Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Nacht van de Nacht gaat live in 2020

23 oktober 2020    Zuidhorn-nieuws
Livestream Nacht van de Nacht programma via Facebook en Youtube
Nachtvdnacht

Naar aanleiding van de huidige situatie rondom het Coronavirus en de afgekondigde maatregelen hebben de Natuur en Milieufederaties besloten om tijdens de Nacht van de Nacht van zaterdag 24 oktober geen fysieke activiteiten, bijeenkomsten en evenementen in het donker te organiseren.

Livestream Nacht van de Nacht
​Wij vinden dit erg jammer en hebben ons best gedaan om toch aandacht te blijven vragen voor duisternis en daarom wordt er dit jaar een avondvullend Nacht van de Nacht programma uitgezonden via Facebook en Youtube. De avond begint om 19 uur met een lezing sterrenkunde voor kinderen door sterrenkundige Jeffrey Bout. Om 20 uur is er een workshop nachtfotografie van ambassadeur Johan van der Wielen (een van de beste nacht- en natuurfotografen) en om 21 uur start ambassadeur Govert Schilling een masterclass sterrenkunde. Het programma wordt om 22 uur afgesloten met een interessante lezing van prof Joke Meijer over de gevolgen van lichthinder op mens en dier. De avond wordt gehost door ambassadeur Vincent Bijlo en ambassadeur Andre Kuipers komt met een oproep. Het hele programma staat hieronder en op de website kunt u meer lezen over de verschillende onderdelen.

Groningse sterrenhemel
Daarnaast roepen de NMF’s iedereen op om de Nacht van de Nacht thuis te beleven. Doof zoveel mogelijk lichten, meld dat aan op de site en geniet van de donkere nacht en sterrenhemel. Wil je precies weten hoe de Groningse nacht zal verlopen en wat er zoal aan de sterrenhemel te zien is? Klik dan hier!

Onderzoek lichthinder
Ook hebben wij in de aanloop van de Nacht van de Nacht niet stilgezeten. In de zomer fotografeerden wij Groningse bedrijven om te zien hoe het gesteld is met hun lichthinder en in de afgelopen maanden gingen we n.a.v. de foto's het gesprek met hun aan. We hebben op die manier toch een aantal bedrijven bewust gemaakt van hun lichthinder en een aantal ervan zijn ook overgegaan tot actie! Klik hier voor meer informatie over ons onderzoek.

Meld lichthinder bij ons!
Het is voor ons goed om te weten aan welke lichtbronnen jij je ergert. Dat doe je door de lichthinder te melden op www.maghetlichtuit.nl De veroorzakers van deze lichthinder ontvangen een verzoek om het licht tijdens de Nacht van de Nacht te doven, en om deze daarna ook ’s nachts uit te laten.

  • Nachtvandenacht2020
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Raadsvergadering-stemming

Gemeenteraad Westerkwartier gaat weer in gemeentehuis Zuidhorn vergaderen

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws
wanden verplaatst om meer ruimte in de zaal te creëren
Lees verder →
Middag-humsterland fakkert

Fotowedstrijd Het Groninger Landschap

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws
dertien mooiste ingestuurde foto’s worden gebruikt in de kalender van 2022
Lees verder →
Geit-pixabay

Voorlopige stop op geitenhouderijen in het Westerkwartier

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws
rondom geitenhouderijen een grotere kans op longontsteking
Lees verder →
Streekproducten markt

Streekproductenmarkt Nienoord in het teken van de feestmaand

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
De kramen zijn ook extra feestelijk aangekleed.
Lees verder →
Legio-run-2017 (4)

Geen Legio Run in 2021

04 december 2020    Zuidhorn-nieuws
Met de organisatie zou een eventueel gezondheidsrisico genomen kunnen worden
Lees verder →
Ovgz nam (10)

Gaspijp tussen Warffum en Grijpskerk

03 december 2020    Zuidhorn-nieuws
De NAM wil in Warffum stoppen met het behandelen van opgepompt aardgas en wil een nieuwe pijp aanleggen om het gas op de NAM-locatie in Grijpskerk te bewerken.
Lees verder →