Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Keizer: ‘Ik wil Bauke fris in de finale krijgen’

27 april 2014    Zuidhorn-nieuws
Zondag rijden Bauke Mollema en Martijn Keizer voor het eerst als prof voor dezelfde ploeg in dezelfde koers.
Mollema2

Zondag rijden Bauke Mollema en Martijn Keizer voor het eerst als prof voor dezelfde ploeg in dezelfde koers. De één is kopman, de ander knecht voor Belkin in Luik-Bastenaken-Luik.

'Mijn rol zal zijn om Bauke zo ver mogelijk fris de finale in te krijgen,' zegt Keizer. 'Het is in elk geval heel mooi om op dit niveau samen te rijden. We hebben het er vroeger, toen we samen trainden, weleens over gehad en nu is het zover,' aldus de Muntendammer, die net terug is van een hoogtestage op Tenerife.

Verrassing
De renner uit Muntendam leek eind vorig jaar een vervolg van zijn profavontuur te kunnen vergeten, nadat Vacansoleil stopte als sponsor van zijn ploeg. Keizer reed daar in totaal drie jaar voor. Dat Keizer in februari alsnog een contract kon tekenen, bij Belkin, had deels te maken met de inspanningen van Mollema. Een jaar eerder had de nummer zes van de Tour de France bij de ploegleiding van Belkin aangegeven Keizer er graag bij te hebben. Toch kwam het twee maanden geleden voor hem als een complete verrassing dat Keizer ploeggenoot van hem zou worden. 'Ik heb er geen rol in gespeeld dat hij voor Belkin tekende. Ik ben er wel heel blij mee', zei Mollema in februari dit jaar.

Tour en Giro
Voorlopig zal het de laatste keer zijn dat beiden in actie komen in één en dezelfde wedstrijd. Mollema gaat zich de komende weken voorbereiden op de Tour de France met onder andere een hoogtestage in de Sierra Nevada. Keizer rijdt vanaf 9 mei drie weken lang door Italië. Ook in de Giro daar zal hij moeten knechten.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Zuidhorn-2019 hoofdstraat

Betere leefbaarheid kleinere plaatsen in Groningen ( zoals Zuidhorn )

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws
Scores: Zuidhorn ‘zeer goed’ en Leek ‘goed’
Lees verder →
Scouting clubhuis (1)

Scouts pakken clubhuis aan

17 juni 2024    Zuidhorn-nieuws - fotos
“kan weer een flink aantal jaren mee”
Lees verder →