Koploper Futsal Dragten onderuit tegen Real Camaradas.

25 maart 2012    Sport
Real Camaradas, zvv REUZ en Futsal Dragten strijden in de hoofdklasse nog voor de titel. Afgelopen vrijdag stond de kraker Real – Dragten op het programma. Het werd een wedstrijd met alles erop en eraan. Futsal Dragten domineerde en Real speelde op de counter.

Futsal Drachten speelde fel en probeerde met een hoog baltempo de muur van Camaradas te slechten. Camaradas stond echter als een huis. Met Henk den Uijl en Merijn Woudt uit het tweede team speelde Camaradas geduldig en gegroepeerd.

Beide teams begrepen goed wat het belang van de wedstrijd was. Alles werd uit de kast gehaald om de punten uit het vuur te slepen. Het tempo was hoog, er werd hard gespeeld, maar wel tot het toelaatbare. De scheidsrechter had de handen vol, maar was niet bepalend voor de uitslag.

In de tiende minuut kwam Real Camaradas op voorsprong. Bij een goed ingestudeerde corner speelden Henk den Uijl en WJ Kremer, Remco van Merode vrij voor het doel van Futsal Dragten. Van Merode hoefde niet te denken en schoot de bal snoeihard de kruising in.

Acht minuten later maakte Futsal Drachten gelijk met een hard schot uit de tweede lijn.
De ruststand was 1-1. In de rust kwam het nog tot een klein opstootje al werd dat door beheersing van de emoties snel opgelost.

De tweede helft had een vergelijkbaar beeld al kroop Real Camaradas soms iets meer uit de verdedigende stelling. Er werden weinig kansen weggegeven en alles leek erop dat de spannende wedstrijd op een remise zou eindigen.

Met nog een minuut te spelen kreeg Real Camaradas een overtalsituatie doordat een speler van Dragten tegen een gele kaart opliep. Merijn Woudt besliste de wedstrijd in het voordeel van de kameraden. Bij de tweede paal was hij het meest alert en schoof de bal onder de doelman van Futsal Dragten door.

Door dit resultaat is Real Camaradas weer koploper. Met nog twee wedstrijden te gaan staat Real Camaradas 1 punt voor op Futsal Dragten en zvv REUZ, dat nog een wedstrijd te goed heeft.