Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Nieuw energieloket voor inwoners van het Westerkwartier

30 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Subsidies en lokale financieringsmogelijkheden
Zonnepanelen1

Vanaf 1 oktober kunnen inwoners van de gemeente Westerkwartier terecht op een nieuw energieloket: het Regionaal Energieloket. Hier kunnen inwoners onafhankelijke informatie vinden en vragen stellen over het verduurzamen van hun woning.

De afgelopen zes jaar hadden de Groninger gemeenten een gezamenlijk energieloket. Deze samenwerking loopt op 1 oktober 2021 af. Alle Groninger gemeenten hebben besloten om zich per 1 oktober aan te sluiten bij het Regionaal Energieloket. Dit is een landelijke partij die voor een groot aantal gemeenten uit Nederland invulling geeft aan het Energieloket. Door aan te sluiten bij het Regionaal Energieloket wordt kennis en ervaring tussen een grotere groep gemeenten in Nederland gedeeld.

1 centrale plek
Wethouder duurzaamheid Hielke Westra over de aansluiting bij het Regionaal Energieloket: ‘Als gemeente willen we een centrale plek om onze inwoners te kunnen informeren over verduurzamen en energie besparen. Via het nieuwe loket kunnen bewoners stap voor stap zien wat de mogelijkheden zijn om dat in hun eigen woning te gaan doen. Zo kun je met eenvoudige, kleine maatregelen als tochtstrippen snel energie en daarmee geld besparen. Dat we als Groninger gemeenten nu allen naar een landelijke partij overstappen, betekent niet dat we niet meer met elkaar zullen samenwerken. Bepaalde projecten zullen we nog steeds gezamenlijk oppakken.’

Subsidies en lokale financieringsmogelijkheden
Behalve algemene informatie over verduurzamen, is nog veel meer te vinden op het nieuwe loket. Bijvoorbeeld informatie over landelijke en lokale subsidies en de mogelijkheden voor leningen en lokale financieringsmogelijkheden van gemeente Westerkwartier. Met de gratis HuisScan weten inwoners in 2 minuten wat voor hun woning de mogelijkheden zijn om hun energierekening te verlagen. Via de mail of per telefoon kunnen vragen worden gesteld aan iemand van het Regionaal Energieloket. Indien nodig worden inwoners doorverwezen naar specialisten voor een uitgebreid bouw- en installatietechnisch advies. Tot slot kunnen inwoners er eenvoudig en vrijblijvend offertes aanvragen bij bouw- en installatiebedrijven.

www.regionaalenergieloket.nl

Inwoners die hun postcode invullen op http://www.regionaalenergieloket.nl kunnen daar zien wat ze kunnen doen op hun energierekening te verlagen. 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Snoeien fruitbomen foto stieneke van der wal

Workshop Snoeien fruitbomen & Aanleg boomgaard weer van start

18 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
U kunt zich aanmelden!
Lees verder →
Tafeltennis ouderen

Start OldStars tafeltennis in Leek uitgesteld

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Op de reguliere dinsdagavond kan wel weer worden getafeltennist. Geïnteresseerden in tafeltennis zijn dan uiteraard welkom om een balletje te komen slaan!’.
Lees verder →
Johan hamster cu

ChristenUnie draagt Johan Hamster voor als nieuwe gedeputeerde Groningen

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Opvolger Henk Staghouwer
Lees verder →
Politie-

Drugsdealer betrapt en defensievoertuig kust boom

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
112 nieuws
Lees verder →
Leerlingen rsg de borgen

rsg de Borgen opent deuren digitaal voor leerlingen groep 8

14 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Open Festival Week opnieuw online!
Lees verder →