Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

On-line training vvZuidhorn: “lastige” situaties op voetbalveld

21 april 2013    Zuidhorn-nieuws
Aanleiding is de respect-campagne
Respect

VV Zuidhorn heeft samen met studenten van de Hanzehogeschool een online training voor leiders en trainers ontwikkeld. Doel van deze training is de leiders en trainers een handvat te bieden voor allerlei situaties die zich voor kunnen doen rond de training en wedstrijden. Daarnaast moet het volgen van de trainingsmodule leiders en trainers bewust maken van de voorbeeldfunctie die ze hebben op het gebied van omgang met elkaar en met scheidsrechter, grensrechter en de tegenstander .

Aanleiding
Aanleiding voor het ontwikkelen van deze training is de respect-campagne die de KNVB gestart is richting alle voetbalclubs in Nederland na de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen eind vorig jaar. Het bestuur van de VV Zuidhorn heeft de handschoen opgepakt en een commissie samengesteld die onderwerpen als plezier, sportiviteit en respect binnen de vereniging blijvend op de kaart moet zetten. De commissie ziet leiders en trainers als spil in de vereniging. Zij hebben immers niet alleen direct contact met spelers, maar hebben ook in veel gevallen te maken met ouders en situaties rond de wedstrijden.

Waarom de online module?
De huidige tijd biedt veel nieuwe, digitale mogelijkheden om efficiënt en op een aansprekende manier informatie over te brengen en te delen. De VV Zuidhorn ziet deze mogelijkheden en wil deze graag gebruiken om in contact te komen met alle betrokkenen. De module is bedoeld als instrument voor bewustwording en om in en rond de club discussie op een eenduidige manier te starten.

Een bijkomend voordeel is dat - door de training online aan te bieden - elke vrijwilliger de informatie tot zich kan nemen op een tijd en plaats die voor hem of haar uitkomt. De trainingsmodule heeft de mogelijkheid om bij te houden wie de training heeft gevolgd en wie niet (door het invoeren van de contactgegevens aan het eind van de training). Omdat de VV Zuidhorn een grote vereniging is met rond de 40 teams, is het een hele toer om alle begeleiders (meer dan 100!) op een traditionele manier te bereiken via bijvoorbeeld een bijeenkomst op de club.

De realisatie
Een viertal derdejaars studenten van de studierichting “communicatiesystemen”  van de Hanzehogeschool, heeft in het kader van een vrije studieopdracht de module ontwikkeld voor de VV Zuidhorn. De VV Zuidhorn had hiervoor een verzoek en opdrachtomschrijving ingediend bij de Hanzehogeschool. De opdracht werd door de 4  studenten unaniem uit een stapel opdrachten gekozen, vooral ook vanwege de originele benadering van het actuele onderwerp. De inhoud van de training is samen met de commissie van de VV Zuidhorn bepaald.

Hoe verder?
Het is de bedoeling in de toekomst meerdere modules te ontwikkelen voor leiders en trainers, maar ook gericht ook op meerdere doelgroepen (bijvoorbeeld spelers en ouders) De VV Zuidhorn wil het idee van de online training binnenkort ook delen met de KNVB, zodat ook andere verenigingen hiervan gebruik kunnen maken.

De training is op de site van de VV Zuidhorn te vinden, maar kan ook via de volgende link gestart worden: www.training.vvzuidhorn.nl

 

  • Voetbalclubzuidhorn
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Gemeentehuis-zuidhorn

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) vanaf 1 maart van start

25 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
noodmaatregel voor huishoudens
Lees verder →
Easyslim zuidhorn

Easyslim.nu opent studio in Zuidhorn

25 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
We gaan weer open! Het mag, het kan met voorwaarden, en we doen het ook!
Lees verder →
Wethouder geertje dijkstra-jacobi 1 westerkwartier

College stemt in met Woonvisie Westerkwartier 2020-2025

24 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Woonvisie resultaat van woningmarktonderzoek, online-enquête onder inwoners, een webinar, diverse dorpenbijeenkomsten en werksessies
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Bauke meer dan voortvarend aan seizoen begonnen

24 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
derde in klassement Tour du Var
Lees verder →
Wc de withstraat (3)

Hoe zit dat met die bomen gemeente?

23 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Consternatie over kap bomen W.C. de Withstraat in Zuidhorn
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over aanslag belastingen, Energieloket en energiecoach

23 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 23 februari 2021
Lees verder →