Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Ondertekening Bruikleenovereenkomst Dörpstuun Grootegast

20 mei 2020    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Vanwege de coronaregels werd er uitgepakt met een kraan en shovel om te kunnen ondertekenen.
Ondertekening bruikleenovereenkomst dorpstuun

Dinsdag 19 mei is de bruikleenovereenkomst tussen de Dörpstuun en Het Hooge Heem ondertekend. Door deze ondertekening heeft stichting de Dörpstuun Grootegast de grond officieel in bruikleen gekregen van het woonzorgcentrum Het Hooge Heem.

Vanwege de coronaregels werd er uitgepakt met een kraan en shovel om te kunnen ondertekenen. Via de grijper van de kraan werd de ondertekende bruikleenovereenkomst van Klaas Lindeboom, directeur Het Hooge Heem, naar Ciska Bos, voorzitter stichting Dörpstuun en initiatiefnemer, gebracht. 

Ciska Bos bedankte daarna Het Hooge Heem voor de warme ontvangst en spreekt haar vertrouwen naar de toekomst uit. “Wij hopen dat de Dörpstuun een plek gaat worden waar iedereen zich welkom voelt, waar mensen komen aanvliegen en kunnen genieten net als bij een insectenhotel”. Deze wens werd gesymboliseerd door een insectenhotel, die via de shovel aan het Hooge Heem cadeau gegeven werd. 

De Dörpstuun Grootegast wil een groene ontmoetingsplaats worden, met een bloemen-, pluk-, beleef-, leer-, school-, moes-, volks-, vlinder-, bijen- en beweegtuin. Een tuin waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten, waar educatie en beleving bij elkaar komen. Wij hopen dat in september de tuin klaar is voor gebruik. 

De afgelopen maanden zijn vrijwilligers op twee vaste middagen druk bezig geweest met het leeghalen van de oude tuin. De materialen staan klaar voor hergebruik. Vind u het ook leuk om als vrijwilliger te helpen? Elke maandag en vrijdag van 13:00 uur - 16:00 uur kunt u aansluiten bij de groep vrijwilligers aan de Gast 4 in Grootegast. Heeft u vragen over het helpen als vrijwilliger of iets anders? Neem dan contact met ons op via info@dorpstuun.nl. 

De Dörpstuun kan tot stand komen door een bijdrage van het Oranjefonds, VSB Fonds, Provincie Groningen, Rabobank, Emmaplein Foundation, Schadeherstel Bos-Postema, Menzisfonds, Wold&Waard, Het Hooge Heem, Mark Moes Hoveniers, Hazenberg dier & tuin, Frony, Tuincentrum Drint, Gezond in Grootegast, Elisabeth Bos, Scholten kammingafonds, Poiesz, Gebiedscoöperatie Westerkwartier, dagbesteding de Brug & de Sluis van de Zijlen, MW Notariaat, vrienden van de Dörpstuun en de vele vrijwilligers. 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Bijen

Nationale Zaaidag: Voedselbanken voor Bijen

10 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Help mee aan Voedselbanken voor Bijen! Het doel is om met tienduizenden mensen tegelijk biologische bloemen voor bijen in te zaaien. Tuinen, balkonnetjes, dakterrassen, boomspiegels: volplempen die handel!
Lees verder →
Fietsexamen-2021 (1)

Allemaal een vier!

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
en vier is de hoogste score bij het Fietsexamen
Lees verder →
Mantelzorg-ouder

Meepraten en -beslissen over mantelzorg in het Westerkwartier

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
online op maandag 7 juni van 13.00 tot 17.00 uur
Lees verder →
Avondvierdaagse-2019

Avondvierdaagse Zuidhorn Home edition inclusief medaille!

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Er kan gelopen worden tot en met 30 juni 2021.
Lees verder →
Examen in de sportzaal

Sportcentrum omgetoverd tot examenhal

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws
Examentrainingen in judozaal, turnhal en restaurant
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Opnieuw tijdverlies Mollema

09 april 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
" ik had de benen niet"
Lees verder →