Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Mollema blijft in top van klassement Vuelta

30 augustus 2011    Sport
Mollema gaat richting topvorm in Ronde van Spanje; na vijf etappes al opgeklommen naar dertiende plaats

Bauke Mollema heeft maandag de voor hem waarschijnlijk lastigste opstakel in de Ronde van Spanje met verve genomen. Het was helaas niet genoeg om de rode leiderstrui vast te houden. Nadat iedereen de 47 kilometer in en om Salamanca had afgewerkt vond Mollema zich terug op de zevende plaats in het klassement op 1.07 minuut van de nieuwe verrassende leider Christopher Froome uit Engeland.

Mollema had nog nooit zo'n lange afstand gereden en mocht als klassementsleider als laatste vertrekken. Hij gaf alles wat hij had en realiseerde bij de twee tussentijden een positie rond de twintigste plaats. Op de streep noteerde de 24-jarige klimmer een tijd van 59.03 minuten, de 25e tijd met een achterstand van 3.09 minuten op winnaar Tony Martin uit Duitsland. Martin stak er echter met kop en schouders bovenuit. Op de meeste andere concurrenten wist Mollema het verlies te beperken. Op de Belg Jurgen van den Broeck won hij zelfs bijna vijftig seconden. Op de andere klassementsrijders bedroeg het verlies maximaal een kleine twee minuten.

Toen alle kruitdampen opgetrokken waren bleek Mollema zijn trui verloren te hebben aan de verrassend sterk rijdende Froome. De Brit heeft twaalf seconden voorsprong op de Deen Jacob Fuglsang. Bradley Wiggins uit Engeland, die in het laatste deel van de tijdrit veel verval liet zien, staat derde met een achterstand van twintig seconden. De Groninger zit nu op het vinkentouw op de zevende plaats met uitzicht op veel meer. In het vervolg van deze Vuelta staan nog vier aankomsten bergop op het programma. Te beginnen aanstaande woensdag, maar de grootste slag zou misschien komende zondag wel eens kunnen vallen wanneer de zware Angliru beklommen moet worden. Een klim van ruim twaalf kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van ruim tien procent, met uitschieters boven de twintig procent in de laatste kilometers.

Op zijn site liet Mollema weten tevreden te zijn en nog volop perpectief te zien. Dat is zeker het geval en de manier waarop hij de tijdrit als het ware aanviel toonde de gretigheid en wil om het allerbeste uit zichzelf te willen halen: "De leiderstrui helaas verloren, maar ik ben niet ontevreden over mijn tijdrit. Ik heb alles gegeven in een lange en zware tijdrit. Het klassement zoals het nu is, biedt denk ik nog perspectief om op te schuiven. Morgen eerst een dagje bijkomen en aansterken." Het peloton geniet dinsdag van een welverdiende rustdag. Het peloton krijgt woensdag 171 kilometer voor de kiezen met aankomst op Estación de Montaña Manzaneda op een hoogte van 1.750 meter.
30-08-2011 GIC

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Overdracht vlag tocht om de noord hielke westra 190921

Westerkwartier gastgemeente Tocht om de Noord 2022

26 september 2021    Zuidhorn-nieuws
vlag symbolisch overgedragen aan wethouder Hielke Westra
Lees verder →
Kranslegging monument

Platform Keelbos legt krans bij monument Faan

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Om positie LHBTI-ers te verbeteren en de geschiedenis niet uit het oog te verliezen
Lees verder →
Dorpskerk zuidhorn

Sponsor een dakpan voor restauratie dak Dorpskerk Zuidhorn

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Dakrestauratie in fases voor Dorpskerk Zuidhorn
Lees verder →
Mollema-2

Mollema gaat voor trilogie, maar eerst het WK

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema start zondag op WK, maar heeft ander groot doel: 'In alle drie de grote rondes winnen'
Lees verder →
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting finalist overheidsmanager van het jaar 2021

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Eerst nog jurybezoek in oktober
Lees verder →
Food

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →