Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Met een elektrische auto de stilte van Groningen ervaren

21 juli 2020    Zuidhorn-nieuws
Negen deelauto’s staan klaar op een aantal stationlocaties (Zuidhorn, Winsum en Uithuizen). Maar ook in Leek, Marum en Grootegast bij locaties van de gemeente Westerkwartier.
Niehove en onderdendam fotos droninger en a.scholtens

Zoek je een leuke bestemming voor een dagje uit in de regio, dan bieden MobiNoord en Groningen Connect nu een bijzondere combinatie aan: Kennismaken met elektrisch rijden op een fraaie route en onderweg verhalen horen over bijzondere locaties uit de regio. De route voert door de gemeenten Westerkwartier en Het Hogeland en doet plaatsen aan als Aduard (klooster), Leens (Verhildersum), Noordpolderzijl, Warffum en de Eemshaven. Als je via de MobiApp een rit boekt in een van de elektrische deelauto’s, dan ontvang je gratis een toegangscode voor deze toer.  

Deze route was tot nu exclusief voor de bustour The Grone die door de Corona-periode niet rijdt. Om bewoners en bezoekers toch een leuk alternatief te bieden als vakantie in eigen land, ontstond dit aanbod. Je kunt de route of de verschillende bezoeklocaties zelf bepalen en zo de route aanpassen aan je tijd of interesses. Onderweg biedt The Grone app je interessante informatie over het landschap, gebouwen, de natuur en ondermeer het thema water. Ook is er een verhalenverteller die je al rijdend een inkijkje geeft in de rijke historie. Er zijn diverse stops te maken bij musea, mooie fotoplekken, een molens of dorpjes als Ezinge en Niehove. Een uniek dagje uit in eigen land dus.

In totaal negen deelauto’s staan voor je klaar op een aantal stationlocaties (Zuidhorn, Winsum en Uithuizen). Maar ze staan ook in Leek, Marum en Grootegast bij locaties van de gemeente Westerkwartier. De volledig elektrische auto’s reserveer, open en betaal je met de MobiApp. De auto waarmee je rijdt is de Nissan Leaf en die heeft ruimte voor een gezin met 4 personen. De auto heeft een bereik van 180 tot 200 kilometer en de route bedraagt circa 110 kilometer. Rijders die een Mobi-account aanmaken ontvangen als kennismaking een rijtegoed van € 10,-. Daarmee zijn de eerste uren van de rit gratis.

Alle actie informatie en video-instructies zijn te vinden https://www.mobinederland.nl/blog/thegrone/

Duurzaam toerisme
Deze zomer-actie is voor Groningen Connect en MobiNoord de eerste samenwerking en pilot om te ervaren hoe rijders de app en route gaan gebruiken. Ze hebben samen met een aantal toeristische organisaties verkent of dit soort thema-routes een kans kan zijn om eco-toerisme en toerisme in eigen land op een creatieve wijze vorm te geven. Vanuit diverse gemeenten en organisaties is al aangegeven dat een uitbreiding naar andere routes en groene arrangementen met ook fietsen en boten, hun interesse heeft. 

Deelauto als alternatief voor OV
De deelauto’s zijn ook geschikt om locaties te bezoeken die slecht met het OV bereikbaar zijn. Een prachtig dorp en het museum Wierdenland in Ezinge is zo’n locatie die een bezoekje waard is. De gemeente Westerkwartier heeft recent een fraaie routekaart uitgegeven waarin vele fraaie plekken te ontdekken zijn. Ook voor die trips kan een van de deelauto’s die in het Westerkwartier staan een goed alternatief bieden.

Bekijk de toeristische mogelijkheden op www.inhetwesterkwartier.nl

foto:Niehove en onderdendam fotos droninger en a.scholtens

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Mollematocht- zuidhorn

Mollema is bezig ‘topniveau te benaderen’ richting Tour de France

07 augustus 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
"De benen zijn goed uit de coronapauze gekomen",
Lees verder →
2012-fierljeppengrijpskerk archief

Fierljepper Ysbrand Galama wint opnieuw in Grijpskerk

07 augustus 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Voor de vierde wedstrijd op rij was de fierljepper uit Workum met 21,10 meter veruit de beste.
Lees verder →
Pluktuin

Plukgeluk in Grijpskerk

06 augustus 2020    Zuidhorn-nieuws
Leuk uitje uit bloemrijke Westerhorn
Lees verder →
Indie herdenking 15 augustus1945-lottekoster

Indië-herdenking Westerkwartier dit jaar vanwege corona in kleine setting, wel op TV

06 augustus 2020    Zuidhorn-nieuws
plechtigheid op 15 augustus is voor alle belangstellenden live op tv en via internet te volgen
Lees verder →
Archeologisch onderzoek (4)

Vrijwel zeker archeologische vondsten op Borghlocatie

05 augustus 2020    Zuidhorn-nieuws - fotos
Onderzoek ingenieursbureau MUG vindt van alles
Lees verder →
Grafitty

“ Dit zijn geen echte voetbalsupporters”

05 augustus 2020    Zuidhorn-nieuws
Ergernis over graffiti
Lees verder →