Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Koos Brander Vrijwilliger van het jaar: “niet in al die krantjes hè ”

4 juli 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport
De leden van ZuNoBri denken daar natuurlijk anders over
Koos

ZUIDHORN – Bij monde van bestuurslid Herman Schutte werden niet alleen de vele vrijwilligers in de organisatie van Zunobri in het zonnetje gezet maar ook de traditie van Vrijwilliger van het jaar, weer opgepakt na een paar coronajaren. 

Herman leek wat cryptisch te beginnen toen hij aangaf dat het bestuur nu een vrijwilliger had gevonden die van alles voor de vereniging deed. Maar al heel snel kwamen er hints in de goede richting. 
“Deze vrijwilliger organiseert NL Doet heel vaak” aldus Schutte, daarmee was het voor velen nog lang niet duidelijk wie het was. De tweede aanwijzing was voor het grootste deel al verhelderend. 
“Hij repareert, legt elektriciteit aan”, toen werd de groep van mensen die dit kan al een stuk kleiner. Vervolgd door: “en is een trouw supporter van Zunobri, geeft gevraagd en ongevraagd zijn commentaar, vooral op de scheidsrechter” en “een steun voor Manon”. 

Schutte doelde dus op Koos Brander, die al jaren bij de vereniging zit. Hij heeft in het bestuur gezeten en ook in de TC heeft hij zijn steentje bijgedragen. De laatste jaren is hij vooral de man van de elektriciteit. Als je om je heen kijkt in en om het clubhuis en materialenhok is er een groot aantal leidingen aangelegd door Koos. 
Daarnaast is Koos met zeer grote regelmaat aan de kant te vinden. Inderdaad heeft hij een duidelijke mening en menig scheidsrechter moest het loodje leggen hoewel hij ook niet te beroerd is om over de spelers een mening te hebben. Zo eerlijk moet je dan ook weer zijn, zal Koos zijn redenering zijn. 

Hij is wars van politiek en flauwekul, iets wat Koos siert. Afgelopen zaterdag werd hij zelfs in team Brander op het mixtoernooi ingezet en gooit hij nog eens een balletje mee hoewel zijn hobby meer de barbecue is na tijd. 

Namens het bestuur werd onder luid instemmende applaus, wisselmascotte Frits overhandigd aan Koos met een grote bos bloemen. Een terechte benoeming. 

Zijn eerste reactie was natuurlijk “niet in al die krantjes he”. De club zelf denkt daar natuurlijk anders over. 

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Mollematocht-2022 (1) selfie

Mollematocht goed voor Selfie met Bauke

08 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Sport - fotos
En hij neemt daar alle tijd voor
Lees verder →
Bouwbedrijf kooi

Bouwbedrijf F. Kooi: gelijke monniken, gelijke kappen in Noordhorn

05 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Bedrijf in beeld
Familiebedrijf geeft inkijkje in bedrijfsvoering
Lees verder →
Fiets steenhuis

Fietstochten bij Museum ’t Steenhuus in Niebert

04 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Mooie tocht door het Westerkwartier
Lees verder →
Dorpsvenne hal

50 Store maakt plaats voor ALDI

04 augustus 2022    Zuidhorn-nieuws
Maar de handtekening moet nog gezet…
Lees verder →