Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Literaire avond Westerkwartier in Zuidhorn

29 januari 2019    Zuidhorn-nieuws
23 maart in Grand Café en Logement In ’t Holt 1654
Dichtbij

In Grand Café en Logement In ’t Holt 1654 te Zuidhorn, organiseert de Rotary Club Groningen-West op 23 maart een Literaire avond ten bate van het Nico Sol Community Service fonds voor internationale humanitaire projecten (gezondheidszorg, armoede, ongeletterdheid, vluchtelingen).

Optredende dichters/schrijvers zijn Aly Freije, Jane Leusink, Willem Tjebbe Oostenbrink, Meindert Talma en Tom Withaar. Het begint om 20.15 en de presentatie is in handen van Remco Ekkers. Kaarten à €15,00 kunnen besteld worden via de website of aan de zaal worden gekocht.

www.dichterbijwesterkwartier.nl

 

Aly Freije heeft haar jeugd doorgebracht op het platteland in Oost-Groningen op de grens met Duitsland. In 2008 kreeg ze de Freudenthalprijs voor nieuwe Nedersaksische literatuur en in 2009 de Literaire Prijs Groningen van Stichting het Grun-neger bouk. Ze debuteerde met de Groningstalige bundel Wondpoeier (2009). In 2016 verscheen Door het vanggat en in 2018 De vloeivelden in (novelle).

Jane Leusink ontving in 2003 de C. Buddingh'-prijs voor haar dichtbundel Mos en gladde paadjes. Zij gaf nog vier dichtbun-dels uit: Erato, Er is weinig aan de lente veranderd, Tot alles goed strak staat, Een grazende streep in de lucht.

Willem Tjebbe Oostenbrink schrift ien t Grunnegs en ien t Nederlaands, veural poëzie, sums ok proza. Met zien gedich-ten won hij priezen as Freudenthal Aanmoedegengspries veur nije Nedersaksische literatuur (2010) en de Duutse Borslapries (2014). Johann Friedrich Dirksprijs 2017. In 2013 verscheen Opdreugde troanen; in 2017 Zolt en Stof.

Meindert Talma is een Nederlandse liedjesschrijver en muzi-kant. Hij trad jarenlang op als muzikant met zijn begelei-dingsband the Negroes. Hij componeerde de nummers zelf. Hij schreef o.a. Je denkt dat het komt, Kelderkoorts, Laat het orgel jammeren, Dammen met ome Hajo.

Tom Withaar was de eerste Jeugddichter van Zuidhorn. Hij publiceerde nog geen bundel.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Snoeien fruitbomen foto stieneke van der wal

Workshop Snoeien fruitbomen & Aanleg boomgaard weer van start

18 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
U kunt zich aanmelden!
Lees verder →
Tafeltennis ouderen

Start OldStars tafeltennis in Leek uitgesteld

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Op de reguliere dinsdagavond kan wel weer worden getafeltennist. Geïnteresseerden in tafeltennis zijn dan uiteraard welkom om een balletje te komen slaan!’.
Lees verder →
Johan hamster cu

ChristenUnie draagt Johan Hamster voor als nieuwe gedeputeerde Groningen

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Opvolger Henk Staghouwer
Lees verder →
Politie-

Drugsdealer betrapt en defensievoertuig kust boom

15 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
112 nieuws
Lees verder →
Leerlingen rsg de borgen

rsg de Borgen opent deuren digitaal voor leerlingen groep 8

14 januari 2022    Zuidhorn-nieuws
Open Festival Week opnieuw online!
Lees verder →