Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Moeder betrapt 14-jarige dochter met vriendje (16) en mishandelt beide

12 januari 2020    Zuidhorn-nieuws
taakstraf van 80 uur
Politie-

Een 38-jarige vrouw uit Zuidhorn is veroordeeld tot een taakstraf van 80 uur. De vrouw heeft in juli vorig jaar haar 14-jarige dochter en een 16-jarige jongen mishandeld, nadat ze de twee betrapte in de slaapkamer van het meisje.

De vrouw kwam op de bewuste dag thuis toen ze de twee betrapte. Haar dochter had een zuigzoen in haar nek. Bij het aantreffen van de twee wordt ze woedend en geeft ze de jongen een klap. Vervolgens doet ze de deuren van het huis op slot en belt een vriend. Pas als hij is gearriveerd kan de jongen vertrekken.

Slaan met een laptopsnoer
Ook de dochter moet het ontgelden. Als straf wil ze het lange haar afknippen van haar dochter, iets waar de tiener erg trots op is. Als dat niet lukt omdat het meisje haar handen op haar hoofd houdt, om haar haar te beschermen, slaat ze haar meerdere malen met het snoer van een laptop op haar armen en benen. De dochter vlucht het huis uit en gaat naar een buurvrouw waar ze 112 belt.

‘Forse straf op z’n plek’
Hoewel de moeder, die van oorsprong uit Afghanistan komt, het een corrigerende tik noemt, ziet officier van justitie het toch anders. ,,Er is hier veel meer gebeurd dan een opvoedende tik. De verwondingen liegen er niet om. Ik heb de striemen op elk ledemaat gezien en dat zegt genoeg. Laat ik het daar op houden. Vervolgens hebt u haar plukken uit het haar geknipt. Het haar dat haar zo geliefd was. Dat is vernederend.”

De officier vindt daarom ‘een forse straf op zijn plaats’. Ze eist een taakstraf van 80 uur en een voorwaardelijke staf van twee weken. Ook moet de vrouw zich laten behandelen en krijgt ze een meldplicht. De proeftijd, die wordt geëist is kort, namelijk een jaar. Dit omdat de vrouw graag de Nederlandse nationaliteit wil. Op het moment dat je voor de rechter komt, wordt dit afgewezen en kan je het pas vijf jaar nadat de proeftijd is afgelopen opnieuw aanvragen.

‘Verzoek tot naturalisatie doet er niet toe’
De politierechter gaat mee in de eis, maar legt wel een proeftijd van twee jaar op. ,,Wat er hier is gebeurd, is zo ernstig dat er natuurlijk een forse straf moet komen en ook een proeftijd van twee jaar. Om eerlijk te zijn doet het er voor mij totaal niet toe dat u een verzoek tot naturalisatie heeft gedaan. De regels zijn er om te kijken of iemand slechte dingen heeft gedaan. Dat er dan vijf jaar wordt gewacht, is omdat ze eerst eens willen kijken hoe het gaat.’’

Bron Westerkwartier

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Natuurvlees (1)

Eerste vlees van de Natuurvleescoöperatie Westerkwartier heerlijk!

24 januari 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
extra verdienmodel boeren, meer en beter rekening gehouden met dier en natuur, geld blijft grotendeels in de regio en minder CO2-uitstoot
Lees verder →
Politie-

Politiewerk vanuit Zuidhorn tijdens verbouwing bureau Leek

24 januari 2020    Zuidhorn-nieuws
Huidige bureau Zuidhorn gaat op termijn verdwijnen
Lees verder →
Vrachtwagen

CDA – Westerkwartier vraagt aandacht i.v.m. de wachttijden bij de brug in Gaarkeuken.

24 januari 2020    Zuidhorn-nieuws
Oproep om de enquête voor 10 februari in te vullen
Lees verder →
Waterpark

Waterpark vanuit de lucht

24 januari 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Stephan Oosterbaan maakt video over de Waterpark
Lees verder →
2xtreme a

Showkorps “D.I.N.D.U.A.-Oldekerk” laat zien wat zij in huis heeft

24 januari 2020    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Jaarlijkse showavond in Sportcentrum Eekeburen
Lees verder →
Olav isak  reigersberg eigen foto

Zilver op NK taekwondo voor Aduarder Olav Reigersberg

23 januari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
drie punten te kort om de titel naar zich toe te trekken.
Lees verder →