Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Koopman neemt 8 chauffeurs en klanten over

22 februari 2009    Zuidhorn-nieuws
RODEN/NOORDHORN - "Dat Koopman Transport Noordhorn activiteiten van het failliete Transportbedrijf Van Smeden heeft overgenomen vind ik begrijpelijk. Van Smeden/Bakker zat al een hele tijd in de problemen en is in de

RODEN/NOORDHORN - "Dat Koopman Transport Noordhorn activiteiten van het failliete Transportbedrijf Van Smeden heeft overgenomen vind ik begrijpelijk. Van Smeden/Bakker zat al een hele tijd in de problemen en is in de economische crisis omgevallen", reageert bestuurder Huub van den Dungen van FNV Bondgenoten.

"Er zijn gesprekken geweest tussen Koopman Transport en de curator om Transportbedrijf Van Smeden helemaal over te nemen. Koopman zit op het moment zelf niet jofel en dat zal de reden geweest zijn dat de overname niet is doorgegaan. Er is geen tijd voor avontuur", gaat Huub verder. "Vervolgens is Koopman Transport naar de klanten van Van Smeden gegaan. Liever had ik gezien dat ze het hele bedrijf hadden overgenomen. Dan waren de achtenveertig personeelsleden aan het werk gebleven. Nu worden er acht overgenomen. Een aantal daarvan zit tegen de pensioengerechtigde leeftijd aan. Ik hoop dat FNV Bondgenoten iets voor ze kan doen. Bijvoorbeeld een regeling in afwachting van het prepensioen. Zodat andere werkloze chauffeurs van Van Smeden kunnen doorschuiven en bij Koopman Transport aan het werk kunnen", legt hij uit.

Zijn zulke acties van Koopman Transport handig tijdens de kredietcrisis? Huub: "Voor Koopman is dit een handige zet. Het gaat om goed betalende klanten. Ze weten natuurlijk niet hoe de toekomst voor die klanten eruit ziet, vanwege de kredietcrisis. Het oud- personeel van Van Smeden is gelaten. Ze hebben redelijk prettig gewerkt bij hun voormalige baas", stelt Huub. Hij heeft van het personeel van Koopman Transport niet gehoord dat ze het lastig vinden dat er acht truckers bijkomen, tijdens de kredietcrisis.

Huub: "Chauffeurs zijn doorgaans erg individueel. Maar als een transportbedrijf in de problemen is, willen ze graag iets doen voor collega chauffeurs." Curator mr. S. Rissink uit Roden meldt dat alle werknemers van het failliete Transportbedrijf Van Smeden in de gelegenheid zijn gesteld om een gesprek te voeren met Koopman Transport. Dat een deel van Koopman Transport zelf in zwaar weer verkeert is voor hem geen beletsel geweest om de ondernemer uit de weg te gaan. "Koopman Transport staat goed bekend. De problemen bij hen zijn bij mij bekend. Er is en wordt daar het een en ander geherstructureerd. Daar bemoei ik mij verder niet mee. Is de overname van activiteiten en een deel van het personeel slim? Er is een verminderde hoeveelheid werk. Daarom begrijp ik dat Koopman Transport op zoek is naar klanten. Dus is deze overname van activiteiten interessant. De kunst is nu om de klanten te behouden", aldus Rissink.

En voegt er nog aan toe: "De onderhandelingen met de leasemaatschappij over het blijven gebruiken van het wagenpark van Van Smeden zijn nog niet afgerond. Het is aan Koopman Transport of ze de wagens gaan leasen of kopen."

©Transport-Online/Marcel van der Voort.

22-02-2009

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Overdracht vlag tocht om de noord hielke westra 190921

Westerkwartier gastgemeente Tocht om de Noord 2022

26 september 2021    Zuidhorn-nieuws
vlag symbolisch overgedragen aan wethouder Hielke Westra
Lees verder →
Kranslegging monument

Platform Keelbos legt krans bij monument Faan

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Om positie LHBTI-ers te verbeteren en de geschiedenis niet uit het oog te verliezen
Lees verder →
Dorpskerk zuidhorn

Sponsor een dakpan voor restauratie dak Dorpskerk Zuidhorn

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Dakrestauratie in fases voor Dorpskerk Zuidhorn
Lees verder →
Mollema-2

Mollema gaat voor trilogie, maar eerst het WK

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws - Sport
Mollema start zondag op WK, maar heeft ander groot doel: 'In alle drie de grote rondes winnen'
Lees verder →
Astrid schulting

Gemeentesecretaris Astrid Schulting finalist overheidsmanager van het jaar 2021

25 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Eerst nog jurybezoek in oktober
Lees verder →
Food

Lancering Food Innovation Hub

24 september 2021    Zuidhorn-nieuws
Samen de Food-agenda voeden
Lees verder →