Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Lintje voor twee brandweermannen uit Oldehove

24 maart 2011    Zuidhorn-nieuws
Woensdag 23 maart heeft burgemeester Bertus Fennema een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan twee brandweermannen. Het gaat om T. Reitsema en G.J. Noorda uit Oldehove. Beide zijn benoemd tot Lid in de Orde


Woensdag 23 maart heeft burgemeester Bertus Fennema een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan twee brandweermannen. Het gaat om T. Reitsema en G.J. Noorda uit Oldehove. Beide zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking van de onderscheiding vindt plaats tijdens het afscheid van beide mannen van de vrijwillige brandweer van de gemeente Zuidhorn in de brandweerkazerne in Oldehove.

Tjeerd Reitsema (60 jaar) is van 1 oktober 1980 tot 1 december 2010 lid geweest van de vrijwillige brandweer van de gemeente Zuidhorn, post Oldehove. Vanaf 2006 in de rang van brandwacht 1e klasse.

Gerard Jan Noorda (55 jaar) is van 1 december 1984 tot 1 januari 2011 lid geweest van de vrijwillige brandweer, post Oldehove. Vanaf 1989 in de rang van hoofdbrandwacht.

Beide brandweermannen hebben zich de afgelopen decennia met volle overtuiging ingezet voor de openbare orde en veiligheid in hun woonplaats en in de regio. De gemeente heeft zeer veel waardering voor hun inspanningen bij de vrijwillige brandweer en heeft ze daarom voorgedragen voor een Koninklijke onderscheiding.

Afscheid opperbevelhebber
Tijdens deze bijeenkomst namen de leden van de vrijwillige brandweerkorpsen Grijpskerk, Oldehove en Zuidhorn ook afscheid van hun opperbevelhebber burgemeester Bertus Fennema.

Foto Rutger Loer

24-03-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Terra oldekerk

Open Dag Terra Oldekerk dit jaar online!

18 januari 2021    Zuidhorn-nieuws
Digitaal kennismaken, rondkijken, sfeer proeven…
Lees verder →
Fanerweg

Provincie zet zich in voor schonere lucht

16 januari 2021    Zuidhorn-nieuws
In het Schone Lucht Akkoord maken provincies, gemeenten en het Rijk afspraken over acties en maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren
Lees verder →
Ovgz nam (10)

Subsidie voor wijken en dorpen die van het aardgas afgaan

15 januari 2021    Zuidhorn-nieuws
Projecten om een wijk of dorp van duurzame warmte te voorzien kunnen subsidie van de provincie krijgen. In totaal is hiervoor € 4 miljoen beschikbaar.
Lees verder →
Jeroen hummel

Jeroen Hummel stort zich volledig op ondernemen in Irak

15 januari 2021    Zuidhorn-nieuws
Voldoende uitdagingen in Kurdisch Irak met Hummel export BV
Lees verder →
Remco balk

Remco Balk te gast bij Langs de lijn

15 januari 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Beluister het radiofragment
Lees verder →
Squat

“Squat Lockdown Challenge”

14 januari 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
HealthCentre Zuidhorn houdt leden actief
Lees verder →