Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Koploperproject in het Westerkwartier van start

26 juli 2017    Zuidhorn-nieuws
Met o.a. Best Western Hotel Aduard en Buss Ontwerp & Inrichting uit Aduard
Koplopers-wk-foto-brands

Woensdag 19 juli is het Koploperproject duurzaam ondernemen in het Westerkwartier officieel van start gegaan. In dit project werken acht bedrijven en organisaties uit het Westerkwartier een gezamenlijk doel: duurzame winst voor mens, milieu en eigen bedrijf.

Na een succesvol ronde van dit project in de gemeente Zuidhorn vorig jaar, was er bij de gemeenten animo om een tweede ronde van het project te starten met bedrijven uit het Westerkwartierverband. Leekster wethouder Karin Dekker van milieu en duurzaamheidsbeleid opende de bijeenkomst. “Dit project biedt de deelnemers de kans om met elkaar duurzame ontwikkelingen in het Westerkwartier in een stroomversnelling te brengen.”

De bedrijven en organisaties die meedoen aan het Koploperproject zijn: Best Western Hotel Aduard uit Aduard, Buss Ontwerp & Inrichting uit Aduard, Vredewold uit Leek, Loonbedrijf Stuut uit Jonkersvaart, Wold & Waard uit Leek, Wiebe Oldenburger Autoschade uit Nuis, Clondalkin BV uit Grootegast en gemeente Leek.

Met de ondertekening van de deelnemersverklaringen en een fotomoment is het Koploperproject officieel van start gegaan. De deelnemers gaan een jaar lang aan de slag om duurzamer te werken, te innoveren, nieuwe verbindingen te leggen.

Verbinding

Wethouder Dekker over duurzame samenwerkingsvormen in het Westerkwartier: “De gemeente Leek, net als de andere Westerkwartiergemeenten, stopt veel energie en middelen in het leggen van nieuwe, duurzame verbindingen. Door de unieke verbinding te leggen met de Kredietunie Westerkwartier kunnen plannen coöperatief gefinancierd worden. Met de Gebiedscoöperatie Westerkwartier kunnen studenten een rol krijg bij de ontwikkeling van duurzame innovaties. Dit is een project waar wij allen veel baat bij kunnen hebben.”

Het Koploperproject Groningen helpt ondernemers op weg een concrete en praktische invulling te geven aan duurzaam ondernemen. Daarbij valt te denken aan kostenbesparingen op energie, afval en mobiliteit of innoveren met nieuwe duurzame producten en diensten. De vier Westerkwartiergemeenten zijn aanjager van dit project. Meer informatie over dit project is te vinden op http://www.koploperproject-groningen.nl

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Hoeve paradij-10-jaar (6)

Open dag Hoeve Paradij

19 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
De zorgboerderij biedt een interessant programma met voor elk wat wils
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over woonplannen, raadsoverleggen & Inspreken perspectiefnota

19 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 18 juni 2024
Lees verder →
Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →