Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Klachten over dierenambulance Zuidhorn

13 mei 2019    Zuidhorn-nieuws
Er zijn klachten over de Dierenambulance Zuidhorn. Dat signaleert raadslid Anneke Laan van de lokale partij Sterk Westerkwartier.
Dierenambulance

Volgens Laan is de Dierenambulance Zuidhorn niet altijd telefonisch bereikbaar. ,,Dit is zeer kwalijk. Zeker wanneer er iets ernstigs aan de hand is’’, meent zij. ,,Wanneer je een dier als vermist opgeeft, noteert de Dierenambulance geen gegevens van het dier of het telefoonnummer van de ongeruste eigenaar. Met als gevolg dat een gevonden dier niet bij de eigenaar terechtkomt’’, zegt zij.

Gevonden kittens moeten volgens het raadslid weer buiten worden gezet, hoe jong ze ook zijn. ,,Als dat niet gebeurt, is het gevolg dat mensen kittens in huis nemen die van een ander gezin zijn. Of erger nog: de kittens verdwalen en worden uiteindelijk zwerfkatten.’’ Laan noemt het ook kwalijk dat de Dierenambulance geen werk maakt van loslopende honden.

Volgens Laan bestrijkt Dierenambulance Zuidhorn sinds enkele jaren een groter werkgebied. De voormalige gemeenten Leek en Grootegast, waar eerder Dierenambulance Groningen actief was, worden nu bediend vanuit Zuidhorn. Sindsdien zijn er klachten, aldus het raadslid. Ze maakt zich zorgen over de situatie en stelde daarom schriftelijke vragen aan B en W. Laan wil weten wat het college van plan is te ondernemen om aan de klachten een einde te maken.

Een bestuurslid van de Dierenambulance Zuidhorn zegt in reactie de klachten niet te herkennen: ,,Wij zijn telefonisch wel bereikbaar. Verder voeren wij onze werkzaamheden, zoals die zijn afgesproken met de voormalige gemeenten Leek, Grootegast en Zuidhorn.'' Dierenambulance Zuidhorn ontvangt subsidie van de gemeente.

bron Westerkwartier

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Overdracht omd (1)

Feestelijke Overdracht Bestuur Open Monumentendag Westerkwartier

25 mei 2019    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe stichting pakt activiteiten weer op in hele Westerkwartier inclusief Middag
Lees verder →
 

Bauke: niet de bedoeling dat ik zou meezitten

25 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Dat Bauke Mollema meezat in de lange ontsnapping, was niet helemaal gepland. Dat vertelde de Nederlander van Trek-Segafredo na afloop aan Eurosport. Lange tijd wist hij bij de uiteindelijke ritwinnaar Zakarin te blijven, maar aan de finish moest hij genoegen nemen met plaats vijf.
Lees verder →
Sc loppersum thuis nw

Spannende laatste competitieronde voor SC Loppersum en Zuidhorn

23 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Moedig het eerste elftal aan bij de strijd om het kampioenschap.
Lees verder →
Peebos (1)

Officiële opening van het project “Zorg dat Peebos Werkt, Met Mekaar!”

23 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Op Peebos wordt gezorgd, gewerkt, geleerd en genoten, in en van de prachtige natuur maar ook vooral van de ontmoeting met andere mensen
Lees verder →
Jm festival

JMZ Festival voor jonge mantelzorgers uit de provincie Groningen

23 mei 2019    Zuidhorn-nieuws
Sociaal Werk De Schans is er voor jonge mantelzorgers in de gemeente Westerkwartier.
Lees verder →