Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Ondertekening Bruikleenovereenkomst Dörpstuun Grootegast

20 mei 2020    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Vanwege de coronaregels werd er uitgepakt met een kraan en shovel om te kunnen ondertekenen.
Ondertekening bruikleenovereenkomst dorpstuun

Dinsdag 19 mei is de bruikleenovereenkomst tussen de Dörpstuun en Het Hooge Heem ondertekend. Door deze ondertekening heeft stichting de Dörpstuun Grootegast de grond officieel in bruikleen gekregen van het woonzorgcentrum Het Hooge Heem.

Vanwege de coronaregels werd er uitgepakt met een kraan en shovel om te kunnen ondertekenen. Via de grijper van de kraan werd de ondertekende bruikleenovereenkomst van Klaas Lindeboom, directeur Het Hooge Heem, naar Ciska Bos, voorzitter stichting Dörpstuun en initiatiefnemer, gebracht. 

Ciska Bos bedankte daarna Het Hooge Heem voor de warme ontvangst en spreekt haar vertrouwen naar de toekomst uit. “Wij hopen dat de Dörpstuun een plek gaat worden waar iedereen zich welkom voelt, waar mensen komen aanvliegen en kunnen genieten net als bij een insectenhotel”. Deze wens werd gesymboliseerd door een insectenhotel, die via de shovel aan het Hooge Heem cadeau gegeven werd. 

De Dörpstuun Grootegast wil een groene ontmoetingsplaats worden, met een bloemen-, pluk-, beleef-, leer-, school-, moes-, volks-, vlinder-, bijen- en beweegtuin. Een tuin waar jong en oud elkaar kunnen ontmoeten, waar educatie en beleving bij elkaar komen. Wij hopen dat in september de tuin klaar is voor gebruik. 

De afgelopen maanden zijn vrijwilligers op twee vaste middagen druk bezig geweest met het leeghalen van de oude tuin. De materialen staan klaar voor hergebruik. Vind u het ook leuk om als vrijwilliger te helpen? Elke maandag en vrijdag van 13:00 uur - 16:00 uur kunt u aansluiten bij de groep vrijwilligers aan de Gast 4 in Grootegast. Heeft u vragen over het helpen als vrijwilliger of iets anders? Neem dan contact met ons op via info@dorpstuun.nl. 

De Dörpstuun kan tot stand komen door een bijdrage van het Oranjefonds, VSB Fonds, Provincie Groningen, Rabobank, Emmaplein Foundation, Schadeherstel Bos-Postema, Menzisfonds, Wold&Waard, Het Hooge Heem, Mark Moes Hoveniers, Hazenberg dier & tuin, Frony, Tuincentrum Drint, Gezond in Grootegast, Elisabeth Bos, Scholten kammingafonds, Poiesz, Gebiedscoöperatie Westerkwartier, dagbesteding de Brug & de Sluis van de Zijlen, MW Notariaat, vrienden van de Dörpstuun en de vele vrijwilligers. 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Scouting-marshmellows (11)

Welpen weer in de weer met marshmellows

07 juni 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Eerste fysieke opkomst Scouting Hanckema
Lees verder →
Politie-

Twee auto’s botsen in Grijpskerk

07 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
kruising Jonkerslaan en Schoutstraat
Lees verder →
Tosja schaeffer

Werk van Tosja en Gerard Schaeffer in Zuidhorn

06 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Aftrap wisselwinkel
Lees verder →
Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Miljoenen voor MKB voor inrichten onderneming anderhalvemetereconomie

05 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Provincie pakt gevolgen corona aan: 11,5 miljoen beschikbaar
Lees verder →
Avondvierdaagse-2018 (1)

Gewoon dit jaar de Avond4daagse lopen!

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
niet in hele grote groepen tegelijk, maar alleen met een vriendje, je sportmaatjes of met je gezin
Lees verder →
Henk bakker mondkapje (2)

Lokaal gemaakte mondkapjes van Dymph Dressen

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Duurzaam, wasbaar en uniek design
Lees verder →