Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Leegstaande woningen Aduard toch bewoond

16 juli 2014    Zuidhorn-nieuws
Vleermuizen verhinderen huizenbouw
Vleermuis

Vleermuizen hebben hun intrek genomen in zes leegstaande sloopwoningen aan de Albert Harkemaweg in Aduard. Hierdoor moet woningcorporatie Wold& Waard die eigenaresse is, wachten met afbraak. Ook de vervangende nieuwbouw moet hierdoor op de lange baan worden geschoven tot mogelijk november volgend jaar.

Dat bleek woensdag bij de start van de nieuwbouw. Zes andere sloophuizen aan deze straat zijn inmiddels tegen de vlakte. De bouw van dit blok van zes eengezins rijtjeswoningen is inmiddels al flink gevorderd. De starthandeling werd verricht door directeur Janneke Klijn van Wold&Waard en de Zuidhorner wethouder Bert Nederveen. Zij onthulden samen een bouwbord.DvhN

Wethouder Nederveen laat via twitter weten dat het beschermen van dieren weliswaar belangrijk is maar dat dit wel wat ver gaat.

 

De bouw betreft in eerste instantie een blok van zes ‘twee slaapkamerwoningen’. De vraag naar dit type woningen neemt toe, omdat het aantal kleine huishoudens ook sterk toeneemt. Van de ingeschreven woningzoekenden voor gemeente Zuidhorn is ongeveer 90%  één- of tweepersoonshuishouden terwijl ons woningbezit voor ca. 60% uit gezinswoningen bestaat. De woningen worden energiezuinig (label A) gebouwd, waardoor de energiekosten laag kunnen blijven. De woningen worden gebouwd op basis van WoonKeur. Dit houdt in veel aandacht wordt besteed aan comfortabel en veilig wonen. De oplevering is vermoedelijk eind oktober. De relatieve korte bouwtijd (korter dan een half jaar) komt door de toepassing van veel prefab elementen. Het is nog niet bekend wanneer gestart wordt met het tweede woningblok.

Verhuurinformatie
De woningen van het eerste blok zijn al verhuurd. Voor de woningen van het tweede blok zijn al voldoende kandidaten. Die woningen worden pas verhuurd zodra de bouw gestart is.

  • Bouwbord aduard
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Parels westerkwartier-visvliet-stella van marketing groningen

Woensdag 29 maart aftrap toeristisch seizoen Westerkwartier

22 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Presentatie nieuwe kinderkaart, uitwisselen foldermateriaal en netwerken
Lees verder →
Huizekleinnienoord

Verkoop gemeentehuis Leek – kans voor nieuwbouw

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Gemeentehuis Leek blijft open tot in het voorjaar 2024
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over netwerkbijeenkomst Startende ondernemers, Takkenroute & aftrap toeristisch seizoen

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 21 maart 2023
Lees verder →
Laptop-smartphone

De voordelen van een virtueel kantoor

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →