Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Meer aandacht voor Onafhankelijke Cliëntondersteuning

12 mei 2021    Zuidhorn-nieuws
Onafhankelijke Cliëntondersteuning verder ontwikkelen en bekend maken bij inwoners
Wethouder bert nederveen westerkwartier

Het vinden van de juiste hulp en zorg is soms best een uitdaging. Het kan dan fijn zijn als iemand met inwoners meedenkt en hierbij helpt. Onafhankelijke Cliëntondersteuners kunnen deze ondersteuning bieden. Uit onderzoek blijkt dat Onafhankelijke Cliëntondersteuning nog vrij onbekend is. De gemeente wil hier graag verandering in brengen en vraagt inwoners hoe de gemeente dat het beste kan doen. Hiervoor heeft de gemeente een korte vragenlijst opgesteld.

Vragenlijst
Deze vragenlijst kunnen inwoners van de gemeente Westerkwartier invullen via de website http://www.westerkwartier.nl/oco. ; De vragenlijst is ook op papier in te vullen. Deze is aan te vragen via het telefoonnummer: 14 0594 en wordt vervolgens opgestuurd. De vragenlijst kan ook telefonisch worden besproken. De gemeente vraagt zoveel mogelijk inwoners deze vragenlijst in te vullen, zodat het aanbod aansluit bij de wensen van de inwoners. Het invullen van de vragenlijst kan tot en met 30 mei 2021.

Onafhankelijke Cliëntondersteuning
Onafhankelijke Cliëntondersteuning is er voor alle inwoners van de gemeente Westerkwartier die vragen hebben als het gaat om hulp, zorg of ondersteuning. Dit kan gaan om maatschappelijke ondersteuning, (preventieve) zorg, jeugdzorg, onderwijs, welzijn, wonen, werk en inkomen. In de gemeente kunnen inwoners terecht bij Onafhankelijke Cliëntondersteuners van Sociaal Werk de Schans. Zij kunnen onder meer helpen bij: de vraag duidelijk krijgen, het aanvragen en regelen van hulp, zorg of ondersteuning, gesprekken met instanties zoals de gemeente, werkgever of zorgaanbieder en ondersteuning als de inwoners vastlopen bij de zorg die ze ontvangen. Een Onafhankelijke Cliëntondersteuner is iemand die de situatie vooraf niet kent. Ook nemen zij geen beslissingen over uw vraag en bieden geen hulpverlening. De ondersteuning is gratis.

Koploperproject
Wethouder Welzijn, Wmo en Werk en Inkomen Bert Nederveen: “We nemen als gemeente Westerkwartier deel aan het landelijke koploperproject Onafhankelijke Cliëntondersteuning. Het doel van dit project is Onafhankelijke Cliëntondersteuning verder ontwikkelen. We willen graag dat inwoners weten dat deze onafhankelijke vorm van cliëntondersteuning er is en dat inwoners, als zij dat wensen, hier gebruik van kunnen maken.” 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Fietsen

Fietsen voor kunst in het Westerkwartier

17 juni 2021    Zuidhorn-nieuws
Komende weekend, 19 en 20 juni eerste Open Atelierroute Westerkwartier
Lees verder →
Kind verdriet

Ook dit jaar jammer genoeg geen Spelweek in Zuidhorn

18 juni 2021    Zuidhorn-nieuws
populaire kinderevenement pas volgend jaar weer
Lees verder →
Sandra de wit

Rianne Vos kondigt afscheid aan als fractievoorzitter PvdA

18 juni 2021    Zuidhorn-nieuws
Sandra de Wit nieuwe fractievoorzitter
Lees verder →
Filmmusical groep 8

Een mooi afscheid voor groep 8 in het Westerkwartier

18 juni 2021    Zuidhorn-nieuws
10 scholen in het Westerkwartier maken dit jaar een musicalfilm als afsluiting van hun bassischooltijd
Lees verder →
Scooter-mes

Bestuurder gestolen scooter heeft groot mes

17 juni 2021    Zuidhorn-nieuws
aangehouden voor heling en verboden wapenbezit.
Lees verder →
Terras-derde-perron

Eethuis 3e Perron opent terras

17 juni 2021    Zuidhorn-nieuws
Een mooie aanvulling voor Zuidhorn!
Lees verder →