Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Over Afsluiting Fanerweg, raadsavond en Veilig wonen beurs

9 juli 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 juli 2019
Gemeentehuis-zuidhorn

Deze informatie betreft GEEN officiële publicatie van de gemeente Westerkwartier waaraan u rechten kunt ontlenen. WelkominZuidhorn.nl heeft de informatie wel overgenomen van de officiële publicaties van de gemeente Westerkwartier. Deze officiële publicaties vindt u op http://www.westerkwartier.nl

AFSLUITING FANERWEG (N980)
Informatie BAM 
De werkzaamheden aan de spoorwegonderdoorgang in de N980 (Fanerweg) naderen hun voltooiing. De werkzaamheden  zijn nu zo ver dat de nieuwe asfaltdeklaag aangebracht kan worden. Hiervoor is het nodig dat de Fanerweg gedurende drie dagen geheel wordt gestremd ter hoogte van de spoorwegonderdoorgang. De nieuwe asfaltdeklaag wordt aangebracht vanaf 16 juli aanstaande, 07.00 uur, tot 19 juli, 20.00 uur. De werkzaamheden vinden overdag plaats. Het verkeer wordt omgeleid. Voor vragen kan contact worden opgenomen met de Bam via ronald.knegt@bam.com

TEGEMOETKOMING EIGEN RISICO ZORGVERZEKERING 2019 GEBIED MIDDAG
Inwoners van Ezinge, Garnwerd en Feerwerd (gebied Middag) met een laag inkomen en hoge zorgkosten komen in aanmerking voor een compensatie van hun eigen risico zorgverzekering in 2019. Het gaat om een bedrag van € 265,-. 
Overgangsregeling 
Inwoners van het gebied Middag ontvingen eerder een compensatie via de voormalige gemeente Winsum. Na de herindeling maakt het gebied Middag onderdeel uit van de gemeente Westerkwartier. De tegemoetkoming eigen risico zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen, is een overgangsregeling en geldt alleen voor het jaar 2019. Inwoners van Middag met een inkomen tot en met 120% van de bijstandsnorm, die in het jaar 2019 hun volledig eigen risico zorgverzekering hebben verbruikt, komen in aanmerking voor deze compensatie. 
Overstappen 
Na 2019 kunnen inwoners van Middag het eigen risico eventueel ook vergoed krijgen, via de zorgverzekering van Menzis. Betreff ende inwoners dienen dan voor 31 december 2019 over te stappen naar Menzis. Woont u in het gebied Middag en hebt u een inkomen tot en met 120% van de bijstandsnorm dan kunt u de compensatieregeling aanvragen via http://www.westerkwartier.nl/zvmiddag

UITNODIGING RAADSMIDDAG- EN AVOND 10 JULI
U bent van harte welkom tijdens de openbare raadsmiddag- en avond op woensdag 10 juli. Deze bijeenkomst is van 14.00 tot 20.00 uur en vindt plaats in Zuidhorn (Hooiweg 9). De raad kijkt terug door het vaststellen van de jaarrekeningen van de vier voormalige gemeenten; Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn. Daarnaast kijkt de raad vooral vooruit door het vaststellen van de perspectiefnota: waar moet de gemeente haar geld aan uitgeven en wat zijn de prioriteiten? De agenda en de te bespreken stukken voor deze vergadering vindt u digitaal via http://www.westerkwartier.nl/raadsvergaderingen Wij hopen u de 10e te mogen begroeten!

ONDERHOUDSWERKZAAMHEDEN A7 TUSSEN MARUM EN BOERAKKER 
Informatie van KWS Infra 
KWS Infra voert in opdracht van Rijkswaterstaat tijdens de komende zomervakantie groot onderhoud uit aan de A7 tussen Marum en Boerakker. Naast asfalteringswerkzaamheden, worden er drie duikers onder de autosnelweg vervangen. Hoewel de werkzaamheden in de zomervakantie plaatsvinden om de hinder zoveel mogelijk te beperken, moet het verkeer rekening houden met een langere reistijd.
Wanneer? 
Het werk wordt uitgevoerd gedurende de zomervakantieperiode van 12 juli t/m 25 augustus. In die periode is er één rijbaan met vier versmalde rijstroken beschikbaar voor het verkeer: twee rijstroken per richting. In de week van 26 augustus  inden gedurende drie nachten nog enkele afrondende werkzaamheden plaats.
Welke hinder? 
Doorgaand verkeer Leeuwarden – Groningen en vice versa 
Tijdens de werkzaamheden in de zomervakantie is één rijbaan afgesloten voor het wegverkeer. Op de andere rijbaan worden vier versmalde rijstroken gerealiseerd; twee rijstroken per rijrichting. Het verkeer moet rekening houden met een langere reistijd in de spitsuren. 
Bestemmingsverkeer Marum 
Bestemmingsverkeer naar en van Marum moet rekening houden met omleidingstijd. Tussen 12 juli en 25 augustus zijn de oostelijke op- en afrit Marum (van en naar Groningen) afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de eerstvolgende op- en afrit bij aansluiting Frieschepalen. In de nachten van 12 juli en de nachten van 26 t/m 28 augustus is de oprit vanaf Marum naar Drachten tussen 20.00 en 06.00 uur dicht. 
Afsluiting tankstations 
Ook zijn de tankstations en parkeerplaatsen bij Oude Riet en Mienscheer afgesloten. Voor Mienscheer geldt dit van 12 juli t/m 25 augustus. Tankstation/parkeerplaats bij Oude Riet is van 27 juli tot en met 25 augustus afgesloten. Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op https://werkzaamheden.rijkswaterstaat.nl/

Uitnodiging standhouders Veilig Wonen beurs
HOREN, ZIEN EN BELEVEN op het gebied van brand, inbraak, valpreventie en kinderveiligheid
Reserveer gratis een stand op 11 oktober op de Veilig Wonen beurs in de Postwagen in Tolbert. 
Hebt u als bedrijf of organisatie iets te bieden aan de inwoners van de gemeente Westerkwartier op het gebied van veiligheid in en om het huis? Bijvoorbeeld in de preventie van inbraak of brand? Of als het gaat over veiligheid voor kinderen  of valpreventie? Of kunt u er aan bijdragen dat mensen langer veilig in hun woning blijven wonen? 
Standplaats reserveren? Of eerst meer info? Bel of mail met Miranda van der Zee van de gemeente Westerkwartier: • 14 0594 • miranda.vanderzee@westerkwartier.nl Of lees meer informatie op http://www.bewustwonenweken.nl/beurs

KAPMELDINGEN
Burgemeester en wethouders maken bekend dat zij de volgende melding hebben ontvangen voor het kappen van:
• 1 iep aan de Gaickingahof 13 te Zuidhorn (herziene aanvraag)
De melding ligt vanaf nu twee weken ter inzage bij de balie van het gemeentehuis, locatie Zuidhorn, Hooiweg 9. Binnen  deze termijn kunnen belanghebbenden hun zienswijze, bij voorkeur schriftelijk, kenbaar maken bij het college van  burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier. Op basis van de nog geldende APV van de voormalige gemeente Zuidhorn moeten de kapmeldingen die betrekking hebben op het grondgebied van de voormalige gemeente Zuidhorn nog in de krant gepubliceerd worden.

RAADPLEGEN BEKENDMAKINGEN IN UW BUURT
De gemeente publiceert haar officiële bekendmakingen digitaal zoals aangevraagde en verleende vergunningen. Ga naar overuwbuurt.overheid.nl  om deze te vinden.

CONTACTGEGEVENS:
Gemeente Westerkwartier Postbus 100 9350 AC Leek
Tel.:  14 0594 WhatsApp 06-55 11 22 05 info@westerkwartier.nl http://www.westerkwartier.nl

BEZOEKADRES ZUIDHORN: Hooiweg 9, 9801 AJ Zuidhorn
Overige bezoekadressen: Hoofdstraat 97, Grootegast Tolberterstraat 66, Leek Molenstraat 45, Marum

OPENINGSTIJDEN LOCATIE ZUIDHORN
Maandag t/m vrijdag 08.30 - 12.30 uur
Maandagmiddag 13.30 - 16.30 uur
Maandagavond 18.00 - 19.30 uur
Woensdagmiddag 13.30 - 17.30 uur

OPENINGSTIJDEN DEPOT KLEIN CHEMISCH AFVAL
Werkplaats Transportweg 2, Noordhorn
Maandag 18.30 - 19.30 uur Woensdag 13.00 - 15.00 uur

INFORMATIEPAGINA GEMIST?
» Hier vindt u een archief met eerder uitgebrachte pagina’s

  • Gemeentenieuws
  • Gemeenteapp
  • Verkeersbord
  • Boris-bomenkap (4)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Nieuwbouw xl nov2019 gemeente westerkwartier stand

Volop belangstelling voor wonen in het Westerkwartier

22 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: “Hieruit blijkt dat mensen belangstelling hebben voor wonen in de gemeente Westerkwartier en daar zijn we blij mee.”
Lees verder →
Nederveen orange

Vanaf 25 november kleurt de gemeente Westerkwartier oranje

22 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Internationale dag tegen Geweld tegen vrouwen
Lees verder →
Politie-

Man uit Oldehove verdacht van uitvoeren “Bad Standing”

22 november 2019    Zuidhorn-nieuws
volgende week dinsdag voor de rechtbank
Lees verder →
Marc-mobach

Zuidhorner Mark Mobach, lector FM Hanzehogeschool Groningen wint grote wetenschapsprijs

21 november 2019    Zuidhorn-nieuws
erkenning voor de waardevolle bijdrage die lectoren met hun onderzoeksgroep en uitgebreide netwerk leveren aan de samenleving
Lees verder →
Ravage mist

Aanrijding door dichte mist

20 november 2019    Zuidhorn-nieuws
acht voertuigen bij Gaarkeuken
Lees verder →
Old neis- gronings vuur

Gronings vuur met Zuidhorner tintje

19 november 2019    Zuidhorn-nieuws
Het project Gronings Vuur reist door de provincie Groningen met een cultureel programma. Met muziek, fotografie, film, gedichten, gesprekken en kunst wordt getoond wat er zich afspeelt in de provincie.
Lees verder →