Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Meer dan je eigen straatje vegen op Landelijke Opschoon dag

3 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Westerkwartier doet mee, Wethouder afval Bé Schollema trapt af
Afvalinpark

Op zaterdag 18 maart vindt de 21e Landelijke Opschoon dag plaats. In heel Nederland worden dan onder meer pleintjes, vijvers en perkjes opgeruimd. Gemeente Westerkwartier ondersteunt de actie met hulpmiddelen. De actie in Westerkwartier begint vrijdag 17 maart al met een afvalrace op CBS Jan Kuipers in Grootegast.  Wethouder afval Bé Schollema doet dan ook mee.

Oproep aan inwoners om te helpen
Schollema over de actie: “We nodigen onze inwoners van harte uit om te helpen zaterdag 18 maart. Wij ondersteunen het opruimen van zwerfafval met prikkers, zakken en hesjes. Meedoen kan met je buren, sportclub, kerk, familie of helemaal alleen. Alle handjes helpen bij het opschonen van je buurt”.

Tot 10 maart aanmelden 
Inwoners die de handen uit de mouwen willen steken met de hulpmiddelen van de gemeente, kunnen zich tot 10 maart aanmelden via e-mailadres zwerfafval@westerkwartier.nl. Meer informatie over het aanmelden op http://www.westerkwartier.nl/lod.

Aftrap 17 maart door leerlingen en wethouder
Wethouder Bé Schollema geeft een dag eerder, op vrijdag 17 maart om 08.45 uur het startschot voor de actie bij CBS Jan Kuipers in Grootegast. Leerlingen van groep 7 en 8 houden hier dan een afvalrace. 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →