Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

In de Pers: Kom in Zuidhornfeest geeft dorp gewenst impuls

30 september 2015    Zuidhorn-nieuws
Streekkrant plaatst mooie artikelen over Kom in Zuidhorn feest
Zuidhorn kom in zuidhorn overleg 2

ZUIDHORN – Aan een goede samenwerking geen gebrek. Zakenkring Zuidhorn, WelkominZuidhorn.nl, Stichting Oranjemarkt en SWgZ  hebben de handen ineen geslagen om het succesvolle ‘Kom in de Kom’ van vorig jaar een passend vervolg te geven. De betrokkenen zijn blij met het enthousiasme.

Afgelopen donderdag waren de organisatoren nog druk doende met opstellen van het programma. Johan Vergonet (Welkom in Zuidhorn), Abbe Borger (Albert Heijn Zuidhorn), René Westerhoff (stichting Oranjemarkt), Roland Turksema (Brilmode) en enkele direct betrokkenen hebben de handen ineen geslagen om er een topdag van te maken in Zuidhorn. Nadat er ruim 17,5 miljoen euro overheidsgeld (gemeente, provincie Groningen) is geïnvesteerd in de herinrichting van het centrum in Zuidhorn, werd dit vorig jaar gevierd met een groots en geslaagd feest. Dat feest gaat dit jaar een passend vervolg krijgen, zo is de verwachting. “Het is voor de leefbaarheid van Zuidhorn van belang dat de voorzieningen blijven”, aldus René Westerhoff van stichting Oranjemarkt. “Ook voor de gehele gemeente, want het dorp Zuidhorn is toch wel de economische motor. Er was in het verleden altijd wel de behoefte om een soort najaarsmarkt te organiseren. Vanuit de Zakenkring heeft de stichting Oranjemarkt regelmatig de vraag gekregen om een 'kleintje Oranjemarkt' te organiseren. Vorig jaar zijn wij als een 'ad hoc commissie aan de slag gegaan. Omdat het toen zeer geslaagd was, zijn wij weer als een 'ad hoc commissie' aan de slag gegaan. De commissie bestaat uit vrijwilligers en wordt onder andere gesponsord door de Zakenkring en Stichting Ondernemersfonds Kom Zuidhorn.”

Met andere woorden, het Kom in Zuidhornfeest heeft de potentie uit te groeien tot een jaarlijkse gebeurtenis van formaat. Op zaterdag 3 oktober is er dan ook van alles te doen in hartje Zuidhorn. “Met zo'n najaarsmarkt, waar alle winkeliers, sportverenigingen zich kunnen presenteren, krijgt niet alleen het centrum een invulling van z'n functie, ook laten we dan zie wat Zuidhorn allemaal te bieden heeft”, vervolgt Westerhoff. “Ook de gemeente staat met een stad om de Oostergast te promoten. Er komt zelfs een grote hindernisbaan stormbaan Challenge. Op een stormbaan kan iedereen proberen om zo snel mogelijk het parcours met hindernissen af te leggen. Er zijn vier leeftijdscategorieën; de jeugd van tien tot veertien jaar en vijftien tot zeventien jaar, achttien tot 45 jaar en natuurlijk de senioren. De stormbaan is maar liefst 46 meter lang en staat op het Holtplein.”

Deelname aan deze stormbaan is gratis en er zijn dan ook mooie prijzen te winnen. De » digitale inschrijving is al gestart en op 3 oktober kunnen belangstellenden zich vanaf 12 uur inschrijven bij de winkel van Brilmode Zuidhorn in de Hoofdstraat. Ook staat SWgZ met de Stigmabus op de markt. Het is voor het eerst dat deze grote schoolbus het Noorden aan doet. “Kortom, een stel vrijwilligers die er, met sponsoring uit de reclamebelasting, een bruisende activiteit in de kom van Zuidhorn organiseren”, is Westerhoff enthousiast. “Vandaar dat wij zeggen: ‘Kom in Zuidhorn op 3 oktober’.”

Bron Streekkrant

Noot redactie: in tegenstelling tot wat de Streekkrant bericht is de genoemde Gemeente Zuidhorn geen partij in de organisatie. WelkominZuidhorn.nl wel.
De gemeente is wel vertegenwoordigd op de markt.

Zakenkring Zuidhorn omarmt ‘Kom in Zuidhornfeest’

ZUIDHORN – Het was een gigantisch succes, het ´Kom in de Komfeest´ wat vorig jaar in Zuidhorn werd georganiseerd om de realisatie van het nieuwe centrum te vieren. Zo´n succes, dat de verschillende betrokkenen besloten dit feest een vervolg te geven. Op zaterdag 3 oktober is er van alles te doen in Zuidhorn. Zakenkring Zuidhorn omarmt het feest volledig.

“Het kon niet beter”, blikt Bergman terug. “Vorig jaar was het prachtig weer en mede daardoor werd het een gigantisch succes. Je ziet het ook altijd bij de Winterfairs. Wanneer het weer goed is, is de kans altijd groter dat het een succes wordt. Dat was ook bij het feest van vorig jaar het geval.”

Om niks af te doen aan dat succes is er een jaar later in hetzelfde weekend een tweede editie van het feest gepland. Het feest dat ontstond doordat het Komplan, waar in Zuidhorn zo lang aan is gewerkt, te vieren. Na jarenlang bouwen en verbouwen heeft het dorp namelijk een gloednieuw centrum gekregen waar de regio met recht jaloers op mag zijn. De kern met winkels is meer dan prima, er is een mooie ‘loop’ in het centrum en de Zakenkring Zuidhorn heeft betrokken leden die er het beste van willen maken. Dat is uitgemond in een vervolg van het ‘Kom in de Komfeest’, wat qua naam iets is veranderd en ‘Kom in Zuidhornfeest’ heet. Verder is er aan de opzet weinig veranderd. Er zal wederom van alles te doen zijn op de twee pleinen in hartje Zuidhorn. Reuring dus, iets wat een winkelcentrum altijd kan gebruiken. “We kunnen met elkaar beter minder activiteiten organiseren die wat groter zijn dan vele kleine activiteiten”, is Bergman van mening. De voorzitter van de Zakenkring hoopt dat het ‘Kom in Zuidhornfeest’ kan gaan uitgroeien tot een jaarlijks terugkerend festijn. “Wat de Leekstermarkt voor Leek is, en de Ronermarkt voor Roden, dat zou dit feest voor Zuidhorn moeten worden. Misschien niet zozeer qua grootte, maar wel qua naam. De dorpelingen mogen weten dat er iets gebeurt in ons dorp.”

De Zakenkring omarmt het idee voor een groot feest dus aan alle kanten, de organisatie is in handen van verschillende partijen. Het tekent de goede samenwerking in het dorp. Want naast het feit dat SWgZ en WelkominZuidhorn.nl bij het feest zijn betrokken, steekt ook Stichting Oranjemarkt Zuidhorn haar nek uit. “De organisatie van de Oranjemarkt is inderdaad ingestapt”, vertelt Bergman. “Ook omdat zij de ervaring hebben door het jaarlijks organiseren van de markt op Koningsdag. Zij weten wat er nodig is om stroomaggregaten te regelen, zeg maar de organisatorische kant van zo’n dag. En Zuidhorn mag heel blij zijn met deze club. Ze verrichten heel goed werk.”

Gevarieerd
Ook de Zakenkring Zuidhorn vindt het altijd leuk wanneer er leuke activiteiten in het centrum zijn. “Zuidhorn is voor veel consumenten misschien een boodschappendorp”, vertelt Bergman. “Een plek waar ze naar de supermarkt gaan. En dat terwijl het centrum meer is dan dat. We hebben een leuk, gevarieerd winkelaanbod, waar mensen goed terecht kunnen.” Bergman hoopt dat de bezoekers van het ‘Kom in Zuidhornfeest’ dat deze dag ook te zien krijgen.

Want ook de Zakenkring zit niet stil. Nadat het vorige bestuur de afgelopen jaren erg druk was met alle veranderingen in het centrum, mag het huidige bestuur aan de slag met de ‘finishing touch’. “We hebben als Zakenkring zeker plannen. Zo zijn we in overleg met de gemeente bezig met het aankleden van het centrum om het dorp vrolijker te maken. Zo willen we ‘hanging baskets’ aan de lantaarnpalen hangen met vrolijke bloemen. Ook willen we met de feestdagen bij elke winkel wat leuks neerzetten. Verder hopen we dat de parkeertijden in de parkeergarage worden verruimd. Nu kunnen bezoekers nog twee uur parkeren, we hopen dat dit uitgebreid wordt naar drie uur.”

Bergman en de overige bestuursleden kunnen niet anders dan de inwoners van het Westerkwartier aan te raden zaterdag 3 oktober vrij te houden in hun agenda. Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn er allerlei activiteiten in hartje Zuidhorn. Ondernemer Roland Turksema van Brilmode Zuidhorn organiseert de online stormbaan challenge, muziek wordt verzorgd door Mirjam Zuiderveld, Muziekschool Bill Baboon, Allemanseindje, Showkorps DINDUA en CMV Wilhelmina. De sportverenigingen De Meeuwen, ZuNoBri, vv Zuidhorn, Damvereniging BZN, Schuttersvereniging Zuidhorn en MHC Westerkwartier geven clinics, terwjil er met de Stigma Tour een speciaal ‘zorgplein’ neerstrijkt in Zuidhorn. Verder kunnen bezoekers een wasdroger winnen bij het WK Was ophangen. Met andere woorden, aan activiteiten geen gebrek in Zuidhorn.

Bron Streekkrant

Noot redactie: in tegenstelling tot wat de Streekkrant bericht is de genoemde Gemeente Zuidhorn geen partij in de organisatie. WelkominZuidhorn.nl wel.

  • Zuidhorn john bergman 2
Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Avondvierdaagse-2018 (1)

Gewoon dit jaar de Avond4daagse lopen!

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
niet in hele grote groepen tegelijk, maar alleen met een vriendje, je sportmaatjes of met je gezin
Lees verder →
Henk bakker mondkapje (2)

Lokaal gemaakte mondkapjes van Dymph Dressen

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Duurzaam, wasbaar en uniek design
Lees verder →
Wethouder reikt bloemen uit aan mantelzorger

Bloemetje van Bert voor Mantelzorgers

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
400 mantelzorgers krijgen bloemen in gemeente Westerkwartier
Lees verder →
Bert nederveen-2019

Cliënten Wmo positief over contacten met gemeente Westerkwartier

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
Een van de aanbevelingen in enquête:Heb aandacht voor het beroep dat op mantelzorgers wordt gedaan.
Lees verder →
Hoogspanning masten

“Als de eerste masten staan gaan die niet meer weg”

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws
TenneT wil beginnen met aanleg 380 kV hoogspanningsverbinding zonder uitspraak Raad van State
Lees verder →
Menno kuiper en geertje dijkstra-jacobi op gerenoveerde ophaalbrug kromme kolk

Bruggen Zevenhuizen liggen er weer prachtig bij

04 juni 2020    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Vaste brug hoofddiep en ophaalbrug Kromme Kolk
Lees verder →