Nieuw jaar met nieuwe kansen voor Zunobri 1

9 januari 2018    Zuidhorn-nieuws - Sport
eerste doelpunt van 2018 op naam van Manon Brander
Zunobri meiden

De afgelopen zaterdag stond voor Zunobri 1 de wedstrijd tegen Lemmer 1 op het programma. Het vlaggenschip van Zunobri maakt tot op heden een lastig seizoen door, met slechts één gewonnen wedstrijd uit vijf wedstrijden.
Van Lemmer werd tijdens de veldcompetitie nog gewonnen, zaak aan Zunobri om het nieuwe kalenderjaar te beginnen met een overwinning op de Friezen.

Het eerste doelpunt van 2018 kwam op naam van Manon Brander, zij tekende aan voor de 1-0.
Op het veld ontvouwde zich een leuke wedstrijd, waarin beide teams regelmatig tot scoren kwamen. Tot 4-4 bleven de beide ploegen in evenwicht, maar hierna moest Zunobri lijdzaam toezien hoe Lemmer makkelijker tot scoren kwam dan de ploeg van André Woltinge. De ruststand was 6-9 in het voordeel van de gasten.
In het begin van de tweede helft wist Zunobri via Henk Nieuwenhuis en Manon Brander weer aan te klampen bij Lemmer, 8-9. Het lukte Zunobri in deze fase niet om door te drukken, en het initiatief op het  veld werd weer overgenomen door Lemmer. Via 8 -11 liepen de Friezen uit naar 9-14 met nog een ruime tien minuten te spelen.
Pas in de laatste vijf minuten wisten de Zunobrianen nog een aantal keer tot  scoren te komen. Met scores van Alie Pera, Stefan Steenbergen en Fred Pera werd de eindstand op 13-16 gezet.
Zo verliest Zunobri 1 weer, en staat het met slechts twee punten op de zevende plaats in de poule. Volgende week komen de rode lantaarndragers uit Veenwouden op bezoek. Voor Zunobri weer een nieuwe thuiswedstrijd met nieuwe kansen. De wedstrijd in de Quick Silver S hal start om 15.20 uur.