Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Nieuwbouw woonzorgcentrum De Hoorn Marum dit voorjaar van start

16 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
lang gekoesterde wens van de inwoners van Marum en bewoners van het bestaande woonzorgcentrum
Wethouder geertje dijkstra-jacobi 1 westerkwartier

De gemeente Westerkwartier heeft de vergunning verleend voor de nieuwbouw van woonzorgcentrum De Hoorn aan de Nachtegaalstraat in Marum. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de inwoners van Marum en bewoners van het bestaande woonzorgcentrum in vervulling. Vervanging van het woonzorgcentrum staat al jaren op de planning. In 2019 heeft Woningcorporatie Woonzorg Nederland de gemeente benaderd over haar plannen voor nieuwbouw van De Hoorn en deze gepresenteerd. Nu de vergunning definitief is, kan de bouw van start. Woningcorporatie Woonzorg Nederland wordt eigenaar van het pand. Zonnehuisgroep Noord blijft huurder. Ontwikkelaar Plegt Vos voert de bouw uit en start dit voorjaar met de bouw. Naar verwachting kunnen de bewoners medio 2022 over naar het nieuwe gebouw, dat naast het huidige gebouw verrijst. Bewoners hoeven dan maar één keer te verhuizen. Wanneer alle bewoners over zijn, wordt het oude pand gesloopt. Er wordt nog gekeken naar een mogelijke invulling van deze plek.

Modern gebouw
Nieuwbouw van De Hoorn is nodig, omdat het huidige pand al langere tijd niet meer voldoet aan de eisen. Het oorspronkelijke verzorgingshuis uit 1967 is sterk verouderd en niet geschikt voor complexe verpleeghuiszorg. Het nieuwe gebouw speelt goed in op de toenemende behoefte aan intensieve langdurige zorg in Marum en omstreken. Het wordt een modern gebouw met 66 zorgstudio’s verspreid over drie verdiepingen. Bewoners met een intensieve zorgbehoefte wonen straks in kleine groepen samen in een huiselijke omgeving. Ze beschikken over een eigen studio met sanitair en delen ruime gemeenschappelijke huiskamers voorzien van een keuken, eet- en zithoek met televisie.

Samen
De centrale en lokale cliëntenraad van Zonnehuisgroep Noord is vanaf het begin van het proces betrokken bij het opstellen van de visie, het plan van eisen en de locatiekeuze. Zij hebben, net als de Ondernemingsraad en de Raad van Toezicht, positief geadviseerd over de locatiekeuze op het huidige terrein. Stichting Marumer Belang is als aanspreekpunt tussen de gemeente en de inwoners van Marum ook in de plannen meegenomen. Ook de omwonenden zijn geïnformeerd over de nieuwbouw.

Aanwinst
Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: “Met de nieuwbouw van De Hoorn krijgt Marum een prachtig eigentijds woonzorgcentrum, dat voldoet aan de huidige richtlijnen voor zorg. Een gebouw waar bewoners op een prettige manier kunnen wonen met alle moderne faciliteiten en zorgmogelijkheden. Ook omwonenden en inwoners van het dorp profiteren van deze nieuwbouw en kunnen gebruik maken van de faciliteiten en activiteiten in het woonzorgcentrum. Dit nieuwe multifunctioneel woonzorgcentrum is een mooie en welkome aanwinst voor de bewoners en voor de inwoners van Marum.”

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Avond4daagse 2023 (11)

Avondvierdaagse Zuidhorn 2024: Record aantal kinderen uit Noordhorn en Zuidhorn in beweging

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Starttijden en routes voor de 5km en 10km en start/finish-locaties
Lees verder →
Tentdienst

Tentdienst tijdens de feestweek in Noordhorn

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
De tentdienst brengt mensen uit Noordhorn en omgeving uit de verschillende kerken samen.
Lees verder →
Stekkie

Vissen is Cool!  Jeugdvergunning of jeugdvispas (de verschillen)

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Tip van hengelsportvereniging Noordhorn
Lees verder →
Leefbaarheidsprijs visvliet vitaal 2023

Welke vereniging volgt Visvliet Vitaal op met leefbaarheidsprijs 2024

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Wie nomineert u voor de lee­fbaarheidsprijs in het Westerkwartier?
Lees verder →
Ondertekening overeenkomst bouw coulissen oostindie leek - 22 mei 2024

Overeenkomst getekend voor Coulissen, een bijzonder project in Oostindie Leek

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
bouw van de woningen begint in september
Lees verder →
Vyber-e-bikes-test-winnaar-2024-def

Tweewielerhuis Noordhorn leverancier bekroonde VYBER fietsen

22 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Fietsen doorstaan met vlag en wimpel de Kieskeurig.nl E-bike Duurtest
Lees verder →