Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Mirjam Zuiderveld op volle akoestische koopavondblues

30 mei 2012    Zuidhorn-nieuws
Eind vorig jaar won de Zuidhornse in het muziekcafe 'de Amer' in Amen de Ab Sligter Award voor singer/songwriters met haar eigen werk
Mirjamamerhandophart

Op 1 juni treedt de Zuidhornse singer/songwriter Mirjam Zuiderveld op tijdens de koopavondblues in het muzikale hotel van Zuidhorn.  Mirjam is onlangs een samenwerking aan gegaan met de eveneens in Zuidhorn woonachtige Bill Baboon, die behalve zang ook sologitaar en mondharmonica voor zijn rekening neemt. Een interessante samenwerking waarmee beide muzikanten ook buiten Zuidhorn in the picture komen: Op 2 juni spelen ze op het Ruige Land Festival in Grijpskerk om 16.30 uur.
Ook treden zij op 24 juni op in Etten Leur, tijdens de 9e editie van het straat troubadour festival. In Zuidhorn maken de samenwerkende singer/songwriters hun debuut op de koopavondblues. Deze keer geen wisselband, maar om 19.00 uur al akoestische muziek.

Deze keer staat de koopavondblues in het teken van de jaarlijkse leerlingendag, dat betekent traditiegetrouw een patatje voor alle leerlingen en medewerkers van muziekburo Bill Baboon. Daarna begint om 19.00 uur meteen de "Unplugged" avond met de volgende acts: Mirjam Zuiderveld en Bill Baboon, zij spelen melancholieke nummers van Mirjam. Bill zorgt voor de mondharmonica en met spaanse en akoestische gitaar voor de inkleuring. Daarna Miguel de Souza, deze Zuidhornse Braziliaan speelt jazzy akkoorden op zijn akoestische gitaar met Bill Baboon als zanger/sologitarist, met een speciaal gastoptreden van de jonge gitarist Tiago. Klassiekers, maar ook de eerste eigen nummers van Miguel en Bill komen eraan.
Ameñev, de akoestische band van Bill Baboon speelt voornamelijk vlotte protestliedjes. Tegenwoordig niet alleen gitaar, bas, percussie, mondharmonica en zang, maar ook met viool in de gelederen.
Daarna de illustere F.J.Fritz, hij speelt akoestische gitaar en mondharmonica en zingt kleine liedjes met mooie observaties over het leven, en wel in het Engels, Duits en Nederlands..
Vervolgens een optreden van Shakey Deal: Twee akoestische gitaren, twee stemmen en originele covers. Leuke bijkomstigheid : De dame van het gezelschap heeft vroeger de basisbeginselen van het edele gitaarspel van Bill Baboon geleerd.
De avond wordt afgesloten door PUR, tegenwoordig een driemansformatie. Het is even stil geweest rond deze band die met originele Nederlandstalige popliedjes ook een aantal optredens in ’t Holt gaf. Bij Ro Nieuwenhuis en Igor Wijnker (beiden zang en gitaar) groeide het verlangen naar een rijker geluid, meer variatie en meer power. Stadjer Jemy Gijsman nam plaats achter de drumkit, Wijnker verruilde zijn akoestische gitaar voor een elektrische. Bestaande akoestische liedjes kregen meer dynamiek en de nieuwe (Engelstalige) liedjes zijn steviger; gitaarpop met een rauw randje.
De entree op de koopavondblues is zoals gewoonlijk gratis. Voor meer informatie over deze avond kijk op www.billbaboon.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Deelauto (2)

Deelauto’s gemeente Westerkwartier open voor bewoners

21 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
twee informatie-avonden met alle praktische informatie
Lees verder →
Mollema algarve twitter

Ronde van de Algarve serveert ene klinkende naam na de andere

20 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Winnaar eerste etappe Fabio Jakobsen
Lees verder →
Pieterzijl

Pieterzijl vanuit de lucht en vanaf de grond

19 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Stephan Oosterbaan maakte er een video over
Lees verder →
Brandweer

Aardgas lekkage op Akkerend in Zuidhorn

18 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Brandweer met spoed ter plaatse
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Aanslag gemeentelijke belastingen, deelauto’s en woningbrand

18 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 18 februari 2020
Lees verder →
Gehandicaptensport

Zwemmers De Brug regio Westerkwartier succesvol!

17 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Janita Schuitema deed voor het eerst mee en zwom direct een gouden medaille op de 25m schoolslag!
Lees verder →