Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Lang leve de Familie in Hotel Aduard (Online Reserveren)

18 oktober 2022    Zuidhorn-nieuws
Het tot een even pijnlijke als hilarische voorstelling bewerkte “Time of My Life” van Alan Ayckbourn gecombineerd met een driegangendiner
Familieportret henk veenstra henx fotografie

Na een succesvolle tournee langs restaurants en theaters in het voorjaar van 2022 is Lang Leve de Familie in het najaar opnieuw te zien op diverse plekken in Noord-Nederland. Jack Nieborg vertaalde en bewerkte “Time of My Life” van Alan Ayckbourn tot een even pijnlijke als hilarische voorstelling, aldus het Dagblad van het Noorden. Het stuk is van donderdag 20 t/m zondag 23 oktober te zien in Hotel Aduard, gecombineerd met een driegangendiner.

“Ayckbourn staat bekend om zijn spel met theateromstandigheden als plaats, tijd en handeling. In Time of My Life speelt hij uitdrukkelijk met de tijd” zegt Nieborg. Het stuk draait om een familie die ter ere van moeders verjaardag in hun favoriete restaurant dineert. Na die avond zal alles veranderen, maar dat weet de familie nog niet. Doordat de voorstelling steeds van tijdsperspectief wisselt, waarbij we de ene keer vooruit in de tijd kijken en de andere keer achteruit, ontrafelt het lot van de familie zich voor het publiek.

Zijn we gelukkig? Ja. Wij zijn gelukkig. Tenminste dat denk ik. Behoorlijk gelukkig. Toch? Ja, wie weet verdomme precies wanneer hij gelukkig is?

Het idee is dat het vaak lastig is om je te realiseren dat je gelukkig bent. Achteraf kun je zeggen dat je op een bepaald moment gelukkig was, terwijl je op het moment zelf het geluk ongezien laat passeren. “Misschien zullen we dat later ook wel zeggen over deze tijd” zegt Nieborg. “We zijn nu veel bezig met hoe het vroeger was en hoe het later zal worden, en staan weinig stil bij hoe het nu is.”

De voorstelling speelt in theaters en restaurants in Groningen en Drenthe. Het publiek wordt als een soort luistervinken deelgenoot gemaakt van de gesprekken tussen de familieleden. De voorstelling is inmiddels zo’n 20 keer gespeeld en wordt zeer positief ontvangen.

Reserveren
Lang Leve de Familie is van donderdag 20 tm zondag 23 oktober te zien in Hotel Aduard. Aanvang van de voorstelling is 18.00 uur.
» Online Reserveren

Telefonisch via 050-4013400.
De actuele speellijst en meer informatie over de voorstelling is te vinden op www.langlevedefamilie.nl en op de Facebookpagina Lang Leve de Familie.   

 

foto: Henk Veenstra / Henx Fotografie.  

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

437075261 926703466131875 2616157768649182089 n

Zwemabonnementen en zwemles voor iedereen

13 april 2024    Zuidhorn-nieuws
De zwembaden gaan weer open. Als er niet genoeg geld is voor een abonnement of zwemles zijn hier potjes voor!
Lees verder →
Oranjemarkt

Oranjemarkt Koningsdag Zuidhorn: programma

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Grootste Oranjemarkt in de regio 09.00-17.00 uur
Lees verder →
Fietshelm kinderen

Fietshelm met korting voor 1600 inwoners provincie Groningen

10 april 2024    Zuidhorn-nieuws
Kortingsvoucher voor aanschaf goedgekeurde helm bij lokale fietsenzaak
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over taxateurs WOZ-waarde op pad, Tegelwippen & Thema-avond Sportakkoord

09 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 9 april 2024
Lees verder →
Zunobri veld 2024

Zunobri verliest met opgeheven hoofd

08 april 2024    Zuidhorn-nieuws - Sport
Lees verder →