Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Meer tijd voor export naar Irak

15 november 2019    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Jeroen Hummel verkoopt hovenierstak
Jeroen hummel

Jeroen Hummel (40) heeft na 13 jaar met passie en plezier Hummel hoveniers BV als een succesvol bedrijf gerund te hebben, per 1 september deze tak van zijn organisatie overgedragen aan Wim Balkema van GGB Tuincompleet.

Deze kans kwam voorbij en de ondernemende Noordhorner besloot dit onderdeel van zijn organisatie te verkopen. Hummel Tuintotaal, Hummel Infra en Kurdistan Trading blijven wél gevestigd in Noordhorn en zullen op de zelfde voet verder gaan.

Continuïteit en kwaliteit gewaarborgd voor klanten
Jeroen en Wim zijn geen onbekenden voor elkaar, sterker nog, samen begonnen zij HUBA, de voorloper van Hummel hoveniers waarmee Jeroen na een paar jaar alleen verder ging. Wim is nu met zijn hoveniersbedrijf GGB Tuincompleet toe aan groei en Jeroen aan meer uitdaging.
De bedrijven blijven op een aantal vlakken met elkaar verbonden, zo worden de materialen en andere hoveniersbenodigdheden voor GGB Tuincompleet geleverd door Hummel Tuintotaal. De continuïteit en kwaliteit blijven hiermee gewaarborgd, wat ook de klanten ten goede komt.

Activiteiten in Irak
Met deze stap heeft Jeroen zijn handen vrij om zich meer te concentreren op zijn activiteiten in Irak. Vijf jaar geleden ging hij dat avontuur aan en richtte het bedrijf Kurdistan Trading op waarmee hij (tuin) materialen exporteert. Nederlandse producten hebben een uitstekende naam in het buitenland omdat zij moeten voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Al snel na de eerste leveringen was het vertrouwen gewonnen en nam de export een grote vlucht.

Hij werkt samen met Gardenia Centre in Sulemaniya, een culturele hoofdstad in het Noord-Oosten van Irak. Tot het Gardenia imperium behoren een winkel, kwekerij, een manege, een dierenkliniek, een hovenierstak en een groothandel en er werken nu ruim 50 mensen in deze organisatie. Iedere week zijn er leveringen uit Nederland of elders uit Europa.

Cultuurverschillen
Soms is het lastig een bepaald idee uit te voeren. Van oudsher wordt er bijvoorbeeld niet of weinig aan lange termijn planning gedaan. Het voorstel om lokaal gemeentelijk snoei,- en tuinafval te gaan composteren, een proces wat al snel 3 tot 5 jaar duurt, haalde het voor alsnog niet. Dat het goedkoper, duurzamer en efficiënter is dan compost te importeren maakte geen indruk. ’maar de aanhouder wint’ zegt Jeroen en het composteerbedrijf zal er komen! zegt hij vastberaden.

Kansen
Binnenkort vertrekt hij weer met een delegatie naar het gebied om meer mogelijkheden tot zaken doen te onderzoeken. In de stad, in een land vol olie, zie je bijvoorbeeld geen enkel zonnepaneel of wordt er überhaupt aan duurzaamheid gedacht. Vandaar dat er een groot ambitieus plan ligt genaamd ‘Dutch agri-city’. Een project van 110 hectare groot waar samen met de gebiedscoöperatie Westerkwartier een duurzaam plan voor ontwikkeld is. Dit plan lijkt wel omarmd te worden door de lokale Koerdische overheid.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Brandweer

Aardgas lekkage op Akkerend in Zuidhorn

18 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Brandweer met spoed ter plaatse
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over Aanslag gemeentelijke belastingen, deelauto’s en woningbrand

18 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 18 februari 2020
Lees verder →
Gehandicaptensport

Zwemmers De Brug regio Westerkwartier succesvol!

17 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Janita Schuitema deed voor het eerst mee en zwom direct een gouden medaille op de 25m schoolslag!
Lees verder →
Pieterzijl

Pieterzijl vanuit de lucht en vanaf de grond

17 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Stephan Oosterbaan maakte er een video over
Lees verder →
Merel en gemma

Goud voor Noordhorner en Zuidhorner pupillen Acro Academy

17 februari 2020    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lieke Bakker uit Noordhorn & Merel Veenstra uit Zuidhorn
Lees verder →
Richard kempthorne ontvangt de erepenning van ard van der tuuk

Eerste Abel Tasman Erepenning voor Richard Kempthorne

16 februari 2020    Zuidhorn-nieuws
Burgemeester van Nieuw-Zeelandse zustergemeente Tasman District (2007 – 2019 )
Lees verder →