Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Open huis de Oostergast voor negen woningtypen

7 juli 2009    Zuidhorn-nieuws
Op zaterdag 11 juli van 14.00 - 16.00 uur vindt in de Oostergast een open huis plaats in het woningtype Haam (kavel 174). Belangstellenden krijgen informatie over negen gevarieerde woningtypen in fase

Op zaterdag 11 juli van 14.00 - 16.00 uur vindt in de Oostergast een open huis plaats in het woningtype Haam (kavel 174). Belangstellenden krijgen informatie over negen gevarieerde woningtypen in fase 1C. Er is keuze uit rijenwoningen, geschakelde en vrijstaande woningen. Bijzonder zijn de drie verschillende woningtypen met de mogelijkheid voor een badkamer, slaapkamer of kantoor op de begane grond. Alle woningen staan op ruime groene kavels. De prijzen variëren van € 192.500,- en € 345.000,-.

Woningtypen
De Oostergast kent nu al maarliefst 16 verschillende woningtypen. De woningen zijn in diverse stijlen ontworpen door vijf verschillende architectenbureaus. De stijlen zijn van traditioneel tot modern. Dit gecombineerd met de diverse uitbreidingsmogelijkheden, waaronder een slaapkamer en badkamer op de begane grond, maakt dat de woningen geschikt zijn voor vrijwel elke gezinssituatie. De woningtypen met een bad- en slaapkamer op de grond zijn de typen Schoffel, Woeler en Frees. De woningen met de slaapkamers boven gesitueerd zijn de typen Riek, Haam, Doezelaar, Spade, Ploeg en Zicht. Het open huis vindt plaats in woningtype Haam op kavel 174.

Sfeer
Wonen in de Oostergast voelt als het wonen in een dorp. De woningen zijn afwisselend geplaatst in diverse buurten. Van wonen in een hofje of laan tot vrij wonen met veel privacy aan de Oostervaart. Een royale groene dorpsweide ligt midden in de wijk. Hier vinden kinderen de ruimte om te spelen. Er is ruimte om elkaar te ontmoeten of gewoon even lekker te wandelen.

Bereikbaarheid
Uniek in de Oostergast is de uitstekende bereikbaarheid. De voorzieningen in het centrum zijn bereikbaar via een mooie groene wandel- en fietsroute. Het transferium met het trein- en busstation ligt om de hoek. In 10 minuten is de trein in hartje Groningen en in 40 minuten in Leeuwarden.

Voorzieningen
In de Oostergast is met ingang van het schooljaar 2009 onderwijs en kinderopvang beschikbaar in vier schoolwoningen. Daarnaast is het modernste woonzorgcentrum van Nederland in aanbouw. Bewoners van de Oostergast hebben de luxe dat ze de meest uitgebreide zorg aan huis kunnen ontvangen vanuit dit centrum. Daarnaast zal zich o.a. een huisarts en apotheek vestigen in De Oostergast. Zuidhorn biedt haar inwoners een breed scala aan voorzieningen. Van cultureel centrum, cafés en restaurants, gezellige boetiekjes tot diverse sportmogelijkheden.

Meer informatie over de Oostergast, het open huis, de woningen en de vrije kavels is te vinden op www.deoostergast.info

03-07- 2007 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

4 mei monument in het Wilhelminapark

1940 – 1945: Opdat wij niet vergeten

24 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Zaterdag 4 mei – 19.30 uur: herdenking bij het monument in het Wilhelminapark in Zuidhorn
Lees verder →
Wethouder be schollema

Gemeente Westerkwartier kiest voor toekomstbestendig grondstoffencentrum

24 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
De gemeente Westerkwartier heeft circulaire ambities die aansluiten bij het Rijksprogramma Nederland circulair in 2050.
Lees verder →
Kermis zuidhorn (1)

Smullen van een suikerspin in ‘t zonnetje

23 april 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Mooi weer tijdens laatste dag van de kermis
Lees verder →
Boreas duo uit oostum

Rederijkerskamer Eendracht speelt Theater Na de Dam in Zuidhorn

23 april 2024    Zuidhorn-nieuws
‘Kom vanavond met verhalen'
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Vrijheidsmaaltijd, Juni Fietsmaand & Europees Parlementsverkiezing

23 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 23 april 2024
Lees verder →
Ovtw 2024 netwerk (1)

Toeristische ondernemers ontmoeten elkaar (weer eens)

19 april 2024    Zuidhorn-nieuws
ledenvergadering: Podcastpresentatie en levendige discussie
Lees verder →