Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Organisatie Bauke Mollema Tocht in Drentse handen

12 december 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
doorkomst in Zuidhorn blijft, datum en start- en finishlocatie veranderen
Mollematocht-2017 (1)

De Bauke Mollema Tocht is vanaf 2020 in Drentse handen. Jansen Event Sport Management uit Sleen tekent de komende drie jaar voor de organisatie van het evenement.

Elke zichzelf respecterende wielrenner heeft tegenwoordig zijn eigen tourtocht. Dat geldt ook voor Bauke Mollema. In augustus fietsten zo’n tweeduizend deelnemers mee in de zevende editie van de Bauke Mollema Tocht, die met nieuwe routes dwars door het aardbevingsgebied ging om een statement te maken.

De organisatie was de afgelopen jaren in handen van stichting Le Champion uit Alkmaar, maar dat contract liep af. In overleg met het management van Mollema en de wielrenner zelf besloten vader Wim en dochter Ilse Jansen van het gelijknamige Drentse evenementenbureau het stokje over te nemen. Jansen Event Sport Management heeft al rondes als de Parel van de Veluwe, de Erik Dekker Classic (Drenthe’s Mooiste), de Steven Rooks Challenge en De Gouden Pijl in portefeuille. Ook organiseerden de Jansens diverse NK’s.

1 augustus 2020
,,De Gouden Pijl is een week voor de Bauke Mollema Tocht, dus het wordt een drukke periode voor ons’’, blikt Wim Jansen vooruit. Het evenement staat op de kalender voor 1 augustus 2020. ,,Dat is iets vroeger dan normaal en op zaterdag in plaats van zondag. Het heeft onder meer te maken met de planning van Bauke, de criteriums die hij in die periode wil rijden en de Olympische Spelen’’, weet Jansen.

De datum is niet het enige dat verandert, ook de start- en finishlocatie wordt elders gesitueerd. De Bauke Mollema Tocht begon en eindigde dit jaar nog op de Vismarkt in hartje Groningen. In 2020 worden de fietsers verwelkomd bij sportcentrum Kardinge.

Wielerplein
,,Het heeft met veiligheid, logistiek en ervaringen uit het verleden te maken’’, vertelt Jansen. ,,Parkeren is veel gemakkelijker bij Kardinge, er zijn kleedruimtes aanwezig en het geeft ons de mogelijkheid om meer om de Bauke Mollema Tocht heen te organiseren.’’

Er zal een wielerplein worden ingericht waar jong en oud wordt ontvangen en waar aandacht is voor alle takken van de wielersport. Ook een andere wens van Mollema gaat in vervulling. De klimmer wil jongeren stimuleren om te gaan sporten. Om die reden is deelname tot 16 jaar gratis. Ook komt er een speciale gezinskaart.

De routes zullen wederom leiden over de oude trainingswegen van Mollema, inclusief een doorkomst in Zuidhorn, het dorp waar hij opgroeide.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Brandweer

Aardgas lekkage op Akkerend in Zuidhorn

18 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Brandweer met spoed ter plaatse
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Aanslag gemeentelijke belastingen, deelauto’s en woningbrand

18 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 18 februari 2020
Lees verder →
Gehandicaptensport

Zwemmers De Brug regio Westerkwartier succesvol!

17 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Janita Schuitema deed voor het eerst mee en zwom direct een gouden medaille op de 25m schoolslag!
Lees verder →
Pieterzijl

Pieterzijl vanuit de lucht en vanaf de grond

17 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Stephan Oosterbaan maakte er een video over
Lees verder →
Merel en gemma

Goud voor Noordhorner en Zuidhorner pupillen Acro Academy

17 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lieke Bakker uit Noordhorn & Merel Veenstra uit Zuidhorn
Lees verder →
Richard kempthorne ontvangt de erepenning van ard van der tuuk

Eerste Abel Tasman Erepenning voor Richard Kempthorne

16 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester van Nieuw-Zeelandse zustergemeente Tasman District (2007 – 2019 )
Lees verder →