Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Oranjemarkt Zuidhorn

13 maart 2016    Zuidhorn-nieuws
De borden staan, de inschrijvingen stromen binnen.
Plaatsen-borden-oranjemarkt-zuidhorn (1)

De voorbereidingen zijn al in volle gang. Alle bestuurs- en commissieleden  zijn druk bezig hun draaiboeken klaar te maken en de vergunning van de gemeente Zuidhorn is binnen.
 

Zoals u inmiddels gewend bent, gaan alle (behalve die van de kindermarkt) inschrijvingen digitaal. Inschrijven kunt u » hier. Wees daarbij zorgvuldig en compleet om teleurstellingen te voorkomen.

Aanpassing route van de markt
Dit jaar hebben wij de route van de markt moeten aanpassen. De reden hiervoor is de veiligheid van de kinderen op de kindermarkt. Omdat de brandweerkazerne aan de Boslaan tijdens Koningsdag paraat is en een uitruk van de brandweer tot gevaarlijke situaties heeft geleid hebben wij, in overleg met de Veiligheidsregio Groningen, de Boslaan en een deel van de Hanckemalaan uit de route moeten halen. De route is nu verplaatst naar de Stationsweg en de Wilhelminalaan. Daarmee is er voor de kinderen een veiliger situatie gecreëerd.

Oranjemarkt Zuidhorn
De traditionele Oranjemarkt levert een behoorlijke verkeersstroom op. De bezoekers worden naar de volgende parkeerterreinen verwezen:
|• vanuit Grijpskerk: parkeerterreinen vóór en naast het gemeentehuis en het transferium aan de Hooiweg en bij zalencentrum Balk. Wanneer de genoemde terreinen vol zijn, wordt doorverwezen naar de parkeerterreinen bij “De Rank” en de “Gasthorn”;
• vanuit Groningen: parkeerterreinen vóór en naast het gemeentehuis en het transferium aan de Hooiweg en bij zalencentrum Balk. Wanneer de genoemde terreinen vol zijn, wordt doorverwezen naar de parkeerterreinen bij “De Rank” en de “Gasthorn”.
• vanuit Niekerk/Enumatil/Gaarkeuken: parkeerterrein bij het Johan Smitpark aan de Sportlaan.
De parkeerterreinen zijn bereikbaar vanaf de N980 en de N355. Door middel van bebording en verkeersregelaars worden de bezoekers naar de parkeerterreinen verwezen. Het parkeren is gratis. In verband met de verwachte drukte verzoeken we u zoveel mogelijk met het openbaar vervoer of per fiets te komen. Voor een overzicht van de dienstregeling van Qbuzz op Koningsdag kunt u de website http://www.qbuzz.nl raadplegen of bellen met Reizigersinformatie Openbaar Vervoer: 0900-9292.

De provincie Groningen stelt voor de N980 tussen de aansluiting op de N355 (Friesestraatweg) en de Verlengde Hanckemalaan een tweezijdig stopverbod in. Deze stopverboden zijn geldig op 27 april 2016. De stopverboden houden onder meer in dat er niet in de bermen van genoemde wegen mag worden geparkeerd. Indien bezoekers toch in de berm parkeren, treedt de politie verbaliserend op.
Voor meer informatie over de Oranjemarkt kijk op http://www.oranjemarktzuidhorn.nl.

  • Plaatsen-borden-oranjemarkt-zuidhorn (2)
  • Plaatsen-borden-oranjemarkt-zuidhorn (3)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Slide

Kom in Zuidhorn evenement de moeite waard

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 7 oktober : Straattheater, standhouders, muziek en kinderactiviteiten
Lees verder →
Foto-expositie archief

Fotogroep InFocus zorgt voor kleurexplosie van Rudie Wiersma Fotografie

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Fotogroep InFocus is een enthousiast groepje amateurfotografen met uitvalsbasis Zuidhorn.
Lees verder →
Nikijacobs

The Ballad of Mauthausen – Aduarder Abdijconcerten

03 oktober 2023    Zuidhorn-nieuws
Niki Jacobs & Band
Lees verder →