Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Leergeld Westerkwartier-Noordenveld en rsg de Borgen sluiten convenant over schoolkosten

11 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
alle kinderen moeten mee kunnen doen
Convenant rsg de borgen en stichting leergeld-1

Onderwijs behoort toegankelijk te zijn voor alle kinderen. Steeds meer kinderen kunnen, vaak om financiële redenen, niet meedoen aan alle onderwijsactiviteiten. Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld en rsg de Borgen vinden dat alle kinderen moeten kunnen meedoen en hebben om dit te realiseren samen een convenant ondertekend.

rsg de Borgen en Leergeld hebben concrete afspraken gemaakt over de vergoeding van schoolreizen, excursies, de aanschaf van devices, algemene schoolspullen of benodigdheden voor een specifieke studierichting. Stichting Leergeld verzorgt de uitvoering van deze afspraken en heeft hiervoor maximaal € 400 per kind per jaar beschikbaar. De school verwijst door naar Leergeld en ouders kunnen zich ook zelf bij Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld melden.

“Wij roepen alle gezinnen met kinderen die in deze gemeenten wonen en die kampen met geldgebrek op om zich te melden voor deze ondersteuning”, aldus Johan Heddema  van de Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld. “Dat geldt ook voor de gezinnen  die als gevolg van de Corona-crisis in de financiële problemen zijn geraakt.” Aanmelden kan via http://www.leergeld.nl/westerkwartier-noordenveld ; of via de website van Sam&: http://www.samenvoorallekinderen.nl/ouders

Over rsg de Borgen
rsg de Borgen wil jongeren helpen om succesvol te zijn in de samenleving, in het vervolgonderwijs en in het beroep van hun keuze. Daartoe biedt rsg de Borgen een breed scala aan onderwijsactiviteiten, die niet allemaal door het rijk worden bekostigd, maar wel belangrijk zijn voor de vorming van jongeren. Denk hierbij aan schoolreizen en excursies, waarvoor een bijdrage van de ouders wordt gevraagd.
rsg de Borgen geeft toekomstgericht onderwijs wat onder meer betekent dat leerlingen een i-pad of laptop nodig hebben. Ook specifieke leerroutes kunnen extra kosten met zich meebrengen zoals werkschoenen voor de richting techniek van het vmbo.

Over Leergeld
In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Deze kinderen kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Via 108 lokale stichtingen (en 1 partner), die samen actief zijn in 74% van de Nederlandse gemeenten, biedt Stichting Leergeld kinderen uit minimagezinnen kansen om te kunnen deelnemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Zo ondersteunt zij ouders met bijvoorbeeld de aanschaf van schoolspullen, een bijdrage voor een schoolreis, een computer of een fiets of met de contributie voor een sportvereniging. In 2019 konden dankzij Stichting Leergeld 126.838 kinderen uit minimagezinnen onbezorgd meedoen. Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld heeft 533 kinderen, uit de gemeenten Westerkwartier-Noordenveld, kunnen ondersteunen.  Om gezamenlijk nóg meer kinderen nóg beter te bereiken werkt Stichting Leergeld samen met Jeugdfonds Sport & Cultuur, Nationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job binnen het samenwerkingsverband Sam&.

Dat Stichting Leergeld snel kan acteren, bleek wel in de afgelopen twee maanden. De Leergeld stichtingen hebben, samen met hun lokale netwerken, ruim 8.000 laptops/tablets verspreid onder kinderen die voor het noodzakelijke thuisonderwijs geen device hadden. De lokale stichtingen konden snel schakelen tussen gemeenten, bedrijfsleven en donateurs en vanuit het landelijk bureau konden subsidiegelden van het Ministerie van SZW worden ingezet. In de gemeente Westerkwartier heeft Stichting Leergeld Westerkwartier-Noordenveld op deze manier 23 laptops/tablets kunnen verspreiden. 
 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Bruggen zuidhorn starkenborgh

Westerkwartier wil warmte uit het Van Starkenborghkanaal

03 oktober 2022    Zuidhorn-nieuws
Het onderzoek is een vervolg op de Transitievisie Warmte
Lees verder →
Groente-pixabay

Proef Baby Groente Tas van start in Marum

03 oktober 2022    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
meeste kinderen en volwassenen eten te weinig groente
Lees verder →
Zunobristadskanaal

Zunobri moet terug naar de tekentafel

03 oktober 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
9-23 tegen, de scheids fluit af en de 60 minuten zijn overleefd. Een wedstrijd om jezelf achter de oren te krabben
Lees verder →
Kom evenement 2022 (1)

Bicycle Band Crescendo steelt show Kom in Zuidhorn evenement

02 oktober 2022    Zuidhorn-nieuws
Ondanks buien ontmoeten, genieten en verbazen
Lees verder →
Wethouder woningbouw hans haze en directeur vastgoedontwikkeling dura vermeer bouw hengelo marieke mentink-1

240 nieuwe woningen in wijk De Oostergast Zuidhorn

29 september 2022    Zuidhorn-nieuws
op korte termijn een informatiebijeenkomst
Lees verder →
Woonzorgappartementen zonnehuis

Uitbreiding woonzorgappartementen Zonnehuis Oostergast

29 september 2022    Zuidhorn-nieuws
De vraag naar woonzorgappartementen in Zuidhorn is gegroeid.
Lees verder →