZUIDHORN: Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn
Overige bezoekadressen: Hoofdstraat 97, Grootegast Tolberterstraat 66, Leek Molenstraat 45, Marum

OPENINGSTIJDEN LOCATIE ZUIDHORN
Maandag t/m vrijdag 08.30 - 12.30 uur
Maandagmiddag 13.30 - 16.30 uur
Maandagavond 18.00 - 19.30 uur
Woensdagmiddag 13.30 - 17.30 uur

OPENINGSTIJDEN DEPOT KLEIN CHEMISCH AFVAL
Werkplaats Transportweg 2, Noordhorn
Maandag 18.30 - 19.30 uur Woensdag 13.00 - 15.00 uur

INFORMATIEPAGINA GEMIST?
» Hier vindt u een archief met eerder uitgebrachte pagina’s

  • College
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

 

Reageren

Om een reactie achter te kunnen laten dient u ingelogd te zijn. Inloggen...

 

Laatste nieuws

Oranjemarkt20121 (188)

Programma Oranjemarkt Zuidhorn 2019

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 27 april houden wij weer onze traditionele Oranjemarkt in het centrum van Zuidhorn.
Lees verder →
Tafels hoop

Tafels van hoop: 75 inwoners van Zuidhorn, eten, musiceren en dansen samen

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws
Zes Syrische gezinnen hebben gekookt en waren betrokken bij de voorbereiding voor deze avond.
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Westerkwartier Gemeentenieuws 23 april 2019

23 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Over verkeersmaatregelen Koningsdag en Koopzondagen
Lees verder →
Verkeersbord

Start werkzaamheden aanpassing kruising Hoendiep/Kerkeweg Oostwold

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws
De aanpassing van het kruispunt moet leiden tot meer veiligheid voor de fietsende schoolkinderen. Sinds de sluiting van de basisschool in Den Horn fietsen veel schoolkinderen over dit kruispunt naar de school in Oostwold.
Lees verder →
Maple tree jubileum (1)

Lustrum Maple Tree English

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Op 17 April vierde Lesley Ann Fransen-Heyink samen met haar leerlingen en hun ouders het 5 jaar bestaan van Maple Tree English.
Lees verder →
Haringniekerk2019 (1)

Burgemeester hapt harinkje in Niekerk

18 april 2019    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
De haringuitreiking, die traditioneel in de week voor Pasen plaats heeft, gebeurt op grond van een legaat dat een zekere Menno Jeltema naliet aan de voogdij van het Pepergasthuis te Groningen
Lees verder →