Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Kopman van Voor de Wind in Tour du Jour

15 juli 2014    Zuidhorn-nieuws - Sport
Léon van der List net terug van zware koers door de Alpen
Leon van der list

Léon van der List, Kopman van Voor de Wind fietst de Tourmalet in Tour du Jour op RTL7 op 22 juli. Deze beer van een renner, 100 kg schoon aan de haak, gaat de concurrentie een poepie laten ruiken. Na het stichten van Mollemania in de tour van  2013 laat ook Voor de Wind weer van zich horen tijdens deze editie van de tour.

Biografie

Ik ben geboren op 20-10-1962 in Delft.
Voor mijn eerste communie krijg ik mijn eerste racefiets en met mijn nieuwe kleren aan maakte ik een eerste rondje tegen de zin in van mijn moeder. En wat gebeurt er?  Onderuit en mijn broek stuk; ik in tranen en mijn moeder niet blij.
Later ben ik op waterpolo gegaan en ik deed dat heel fanatiek: 20 uur trainen in de week was heel normaal en daar zat bij mooi weer een rondje fietsen bij, bijvoorbeeld een Rondje Vlaardingen, Hoek van Holland,  door de duinen naar Scheveningen en weer richting Delft na eerst Michael Boogerd uit het wiel te hebben gereden.
Met waterpolo heb ik nog gespeeld tegen Robin van Galen (later de waterpolo bondcoach die de dames in 2008 naar de Olympische titel leidde).

Zeventien jaar geleden ben ik verhuisd naar Niehove een dorpje vlak bij Groningen en daar heb ik een tijd niets aan sport gedaan. Maar het begon toch weer te kriebelen. En via Spinning op de sportschool ben ik weer gaan fietsen bij fietsclub voor de Wind.
Het eerste jaar vloog voorbij. Leuke groep mensen om mij heen, nieuwe vrienden. De trainings avonden waren leuk en al snel kreeg ik opmerkingen dat mijn trapfrequentie zo hoog was. Ze werden duizelig er van. Mijn antwoord was altijd:  ‘Kijk maar naar Amstrong die heeft het van mij geleerd’.
Al snel fietste ik samen met de club in de Limburgse heuvels en later de bergen in, naar de Vogezen. Prachtig om het gevecht met de bergen aan te gaan. Een paar jaar later heb ik mijn eerste echte tourcols beklommen: de Aspin en de Tourmalet (met een trekkingbike, maar toch)
Nu ben ik net terug van de Marmotte, een zware koers door de Alpen, vergelijkbaar met de Koninginnerit in de tour. Hier heb ik echt voor moeten trainen en het is me toch mooi gelukt met mijn 100 kilo.

 

Anekdotes
Mollemania
Fietsclub Zuidhorn is de fietsclub uit Zuidhorn. Het geboortedorp van Bauke Mollema. Toen Bauke vorig jaar goed in de koers lag ontstond in het dorp ware Mollemania. Niet in de laatste plaats omdat de leden van de fietsclub spandoeken ophingen en die via twitter de wereld in stuurden. De volgende dag stikte het van de pers in het dorp en werden diverse leden ondervraagd op hun kennis van Bauke. Een prachtige tijd voor het dorp Zuidhorn en onze fietsclub.
De ontdekking van Bauke heeft trouwens ook zijn oorsprong bij onze club. Bauke fietste iedere dag naar school in Groningen. Onze toenmalige voorzitter,Brand Bos, sprak hem eens aan op de snelheid die hij op zijn gewone fiets ontwikkelde en dat hij daar wat mee moest gaan doen. Vervolgens wilde Bauke bij Voor de Wind een rondje meefietsen. Maar wij zijn een stel amateurs en de voorzitter verwees hem naar de NWVG in Groningen, daar kon Bauke meteen wedstrijden gaan rijden en de rest is wielerhistorie.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Parels westerkwartier-visvliet-stella van marketing groningen

Woensdag 29 maart aftrap toeristisch seizoen Westerkwartier

22 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Presentatie nieuwe kinderkaart, uitwisselen foldermateriaal en netwerken
Lees verder →
Huizekleinnienoord

Verkoop gemeentehuis Leek – kans voor nieuwbouw

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Gemeentehuis Leek blijft open tot in het voorjaar 2024
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over netwerkbijeenkomst Startende ondernemers, Takkenroute & aftrap toeristisch seizoen

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 21 maart 2023
Lees verder →
Laptop-smartphone

De voordelen van een virtueel kantoor

21 maart 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →