Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Mirte Drijfhout en Anna Hatzman bij huldiging Olympische Sporters

25 augustus 2016    Zuidhorn-nieuws
Dames in Amsterdam voor training City Swim
Mirte, anna en alexander brouwer

een verslag:

Afgelopen dinsdag 23 augustus was het zover: de Nederlandse sporters die meegedaan hebben aan de Olympische Spelen van 2016 kwamen aan bij de RAI in Amsterdam. Mirte Drijfhout uit Oldekerk en Anna Hatzman uit Zuidhorn waren er bij! Een ooggetuigenverslag. 
Wij gingen een nachtje naar Amsterdam, omdat wij zouden trainen voor de Amsterdam City Swim. Hier doen wij op 11 september aan mee om zoveel mogelijk geld op te halen voor de ziekte ALS! Hierbij wordt er 2 km gezwommen in de grachten van Amsterdam, door zowel betrokken prominenten als mensen die graag hun steentje willen bijdragen aan de bestrijding van de gevreesde spierziekte ALS. Beroemde deelnemers zijn koningin Maxima in 2012, Pieter van den Hoogenband en Maarten van der Weijden. Deze training ging helaas niet door vanwege te veel rioolwater in de grachten, maar er kwam voor ons een heel leuk alternatief. 


Per toeval hoorden we dat de Nederlandse sporters dinsdag aankwamen in Amsterdam! Wat waren we dichtbij en aangezien we allebei veel van de Olympische spelen gezien hebben, was het dus dus heel leuk om onze sporthelden van dichtbij te zien. We moesten bij de Rai lang wachten voordat de sporters aankwamen, maar daarna was het een groot feest! De sporters werden door iedereen toegejuicht! Ze dansten, genoten, deden de polonaise... Een aantal atleten wilden daarna snel naar familie en vrienden toe, maar heel veel sporters hadden aandacht voor de overgebleven fans. Ze namen de tijd voor handtekeningen, foto’s met hun fans en wij mochten zelfs nog de bronzen medaille van de Groningse beachvolleyballer, sportheld Alexander Brouwer om onze nek. Wat is zo’n medaille zwaar en prachtig! Wij hebben erg genoten afgelopen weken van de Olympische spelen en wij zijn heel blij dat we bij de huldiging erbij waren om onze sporthelden te zien! 

  • Anna, ferry weertman en mirte
  • Anna, maarten brzoskowski en mirte
  • Het podium met de sporters
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →