Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Koploperproject in het Westerkwartier van start

26 juli 2017    Zuidhorn-nieuws
Met o.a. Best Western Hotel Aduard en Buss Ontwerp & Inrichting uit Aduard
Koplopers-wk-foto-brands

Woensdag 19 juli is het Koploperproject duurzaam ondernemen in het Westerkwartier officieel van start gegaan. In dit project werken acht bedrijven en organisaties uit het Westerkwartier een gezamenlijk doel: duurzame winst voor mens, milieu en eigen bedrijf.

Na een succesvol ronde van dit project in de gemeente Zuidhorn vorig jaar, was er bij de gemeenten animo om een tweede ronde van het project te starten met bedrijven uit het Westerkwartierverband. Leekster wethouder Karin Dekker van milieu en duurzaamheidsbeleid opende de bijeenkomst. “Dit project biedt de deelnemers de kans om met elkaar duurzame ontwikkelingen in het Westerkwartier in een stroomversnelling te brengen.”

De bedrijven en organisaties die meedoen aan het Koploperproject zijn: Best Western Hotel Aduard uit Aduard, Buss Ontwerp & Inrichting uit Aduard, Vredewold uit Leek, Loonbedrijf Stuut uit Jonkersvaart, Wold & Waard uit Leek, Wiebe Oldenburger Autoschade uit Nuis, Clondalkin BV uit Grootegast en gemeente Leek.

Met de ondertekening van de deelnemersverklaringen en een fotomoment is het Koploperproject officieel van start gegaan. De deelnemers gaan een jaar lang aan de slag om duurzamer te werken, te innoveren, nieuwe verbindingen te leggen.

Verbinding

Wethouder Dekker over duurzame samenwerkingsvormen in het Westerkwartier: “De gemeente Leek, net als de andere Westerkwartiergemeenten, stopt veel energie en middelen in het leggen van nieuwe, duurzame verbindingen. Door de unieke verbinding te leggen met de Kredietunie Westerkwartier kunnen plannen coöperatief gefinancierd worden. Met de Gebiedscoöperatie Westerkwartier kunnen studenten een rol krijg bij de ontwikkeling van duurzame innovaties. Dit is een project waar wij allen veel baat bij kunnen hebben.”

Het Koploperproject Groningen helpt ondernemers op weg een concrete en praktische invulling te geven aan duurzaam ondernemen. Daarbij valt te denken aan kostenbesparingen op energie, afval en mobiliteit of innoveren met nieuwe duurzame producten en diensten. De vier Westerkwartiergemeenten zijn aanjager van dit project. Meer informatie over dit project is te vinden op http://www.koploperproject-groningen.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Gemeentehuis-zuidhorn

Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) vanaf 1 maart van start

25 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
noodmaatregel voor huishoudens
Lees verder →
Easyslim zuidhorn

Easyslim.nu opent studio in Zuidhorn

25 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
We gaan weer open! Het mag, het kan met voorwaarden, en we doen het ook!
Lees verder →
Wethouder geertje dijkstra-jacobi 1 westerkwartier

College stemt in met Woonvisie Westerkwartier 2020-2025

24 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Woonvisie resultaat van woningmarktonderzoek, online-enquête onder inwoners, een webinar, diverse dorpenbijeenkomsten en werksessies
Lees verder →
Mollematocht-2017 (1)

Bauke meer dan voortvarend aan seizoen begonnen

24 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
derde in klassement Tour du Var
Lees verder →
Wc de withstraat (3)

Hoe zit dat met die bomen gemeente?

23 februari 2021    Zuidhorn-nieuws
Consternatie over kap bomen W.C. de Withstraat in Zuidhorn
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over aanslag belastingen, Energieloket en energiecoach

23 februari 2021    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 23 februari 2021
Lees verder →