Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Nick en Simon in Pieterzijl

24 februari 2009    Zuidhorn-nieuws
Daverende Playback PieterzijlVrijdag 20 februari was dorpshuis De Wending in Pieterzijl weer afgeladen met publiek om de deelnemers van de jaarlijkse playbackshow te bewonderen. De winst ging bij de junioren naar Reinoud

Daverende Playback Pieterzijl

Vrijdag 20 februari was dorpshuis De Wending in Pieterzijl weer afgeladen met publiek om de deelnemers van de jaarlijkse playbackshow te bewonderen. De winst ging bij de junioren naar Reinoud met “Proud Mary” en een groep Mods uit Pieterzijl had de groep Mud nieuw leven ingeblazen en won bij de senioren.

Traditiegetrouw opende presentator Dick Tillema met een lofzang over het mooie podium en de bak licht & geluid die dit jaar weer uit de kast was getrokken. Na de introductie van de jury, onder leiding van Sjouke Noorderbos, konden de mini’s van start.

Maar liefst 15 artiesten deze keer, uiteenlopend van Britney Spears (Janiek), Nick en Simon (Kevin en Gijs) tot het gouwe ouwe Maywood (Agnes en Astrid). De absolute winnaar werd Reinoud, die Proud Mary van John Fogerty overtuigend zong en speelde. Reinoud is visueel gehandicapt maar op het podium merkte je daar maar weinig van. Een rasartiest die het publiek op de juiste manier wist te bespelen. Een terechte winnaar, op de voet gevolgd door Kylie Minogue en Kermit de Kikker (Michelle en Lisanne). De originaliteitsprijs ging naar MegaMindy (Anouck), die een prachtig roze kostuum met bijbehorende gitaar uit de kast had getrokken.

Na de pauze waren de maxi’s aan de beurt. Petra en Willeke waren de eerste act, met een lastig cabaret-nummer van Plien en Bianca, wat ze uiteindelijk de originaliteitsprijs opleverde. Boney M, de Vliegende Panters, Freddy Mercury en Monserat Cabbalé stonden verder op het programma en dat allemaal in Pieterzijl.

De tweede prijs werd verdiend door Ken (Berber) en Barbie (Jogchum) van de band Aqua, die een verrassende dubbele travestieshow gaven en de jury lieten blozen. De publieksprijs ging naar een groep dames met als front-woman Durkje van Lingen, die “These boots are made for walking” van Nancy Sinatra uitvoerden. Maar de laatste act was net als vorig jaar voor de jury het beste. Acht mannen, in jaren zeventig kleding en bijbehorende pluizige pruiken, imiteerden Mud;s Tigerfeet met op de achtergrond de originele Toppop beelden. Hulde ook aan de fraaie kostuums die het nog overtuigender maakte.

Volgend jaar ongetwijfeld een nieuwe editie van de Playbackshow, de rek is er zeker nog niet uit.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Elly pastoor

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →
Hans-en-wilgis hoorcentrum

Tienjarig bestaan van Hoorcentrum Westerkwartier

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Met een unieke hoorbelevingswandeling door Zuidhorn.
Lees verder →
Irma van beek-ombudsvrouw

Meldpunt discriminatie Westerkwartier van start

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Irma van Beek luistert en neemt de klacht of vraag van de inwoner over discriminatie serieus.
Lees verder →
 

Informatie-avond Humanitas Westerkwartier

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws
De avond is bedoeld voor mensen die meer willen weten over Humanitas of die zich als vrijwilliger willen inzetten voor andere mensen in de buurt of dorp.
Lees verder →
Woldzoom

Pluim van de PvdA voor Aebe de Jong

23 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Lees verder →
Oude-riet-bovenloop-voor-toukomst

Uitkijkpuntenroute Oude Riet een stap dichter bij

22 september 2021    Zuidhorn-nieuws
€ 25.000 beschikbaar gesteld door regio Groningen Assen (RGA)
Lees verder →