Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Opkikker voor ondernemers Zuidhorn

21 september 2017    Zuidhorn-nieuws
Tweede meet-up over identiteitsmarketing
Meet-up-2017 (7)

Woensdagavond 20 september organiseerde de gemeente een tweede Meetup voor ondernemers en andere belangstellenden in het gemeentehuis. Deze Meetup begon met een Eatup van het Derde Perron. Een informele manier om een avond te beginnen.

Na een inleiding van ‎beleidsmedewerker kenniseconomie van de gemeente Dick Oudman en wethouder Fred Stol luisterden een veertigtal aanwezigen naar spreker Tom Kikkert. Deze expert op het gebied van identiteitsmarketing vertaalt succesformules van grote bedrijven naar praktische en toepasbare tips.

Hij doet dit door te beginnen bij de identiteit. Bedrijven, merken en gemeenten die meer focus leggen op hun identiteit zullen merken dat juist een fysieke omgeving, door onder andere de rol van emotie, veel waarde heeft. Hiermee kunnen de lokale ondernemers met enkele (kleine) aanpassingen heel snel het verschil maken in hun bedrijf.

Boerenverstand
Veel van de zaken die Tom als voorbeeld gaf zijn met elk boerenverstand te verklaren maar kunnen toch een eyeopener zijn.
In winkel (straten ) staan vaak schreeuwerige borden met korting terwijl de consument zich fijner voelt ( en meer geneigd te kopen ) in een prettigere omgeving. Hoe deze omgeving ( winkel ) succesvol vorm te geven begint met het zoeken van de eigen identiteit.

Middels een presentatie werden de aanwezigen geïnformeerd over menstypes ( avontuurlijk, behoedzaam ), functioneren van het brein en beslisfactoren ( 95%  wordt besloten op basis van emotie ipv ratio ) en zagen voorbeeldreclames van grote bedrijven die identiteitsmarketing tot kunst hebben verheven.

Vanuit de zaal kwamen vragen over toepasbaarheid in hun bedrijf of dorp. Als tip werd gegeven om in kleine stapjes veranderingen door te voeren en te kijken hoe dat uitpakt.

Na afloop zochten de aanwezigen elkaar op om van gedachten te wisselen, te netwerken en plannen te smeden.

Living Lab
Het Living Lab Zuidhorn is een fysieke omgeving rondom het gemeentehuis. Hier kunnen de 5 O’s (Ondernemers, Onderwijs, Omgeving, Onderzoek en Overheid) elkaar ontmoeten en elkaar binnen projecten en processen uitdagen op het gebied van kenniseconomie en innovatie.

Wethouder Fred Stol, verantwoordelijk voor van kenniseconomie en innovatie: “De Meetups in het Living Lab dragen bij aan het stimuleren van de lokale economie door nieuwe kennis beschikbaar en toepasbaar te maken voor de lokale ondernemers.”

  • Meet-up-2017 (1)
  • Meet-up-2017 (2)
  • Meet-up-2017 (3)
  • Meet-up-2017 (4)
  • Meet-up-2017 (5)
  • Meet-up-2017 (6)
  • Meet-up-2017 (8)
  • Meet-up-2017 (9)
  • Meet-up-2017 (10)
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Oranjemarkt

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn: programma

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Grootste Oranjemarkt in de regio 09.00-17.00 uur
Lees verder →
Fietshelm kinderen

Fietshelm met korting voor 1600 inwoners provincie Groningen

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over taxateurs WOZ-waarde op pad, Tegelwippen & Thema-avond Sportakkoord

09 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 april 2024
Lees verder →
Zunobri veld 2024

Zunobri verliest met opgeheven hoofd

08 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Op naar Zuidhorn: Gemeente verlaat gemeentehuis Leek eind september

04 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Dienstverlening online en centraal in Zuidhorn
Lees verder →