Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Nieuw podium voor akoestische muziek in Avalon

28 april 2014    Zuidhorn-nieuws
Investeringen in akoestiek en podium
Agenda avalon akoestisch

Cultureel Jongerencentrum Avalon heeft flink geïnvesteerd in de akoestiek en het podium is nu zeker geschikt voor songwriters en akoestische bands. De zondagmiddag leent zich bij uitstek voor intieme akoestische muziek en luisterliedjes. Iedere maand worden er twee singer/songwriters of akoestische acts uitgenodigd, die elk een set van drie kwartier ten gehore brengen.

Voor de eerste 4 optredens in Avalon worden de posters verzorgd door Nadeschda Broere. Zij is met haar bedrijf Studio le BB werkzaam als mozaïekontwerper, fotograaf en grafisch vormgever in Oldehove. Sinds een aantal jaar heeft zij grafische ontwerpen verzorgd voor o.a. HempFlax, Muziekburo Bill Baboon (o.a. Koopavondblues, Music=Art festival), dorpshuis ‘t Humsterland en recentelijk ook voor Muziek en Dans Studio Tineke Rouw.

Nadeschda over de affiches voor Avalon Akoestisch: "Het Groninger landschap in combinatie met kleurgebruik van het Groninger Expressionisme van De Ploeg heeft als inspiratiebron gediend voor het artwork voor deze 4 aankondigingen. Foto’s zijn genomen bij Electra en Garnwerd en grafisch bewerkt. De Groninger Muziek Scene leeft als nooit tevoren, en waar ik zelf veel naar kijk als ik onderweg ben: vanaf welke afstand valt een poster op? Daarom heb ik voor deze posterserie gekozen voor veel witruimte, vrijwel vanzelfsprekend een afbeelding van een gitaar en een heldere letter. Luid en duidelijk, want Groninger muzikanten mogen gehoord worden!”
 

Artiesten die eerder dit jaar op Avalon Akoestisch optredens hebben verzorgd zijn: Bill Baboon, Mirjam Brinkman, Kira Dekker en The Good Case.  F.J. Fritz is met zijn gitaar vaste gast van het aansluitende open podium. Er kan dus door de bezoekers gespeeld worden en onbekend talent kan een visitekaartje afgeven.

De komende optredens op Avalon Akoestisch vinden plaats op 11 mei en 1 juni.

De eerste act op 11 mei wordt verzorgd door Two Cursing Parrots, puur en ongepolijst. Two Cursing Parrots is de uitgeklede semi-akoestische versie van de band Jacky`s Raw Collective. Dit duo bestaande uit Chiron Schut (gitaar) en Jacquelien Kraima (zang) zullen voornamelijk eigen werk ten gehore brengen, maar ook covers van zowel hedendaagse als oude helden zoals wij ze interpreteren. Ondanks de soms pijnlijke uit eigen leven gegrepen onderwerpen staat plezier voorop! Two Cursing Parrots is ontstaan voor een gelegenheid, en zal dan ook maar zelden te zien zijn.
 

Riot Writers is een drie koppige band afkomstig uit Groningen. We spelen vooral luchtige akoestische ‘Feel Good Music’. De bezetting bestaat uit Gitaar, Bass, Cajon en Zang. We zijn twee jaar geleden begonnen met muziek maken en hebben inmiddels een uitgebreid repertoire, wat bestaat uit eigen nummers en leuke bewerkingen van bestaande liedjes.
Op 1 juni is de eerste set op Avalon Akoestisch voor Ann Faverey, zij is songwriter en treedt zowel solo op als met een band. ‘Als een liedje niet overeind blijft zonder band is het geen goed liedje’ is haar insteek. Vanaf haar kindertijd werd zij geïnspireerd door de vele verschillende muziekstijlen die ze om zich heen hoorde en ‘Wat je als kind hoort komt als vanzelfsprekend meestal weer terug in welke vorm dan ook'.
Ann heeft een voorliefde voor popballades en melancholie in haar muziek.
 

Als tweede act Shakey Deal. Dit duo bestaat uit Jan Roelof van der Spoel (gitaar, harmonica en zang) en Jenny Rooks (gitaar en zang). De muziek van Shakey Deal is geïnspireerd door o.a. Neil Young, Ryan Adams, Gram Parsons, Bonnie Raitt, Dave Matthews Band.

Om 14.00 uur gaat de zaal open. Van half 3 tot half 5 kan de luisteraar genieten van twee akoestische acts, (met pauze) en nadien een open podium voor de liefhebbers. Avalon Akoestisch wordt mede mogelijk gemaakt door: Dierenspeciaalzaak Arnold Wegman, Brinkhost.com, Kapsalon Pim en Welkom in Zuidhorn.
 

 

De entree bedraagt 5 euro. (voor kinderen is de entree gratis)

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Viswedstrijdzuidhorn

Maar liefst 85 visliefhebbers voor Viskaravaan Briltil

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
De Zomer Viskaravaan strijkt op dinsdag 23 juli 2024 neer in de Jachthaven
Lees verder →
Aftrap opstellen woonplannen per dorp in de wilp door geertje dijkstra-jacobi - 27jun22-1

Gemeente Westerkwartier op stoom met woonplannen per dorp

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Huidig wethouder Woningbouw Hans Haze is nu halverwege het karwei
Lees verder →
Verkiezing

Westerkwartier in de top 10 meest toegankelijke gemeenten

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws
Deze zomer gaan Geheime Gasten langs bij de gemeenten om de toegankelijkheid te onderzoeken
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Raadsvergadering, korting op een regenton & sluiting Gemeentehuis Leek

16 juli 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 16 juli 2024
Lees verder →