Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Najaarsklanken: een gezellig, gevarieerd geheel

18 oktober 2010    Zuidhorn-nieuws
GRIJPSKERK- Een eenmansorkest, Finse klanken, humor, interactieve poëzie en een paar debuten. Dit was de variatie afgelopen zondag tijdens Najaarsklanken. Dichter/performer Koos van der Goot organiseerde dit evenement samen met de eigenaars

GRIJPSKERK- Een eenmansorkest, Finse klanken, humor, interactieve poëzie en een paar debuten. Dit was de variatie afgelopen zondag tijdens Najaarsklanken. Dichter/performer Koos van der Goot organiseerde dit evenement samen met de eigenaars van »Café Restaurant De Tapperij in Grijpskerk.Het evenement kwam wat laat op gang, maar uiteindelijk wisten toch zo`n zestig toeschouwers de weg naar het evenement te vinden.

Het publiek werd verwend met een afwisselend programma van fris talent dat naast ervaren artiesten optrad. De opening was voor tsunat, een duo dat Finse/Karelische muziek speelde. Hierna was de beurt aan »Piety Veenema, een Grijpskerker dichter die uit eigen werk voordroeg. Louis Godschalk wist er net als de vorige keer weer een leuke show van te maken. Met zijn laptop creëerde hij live een eenmansorkest die over de herfst sprak.

Na de pauze opende »GRITTER met zijn interactieve poëzie. Eerst mocht het publiek een onderwerp kiezen, waarover hij zou dichten. Hij sloot af met een gedicht die hij in stukken had geknipt. Dit gedicht verdeelde hij over negen vrijwilligers die ieder een regel voor mochten dragen. Mirjam Brinkman liet tijdens Rondje Noord voor het eerst van haar horen. Nu stond ze op Najaarsklanken om voor het eerst op te treden. De dame die zingt, drumt, gitaar speelt en piano, trakteerde het publiek op een stuk zang. Hierna was het podium voor Are Meijer, die het publiek wist te vermaken met humoristische poëzie. Dit zowel in het Nederlands als in het dialect. Meijer is een oud Grijpskerker die tegenwoordig in Amsterdam woont. Hij kwam speciaal voor het evenement weer in Grijpskerk om voor te dragen uit eigen werk.

Het laatste blok werd begonnen door Roelie ter Veld en Gert Sennema. Het duo heeft al eerder samengespeeld in De Tapperij. Ook nu wisten ze de muziek weer goed over te brengen. Ter Veld zong vier nummers, hierna nam Sennema het over met nummers die het publiek goed raakten. De laatste band was het duo Pur die hun debuut maakte met Nederlandse popmuziek. De soms wat rauwe muziek met sterke teksten werd goed ontvangen. Van het publiek mochten ze nog wel even doorspelen. Van der Goot sloot zelf af met een themagedicht. Hij was erg tevreden over de leuke avond, waarvan zowel het publiek als de artiesten erg genoten hebben. Tijdens de afterparty werd nog lekker gedanst op verzoeknummers. Najaarsklanken was een geslaagd geheel, waar het publiek mocht genieten van een leuke variatie.
18-10-2010 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Flower power quiz bart (5)

Bart zet mooi programma neer met Flower Power Quiz

28 november 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Live band goede aanvulling op de energieke presentatie
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over wijziging afvalophaaldag, Kindpakket & bestuursfunctie CCZ

28 november 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 november 2023
Lees verder →
Kerstpakket radio

Tijdens Winterfair live radio vanuit hal bij Albert Heijn Zuidhorn

27 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Stichting Kerstpakket Westerkwartier helpt diegene die nét buiten de boot vallen
Lees verder →
 

Zunobri houdt vast aan kampioensdoel

27 november 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
verlies in Emmen
Lees verder →
Daniel gombert wint tablestars

Zilver voor Daniël Gombert op TableStars eindtoernooi

27 november 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
tafeltennistoernooi voor de jeugd uit Groningen, Friesland en Drenthe ter afsluiting van de najaarscompetitie
Lees verder →