Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Mollema opent Giro met top tien klassering in eerste etappe

13 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
'Een top 10-notering in een tijdrit is gewoon goed voor mij. Ik ben hier heel blij mee.'

Wielrenner Bauke Mollema is de Giro d'Italia begonnen met een negende plaats in de eerste etappe van Bologna naar San Luca. De Sloveen Primoz Roglic pakte de roze leiderstrui, Tom Dumoulin werd vijfde.

Mollema wisselde op het klimtijdrit parcours van 8,2 kilometer bewust zijn fiets voorafgaand aan een steile klim. Het leek de Groninger weinig te deren want hij reed sterk door en kwam na dertien minuten en 33 seconden over de eindstreep.

Roglic ijzersterk
Hiermee gaf hij 39 seconden toe op de ijzersterke winnaar van de proloog Roglic. De renner van de formatie Jumbo-Visma won in 12 minuten en 54 seconden en zette Dumoulin na de proloog meteen op 28 seconden achterstand. Simon Yates werd tweede op 19 seconden van de winnaar, Vincenzo Nibali completeerde het podium.

Tweede etappe
Zondag staat de tweede etappe op het programma. Die voert de renners over een vlak parcours van Bologna naar Fucecchio en bedraagt 205 kilometer. Bauke Mollema was een van de weinige renners die zaterdag van fiets wisselde in de klimtijdrit waarmee de Giro d'Italia in Bologna van start ging.

Item
Het was vooraf een item geweest: was het verstandig na 6 vlakke kilometers de tijdritfiets voor de klim van 2 kilometer om te ruilen voor een normaal model? 'Ik denk dat ik de juiste beslissing heb genomen', zei de kopman van Trek-Segafredo.

Goede benen
'De benen waren goed, met de 'power' op het vlakke stuk zat het ook wel goed', vertelde Mollema, die de wissel ook weer niet te belangrijk wilde maken. 'Hij verliep ook niet perfect. Ik kwam niet meteen in de pedalen. Ik denk dat het me 10 a 15 seconden heeft gekost. Ook omdat de wissel niet was toegestaan op de plek waar we dat eigenlijk wilden doen. Ik wilde het na de bocht naar de klim doen, omdat je dan toch al bijna stilstaat. Nu moest je 100 meter voor de klim van de fiets.'

Verlies beperkt
Mollema verloor weliswaar 39 seconden op ritwinnaar Roglic, maar hield de schade op de meeste andere klassementsrenners beperkt. Zo was het gat met Tom Dumoulin slechts 11 seconden. 'Een top 10-notering in een tijdrit is gewoon goed voor mij. Ik ben hier heel blij mee.'

bron RTVNoord

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Sexy

Pensioen is niet sexy, maar het heeft je aandacht wel nodig!

23 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws
stichting VrouwenVisie en stichting Vrouwensalon organiseren symposium
Lees verder →
Kirsten de jager - gingerbel outdoor tolbert

Kirsten de Jager geniet van haar overwinning op Outdoor Tolbert

23 augustus 2019    Sport - Regio-nieuws
Vrijdag vervolgt Outdoor Tolbert met de hogere klassen, met onder andere een wedstrijd op 1.40-niveau. Zondag is de Grote Prijs.
Lees verder →
Opening derde perron (1)

Meer comfort voor de reiziger in vernieuwd stationsgebouw Derde Perron Zuidhorn

21 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws - fotos
Ondernemer steekt nek uit, gemeente, Arriva en reiziger profiteren
Lees verder →
Lourens doornbos

Zuidhorner Lourens Doornbos op de brommer naar Gdansk

21 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws
Brommer editie van the Carbage run
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over werkzaamheden N980 en raadplegen bekendmakingen

21 augustus 2019    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 20 augustus 2019
Lees verder →