Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Maand van de Gebitscontrole:Gratis gebitscontrole (voor uw huisdier)

2 februari 2013    Zuidhorn-nieuws
4 van de 5 honden én 2 van de 3 katten ouder dan 3 jaar hebben last van het gebit. Toch denkt 90% van de honden en katten bezitters dat dit niet voor hun hond of kat geldt!

Gebitsproblemen bij honden en katten worden net als bij mensen, met name veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Naarmate honden en katten ouder worden groeit ook de kans op het ontstaan van veel tandvleesproblemen. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen zeer ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van honden en katten, variërend van slechte adem (stinken uit de bek) tot verlies van veel tanden. In het ernstigste geval kan het zelfs ontstekingen in belangrijke organen, zoals hart, lever en nieren, veroorzaken. Net als bij mensen zijn gebitsproblemen bij dieren ook zeer pijnlijk. 
Zeer regelmatige gebitsverzorging is nodig om bovengenoemde problemen te voorkomen. Jong geleerd is oud gedaan!! Net als bij kinderen is het goed om al bij jonge honden of katten tanden te poetsen. Om het belang van gebitsverzorging onder de aandacht van honden en katten eigenaren te brengen is er in februari voor de zesde keer de Maand van de Gebitscontrole. In deze maand wordt grootscheeps de aandacht gevestigd op preventie en verzorging van gebitsproblemen. Consumenten worden opgeroepen om het gebit te laten controleren en om aan dagelijkse gebitsverzorging te gaan doen. Wanneer er bij de gebitscontrole blijkt dat er al veel tandsteen op het gebit aanwezig is zal er geadviseerd worden een gebitsreiniging te laten uitvoeren. Net als bij mensen kan er door middel van een speciaal röntgenapparaat voor tanden gekeken worden of de wortels nog wel in orde zijn. Zo is meer inzicht te verkrijgen in de totale staat van het gebit zodat een goed onderbouwde keuze gemaakt kan worden om bepaalde tanden of kiezen juist wel of niet te trekken.

Gratis gebitscontroles bij Dierenartsenpraktijk Zuidhorn-Reitdiep
In het kader van de Maand van de Gebitscontrole zal er zowel in Zuidhorn als in het Reitdiep op woensdag 6, 13, 20 en 27 februari een inloopmiddag voor een gratis Dental check zijn. Van 16:00 tot 16:30  kunnen huisdiereigenaren binnenlopen voor een professionele gebitscontrole. Tijdens deze gebitscontrole zal de assistente bekijken hoe het met het gebit van de hond of kat is. Wanneer er een behandeling van het gebit nodig is zal zij dit aangeven. Ook krijgt u een vingertandenborstel en een zakje T/D voeding mee. In de praktijk is informatie aanwezig hoe het gebit van honden en katten schoongehouden moet worden.

Voor meer informatie over de acties zie onze site:
www.dierenartszuidhorn.nl of www.dierenartsreitdiep.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Avond4daagse 2023 (11)

Avondvierdaagse Zuidhorn 2024: Record aantal kinderen uit Noordhorn en Zuidhorn in beweging

27 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Starttijden en routes voor de 5km en 10km en start/finish-locaties
Lees verder →
Onderling sterk karaoke (4)

Zingen en Swingen in Zonnehuis

27 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Karaoke en spelletjes middag voor jong en oud
Lees verder →
Braderie noordhorn 2024 (1)

Bui, braderie, bui

27 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
Noordhorn voor en na de braderie geplaagd door regen, maar 's middags ontmoetingen en koopjes
Lees verder →
Zunobri stadskanaal

Zunobri pakt zwaarbevochten punten tegen MN en W

27 mei 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
vorige wedstrijd werd redelijk makkelijk gewonnen door Zunobri
Lees verder →
Tentdienst

Tentdienst tijdens de feestweek in Noordhorn

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
De tentdienst brengt mensen uit Noordhorn en omgeving uit de verschillende kerken samen.
Lees verder →
Stekkie

Vissen is Cool!  Jeugdvergunning of jeugdvispas (de verschillen)

23 mei 2024    Zuidhorn-nieuws
Tip van hengelsportvereniging Noordhorn
Lees verder →