Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Nieuwe oplage routeboekje Parels in het Westerkwartier

16 november 2020    Zuidhorn-nieuws
Bestel een leuk cadeau voor de feestdagen
Routeboekje

De Ondernemers Vereniging Toerisme Westerkwartier brengt net voor de feestdagen een tweede editie uit van het routeboekje Parels in het Westerkwartier.

De eerste editie was een groot succes en de Nederlandstalige versie was snel uitverkocht. Alleen de Duitse en Engelse was nog verkrijgbaar.

De gids, een uitgave in samenwerking met Folkersma Routing en Sign uit Marum laat de interessante geschiedenis en het mooie afwisselende landschap zien. Het heeft zelfs het oudste cultuurlandschap van West Europa! De er in opgenomen fiets- en wandelroutes leiden u langs de parels in het Westerkwartier. Er zijn vijf fietsroutes uitgezet, vier daarvan in lengte variërend van 50 tot circa 65 kilometer. Er is ook nog een hele lange fietsroute, de Rietdalroute. Deze fietsroute is maar liefst 120 km lang! Bij iedere fietsroute kunt u kiezen voor een routeverkorting. Naast de fietsroutes zijn er wandelroutes uitgezet. Deze variëren in lengte van 7 tot 16 kilometer. De speurtochten voor kinderen zijn 2 tot 4 kilometer lang.

Origineel cadeau voor de feestdagen
Verras u zelf of iemand anders met dit boekje en geeft het cadeau tijdens de feestdagen. Het is verkrijgbaar bij de Parels en via de post.
Wilt u graag het routeboekje per post ontvangen?  
Maak € 5,- + € 3,- verzendkosten over op NL86 INGB 00069 33 293 tnv free promotie ovv  Routeboekje met uw adres! » Bestel via email

 

HOE WERKT HET BOEKJE?
Om de routes te volgen kunt u gebruiken maken van het routeboekje en de gratis app!

In het routeboekje staan alle routes weergegeven. Iedere route heeft een eigen detailkaart met daarop de knooppunten die u dient te volgen. De wandel- en fietsroutes lopen namelijk allemaal over het fiets- of wandelknooppunten systeem. De gratis app voor Android of iOS bevat ook deze routes met vaste startpunten en voegt nog meer beleving toe aan uw route door middel van geluidsfragmenten en 360 graden foto‘s!

De fietsroutes zijn gemakkelijk te volgen met behulp van de fietsknooppunten. Op ieder knooppunt komt u een thema routebordje tegen. Voor alle fietsroutes zijn ook routeverkortingen mogelijk. Deze worden aangegeven op de kaart door de blauw gekleurde knooppuntnummers.

De wandelroutes zijn met gemak te volgen met behulp van de wandelknooppunten. Voor de kinderroutes zijn er speciale doe-bladen gemaakt. Deze zijn te downloaden op deze website of af te halen bij onthaalpunten. Onderweg neemt Abeltje de kinderen mee op pad en stelt wat interessante vragen.

Enkele Parels:
Natuurcamping Lettelbert - Bezoekerscentrum Bezoekerscentrum Niehove - Kerkje Harkema - Fruitteeltbedrijf Oudebosch Niehove - Museum Leek - Postwagen Tolbert - Kruisweg Marum - Theetuin De Woldhoeve  - Fiets- en Garagemuseum Birza - Blik, Trommel en Oudhedenmuseum - MuseumPlein Grootegast - Struisvogelhouderij de Kreij - Roesd - Heirhuys Visvliet - CazemierBoerderij - Gasterij Inkies -  Aardbeien & aspergekwekerij Poelman - Warempel

  • P8110058 niet buitenland, straat in garnwerd
  • Niehove j e haack
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Kranslegging monument

Platform Keelbos legt krans bij monument Faan

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Om positie LHBTI-ers te verbeteren en de geschiedenis niet uit het oog te verliezen
Lees verder →
Dorpskerk zuidhorn

Sponsor een dakpan voor restauratie dak Dorpskerk Zuidhorn

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Dakrestauratie in fases voor Dorpskerk Zuidhorn
Lees verder →
Mollema-2

Mollema gaat voor trilogie, maar eerst het WK

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema start zondag op WK, maar heeft ander groot doel: 'In alle drie de grote rondes winnen'
Lees verder →
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting finalist overheidsmanager van het jaar 2021

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Eerst nog jurybezoek in oktober
Lees verder →
Food

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →
Hans-en-wilgis hoorcentrum

Tienjarig bestaan van Hoorcentrum Westerkwartier

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Met een unieke hoorbelevingswandeling door Zuidhorn.
Lees verder →