Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Naar Aduard voor de fietsers

2 maart 2011    Zuidhorn-nieuws
De Omloop door Middag Humsterland in de Gemeente Zuidhorn is opgenomen in een nieuwe internationale wielerwedstrijd voor vrouwen: de etappewedstrijd Energiewacht Tour, ‘van Lauwerzee tot Dollard tou’. Mevrouw Bekkering, jawel de moeder

De Omloop door Middag Humsterland in de Gemeente Zuidhorn is opgenomen in een nieuwe internationale wielerwedstrijd voor vrouwen: de etappewedstrijd Energiewacht Tour, ‘van Lauwerzee tot Dollard tou’.

Mevrouw Bekkering, jawel de moeder van Danielle en Eyelien, is daar erg content mee. Het is steeds lastiger om gelden bij elkaar te krijgen om de omloop te financieren.

Op deze manier kan er toch nog gefietst worden zegt zij. Ook wethouder Stol is blij en vooral ook trots op de wielerwedstrijd.
Het feit dat RTL 7 de wedstrijd uitzendt vindt hij een mooie opsteker voor het gebied.

Het blijft overigens bij fietsen, randactiviteiten zullen er niet zijn.

De organisatie van de omloop is wel enthousiast over het houden van randactiviteiten en zegt zelfs graag een bijdrage te willen leveren. Bijvoorbeeld in de vorm van een dweilorkest. Thijs Rondhuis;” Als ook de ondernemers een bijdrage leveren doen wij mee”.

De ondernemers in Aduard hebben er (nog) niet over nagedacht. Sommige zijn enthousiast om iets te doen maar om dat op korte termijn te realiseren is lastig.

Aan de promotie ligt het niet zegt Thijs Rondhuis. In Rondje Noord komt de omloop aan de orde en de vrijdag ervoor worden 12 radio spots uitgezonden.

De heer de Groot van de Spar is ook voorstander van extra activiteiten maar heeft het zelf te druk om iets te organiseren.
Ook geeft hij aan dat als je iets doet je het ook wel goed moet. “ om met vier kramen een braderie te organiseren heeft geen zin”.

Hij zegt het spijtig te vinden dat er geen ondernemersplatform is waarin dit soort activiteiten kunnen worden opgepakt.

Misschien dat er tijdens een volgende editie van de omloop iets georganiseerd kan worden om Aduard wat breder te laten zien en meer mensen te trekken. Tijdig overleg tussen de verschillende partijen is dan raadzaam.


De wedstrijd staat voor 7 tot en met 10 april op de kalender van de internationale wielerbond UCI en is daarmee de eerste Europese etappewedstrijd voor vrouwen in 2011. De internationale topploegen en de beste Nederlandse ploegen zullen deelnemen.

Uniek is dat de wedstrijd zich volledig in de provincie Groningen afspeelt. Sterker nog: de organisatie, provincie Groningen en de deelnemende gemeenten willen met de wedstrijd de schoonheid en veelzijdigheid van de provincie tonen. Energiewacht Tour, ‘van Lauwerzee tot Dollard tou’ heeft dus niet voor niets een puur Groningse naam

De eerste etappe voert door de gemeente Vlagtwedde én door de Duitse gemeente Dörpen , waar de rensters de Omloop door Westerwolde gaan rijden. De tweede etappe wordt verreden in de Gemeente Oldambt, waar de Omloop van de Blauwe Stad op het programma staat. De derde etappe wordt verreden in het Middag Humsterland.

Voor de finale etappe strijkt het internationale vrouwenpeloton neer in de gemeente Haren met zijn bekende Hortus.

2-3-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Laptop  vrouw welkominzuidhorn

Maak on-line of telefonisch een afspraak om te winkelen

25 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Winkelen op afspraak in Zuidhorn
Lees verder →
Moeder kind schrijven pixabay

Provinciale aftrap 11e editie van De Schoolschrijver op De Borgh in Zuidhorn

25 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Interactieve lessen en workshops leren kinderen alles over het schrijven van verhalen
Lees verder →
Dames

5 Fouten die je als eerste huiseigenaar moet vermijden

25 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
bouwkundige keuring, Onbeschermd online spullen kopen, Kijk naar de VvE, Blindheid, Ontbindende voorwaarde
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) vanaf 1 maart van start

25 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
noodmaatregel voor huishoudens
Lees verder →
Easyslim zuidhorn

Easyslim.nu opent studio in Zuidhorn

25 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
We gaan weer open! Het mag, het kan met voorwaarden, en we doen het ook!
Lees verder →
Wethouder geertje dijkstra-jacobi 1 westerkwartier

College stemt in met Woonvisie Westerkwartier 2020-2025

24 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Woonvisie resultaat van woningmarktonderzoek, online-enquête onder inwoners, een webinar, diverse dorpenbijeenkomsten en werksessies
Lees verder →