Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Meer dan de helft van de Nederlanders twijfelt over autoverzekering

22 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Kijk goed naar de dekking van de autoverzekering
autointuin

Veel Zuidhorners gebruiken de coronacrisis om hun verzekeringen eens flink onder de loep te nemen. Een prijsvergelijkingswebsite ziet hierin een toename van zo’n 30 tot 40%. En dat is goed, want meer dan de helft van de automobilisten (57%) weet niet zeker of ze wel de juiste autoverzekering hebben. Dat blijkt uit onderzoek van een prijsvergelijkingswebsite samen met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Onwetendheid over autoverzekering
Maar liefst één op de drie automobilisten heeft geen idee bij welke garage ze terechtkunnen als ze schade hebben. Toch is het wel handig om dit te weten, aangezien veel verzekerden alleen terecht kunnen bij garages die zijn aangewezen door de verzekeringsmaatschappij. Als mensen zelf een garage uitkiezen, dan kan het zijn dat zij een extra eigen risico moeten betalen. Het is dus verstandig om altijd eerst contact op te nemen met de verzekeraar voordat men de schade laat repareren.

Minder schadeclaims door coronavirus
Vanwege het coronavirus waren er een stuk minder auto's op de weg. Toch loopt de premie van de autoverzekering gewoon door, ondanks dat verzekeraars deze periode een stuk minder schadeclaims binnen krijgen dan normaal gesproken. Volgens een woordvoerder van Voogd & Voogd Verzekeringen is er zelfs sprake van een daling van 25%. De meldingen voor ruitschade daalden zelfs met 50%. Toch betekenen deze cijfers niet automatisch dat de premie voor de autoverzekering zal dalen. Verzekeringsmaatschappijen bepalen de hoogte van de premie namelijk aan de hand van gegevens over een langere periode. De verwachting is dat deze crisis te kort duurt om echt van invloed te zijn op de hoogte van de premie.

Kenteken auto schorsen
De overheid heeft ons geadviseerd om zo veel mogelijk thuis te werken. Het kan dus zijn dat mensen hun auto voor een langere tijd niet gebruiken. Zij kunnen ervoor kiezen om het kenteken van de auto te schorsen. Tijdens deze schorsing hoeft men niet te voldoen aan de voertuigverplichtingen, zoals motorrijtuigenbelasting, wa-verzekering en APK-plicht. De motorrijtuigenbelasting stopt automatisch. De autobezitter moet wel zelf de verzekering opzeggen. Let wel op: als de auto geschorst is, dan mag het voertuig niet meer in de openbare ruimte worden geparkeerd. De auto dient dus geparkeerd te worden op privéterrein.

Kijk goed naar de dekking van de autoverzekering
Tot slot is het verstandig om goed naar de dekking van de autoverzekering te kijken. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 40% van de Nederlanders onnodig oververzekerd zijn. Dat betekent dat zij een dekking hebben die eigenlijk niet past bij de leeftijd en waarde van de auto. Er zijn drie verschillende soorten verzekeringen: wa, wa+ en allrisk. Een wa verzekering dekt alleen de schade die men aanricht aan andere voertuigen. Schade aan de eigen auto is dus niet gedekt. Een allrisk dekt deze schade wel. Iets meer dan de helft van de Nederlanders (52,5%) heeft een allrisk verzekering. Hiervan hebben ruim 40% van de respondenten ouder dan 5 jaar. Een allrisk verzekering is dan niet nodig, want de hoge premie van deze verzekering weegt niet op tegen het bedrag dat men van de verzekeraar krijgt uitgekeerd. Het is dus verstandig om regelmatig de verzekering te vergelijken om te kijken of er een goedkopere optie is.

Bron Pricewise

  • Auto
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Frank meester 2023

Frank Meester “Groen blijft mijn passie”

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Van adviesgesprek tot een perfecte uitvoering, dat is waar Frank’s Groenadvies voor staat !
Lees verder →
 

“Natuurbegraafplaats in het natuurgebied Knooppolder”

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Gemeente werkt in principe mee aan natuurbegraafplaats bij Aduard
Lees verder →
Erkan en ruben tafeltennis

Verdienstelijk debuut Talero jeugd op het N.K. tafeltennis in Zwolle!

27 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Sport
zeer verdienstelijk op sterk bezette toernooi
Lees verder →
25 jaar de zijlen (1)

25 jaar De Zijlen zorgt voor rode neuzen en blije gezichten

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Hapjes, drankjes en polonaise met Bert Solo
Lees verder →
Boom hoofdstraat

Karakteristieke boom Hoofdstraat Zuidhorn ziek

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Na controle buitendienst gemeente
Lees verder →
Coos op de ventoux

Coos Datema: Ik fiets de berg op, jullie sponsoren onderzoek naar MS

25 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Coos uit Zuidhorn gaat klimmen tegen MS
Lees verder →