Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Mollema: ‘Top drie gaat lastig worden’

20 juli 2014    Zuidhorn-nieuws - Sport
benen in brand bij lastige klim van Chamrousse (18,2 km à 7,3%)
Mollema2014

De gele trui was allang uit zicht, maar wel had Bauke Mollema stiekem zijn oog op het podium laten vallen. „Natuurlijk had ik de top drie in mijn hoofd, maar als je de verhoudingen nu ziet, gaat dat lastig worden", zei de Zuidhorner na de eerste Alpen-etappe.

Hij moest zelf dus ook tot die harde conclusie komen. Op de lastige klim van Chamrousse (18,2 km à 7,3%) stonden zijn benen in brand. „Dat heb ik nog niet eerder gehad”, zo zocht Mollema naar een verklaring voor dat signaal van zijn lichaam dat hij nog niet kende.

Twaalf man moest hij voorrang verlenen op de eerste lange col van deze Tour de France, een plek waar hijzelf ook niet tevreden mee kon zijn. „Ik klim wel een plaatsje, want ik sta nu zevende”, zo probeerde de Belkin-kopman het positieve er nog van in te zien.

Wel zag hij de achterstand op de derde plek van Romain Bardet vergroten van 1.21 tot 1.53. „Ja, dat is de andere kant. De meeste andere renners die voor me stonden, lopen verder weg.”

Vorig jaar eindigde Mollema als zesde in de Tour achter geroutineerde ronderenners als Froome, Quintana, Rodriguez, Contador en de minder ervaren Kreuziger. Geen van deze coureurs is nog aanwezig in deze 101e editie van La Grande Boucle, of in het geval van Rodriguez kansloos voor een topklassering.

Na de eerste Alpenrit kun je dus niet zeggen dat er over het geheel genomen sprake is van verbetering. Het zwaartepunt moet echter nog komen en wellicht geeft de rit van vandaag naar Risoul wel een ander beeld, al lijkt dat niet realistisch.

Een blik in de ogen van Mollema vertelde op Chamrousse dat hij toch het podium nog niet helemaal uit zijn hoofd heeft gezet. „Een goed klassement rijden is niet alleen secondes winnen, maar ook op slechte dagen voorkomen dat je veel tijd verliest. En dat heb ik gedaan”, zo telde hij niet alleen de verloren secondes, maar ook zijn zegeningen.

telegraaf

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Parels westerkwartier-visvliet-stella van marketing groningen

Woensdag 29 maart aftrap toeristisch seizoen Westerkwartier

22 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Presentatie nieuwe kinderkaart, uitwisselen foldermateriaal en netwerken
Lees verder →
Huizekleinnienoord

Verkoop gemeentehuis Leek – kans voor nieuwbouw

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Gemeentehuis Leek blijft open tot in het voorjaar 2024
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over netwerkbijeenkomst Startende ondernemers, Takkenroute & aftrap toeristisch seizoen

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 21 maart 2023
Lees verder →
Laptop-smartphone

De voordelen van een virtueel kantoor

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →