Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Leerlingen OBS Jan Bierma planten bomen

25 maart 2011    Zuidhorn-nieuws
Woensdag 23 maart heeft wethouder Fred Stol samen met leerlingen van obs Jan Biermaschool te Oldehove een aantal bomen op het speelveld aan de Buitensingel geplant. Dit deden ze ter gelegenheid van

Woensdag 23 maart heeft wethouder Fred Stol samen met leerlingen van obs Jan Biermaschool te Oldehove een aantal bomen op het speelveld aan de Buitensingel geplant. Dit deden ze ter gelegenheid van de 55-ste Boomfeestdag. De nieuwe aanplant kwam op de plaats van de bomen, die vorig jaar zijn gekapt. De nieuwe aanplant bestaat uit iepen, die resistent zijn tegen iepziekte.

Thema
Het thema van de 55-ste Boomfeestdag is: ‘Bomen smaken naar meer’. Met dit thema wil de Stichting Nationale Boomfeestdag aandacht vragen voor de waarde en het belang van bomen in de wijken. Bomen langs straten, op pleinen en speelplekken maken een buurt leefbaar. Bomen zorgen voor schone lucht, voor het welzijn en de gezondheid van mensen en dieren. Uit onderzoek blijkt tevens dat bomen ook economisch van belang zijn. Mensen wonen graag in sfeervolle, groene wijken met bomen. Woningen in deze wijken worden over het algemeen sneller verkocht.
Het thema verwijst ook naar de vruchten van bomen en struiken zoals hazelnoten, beukennootjes, kersen en appels. Deze zijn niet alleen lekker en gezond, maar zorgen er ook voor dat insecten en vogels op de boom af komen. Bomen dragen zo bij aan de biodiversiteit (verscheidenheid aan soorten planten en dieren in een gebied).
CO2
Het aanplanten van bomen is ook één van de gemeentelijke maatregelen tegen CO2-vervuiling. Dit jaar (2011) is het VN Internationaal Jaar van de Bossen. De Boomfeestdag onderstreept het belang van dit thema. Het kappen van bossen is wereldwijd een groot probleem. Bossen zijn van belang om bijvoorbeeld erosie tegen te gaan. De gevolgen van het kappen van bossen wordt nog steeds onderschat.
______________________________________________________________________________________
25-03-2011 WIZ

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Terra oldekerk

Open Dag Terra Oldekerk dit jaar online!

18 januari 2021    Zuidhorn-nieuws
Digitaal kennismaken, rondkijken, sfeer proeven…
Lees verder →
Fanerweg

Provincie zet zich in voor schonere lucht

16 januari 2021    Zuidhorn-nieuws
In het Schone Lucht Akkoord maken provincies, gemeenten en het Rijk afspraken over acties en maatregelen om de luchtkwaliteit te verbeteren
Lees verder →
Ovgz nam (10)

Subsidie voor wijken en dorpen die van het aardgas afgaan

15 januari 2021    Zuidhorn-nieuws
Projecten om een wijk of dorp van duurzame warmte te voorzien kunnen subsidie van de provincie krijgen. In totaal is hiervoor € 4 miljoen beschikbaar.
Lees verder →
Jeroen hummel

Jeroen Hummel stort zich volledig op ondernemen in Irak

15 januari 2021    Zuidhorn-nieuws
Voldoende uitdagingen in Kurdisch Irak met Hummel export BV
Lees verder →
Remco balk

Remco Balk te gast bij Langs de lijn

15 januari 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Beluister het radiofragment
Lees verder →
Squat

“Squat Lockdown Challenge”

14 januari 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
HealthCentre Zuidhorn houdt leden actief
Lees verder →