Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Organisatie Bauke Mollema Tocht in Drentse handen

12 december 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
doorkomst in Zuidhorn blijft, datum en start- en finishlocatie veranderen
Mollematocht-2017 (1)

De Bauke Mollema Tocht is vanaf 2020 in Drentse handen. Jansen Event Sport Management uit Sleen tekent de komende drie jaar voor de organisatie van het evenement.

Elke zichzelf respecterende wielrenner heeft tegenwoordig zijn eigen tourtocht. Dat geldt ook voor Bauke Mollema. In augustus fietsten zo’n tweeduizend deelnemers mee in de zevende editie van de Bauke Mollema Tocht, die met nieuwe routes dwars door het aardbevingsgebied ging om een statement te maken.

De organisatie was de afgelopen jaren in handen van stichting Le Champion uit Alkmaar, maar dat contract liep af. In overleg met het management van Mollema en de wielrenner zelf besloten vader Wim en dochter Ilse Jansen van het gelijknamige Drentse evenementenbureau het stokje over te nemen. Jansen Event Sport Management heeft al rondes als de Parel van de Veluwe, de Erik Dekker Classic (Drenthe’s Mooiste), de Steven Rooks Challenge en De Gouden Pijl in portefeuille. Ook organiseerden de Jansens diverse NK’s.

1 augustus 2020
,,De Gouden Pijl is een week voor de Bauke Mollema Tocht, dus het wordt een drukke periode voor ons’’, blikt Wim Jansen vooruit. Het evenement staat op de kalender voor 1 augustus 2020. ,,Dat is iets vroeger dan normaal en op zaterdag in plaats van zondag. Het heeft onder meer te maken met de planning van Bauke, de criteriums die hij in die periode wil rijden en de Olympische Spelen’’, weet Jansen.

De datum is niet het enige dat verandert, ook de start- en finishlocatie wordt elders gesitueerd. De Bauke Mollema Tocht begon en eindigde dit jaar nog op de Vismarkt in hartje Groningen. In 2020 worden de fietsers verwelkomd bij sportcentrum Kardinge.

Wielerplein
,,Het heeft met veiligheid, logistiek en ervaringen uit het verleden te maken’’, vertelt Jansen. ,,Parkeren is veel gemakkelijker bij Kardinge, er zijn kleedruimtes aanwezig en het geeft ons de mogelijkheid om meer om de Bauke Mollema Tocht heen te organiseren.’’

Er zal een wielerplein worden ingericht waar jong en oud wordt ontvangen en waar aandacht is voor alle takken van de wielersport. Ook een andere wens van Mollema gaat in vervulling. De klimmer wil jongeren stimuleren om te gaan sporten. Om die reden is deelname tot 16 jaar gratis. Ook komt er een speciale gezinskaart.

De routes zullen wederom leiden over de oude trainingswegen van Mollema, inclusief een doorkomst in Zuidhorn, het dorp waar hij opgroeide.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Papegaai (1)

Open dag bij Dierenweide Oostergast

01 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
Ontmoet Tamme Tommie uit Kollum
Lees verder →
Afgelast

Komfeest Zuidhorn afgelast vanwege aangescherpte Coronaregels

30 september 2020    Zuidhorn-nieuws
Domper op initiatief
Lees verder →
Theaterschool-2019

13.430 euro voor cultuur in Westerkwartier van Prins Bernhard Cultuurfonds

30 september 2020    Zuidhorn-nieuws
Zoals drive-in voorstelling De Pineut mmv Jeugdtheaterschool Zuidhorn
Lees verder →
Laptop-toetsenbord

Zuidhorner verdacht van Cybercrime

30 september 2020    Zuidhorn-nieuws
ingelogd op een aantal privé accounts
Lees verder →
Bunker

In vogelvlucht over bunker

29 september 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Stephan Oosterbaan maakt video
Lees verder →
Steven klein nijenhuis bron website

Quote positief over Herberg Onder de Linden Aduard

29 september 2020    Zuidhorn-nieuws
Happen bij een Groningse gouwe ouwe in een nieuwe jas
Lees verder →