Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Karel op de bres voor vervolgde Christenen

11 mei 2019    Zuidhorn-nieuws
In oktober gaat hij een halve marathon lopen in Zuid Korea
Karel van helden

Karel van Helden uit Zuidhorn vertrekt begin oktober naar Zuid Korea om mee te doen met de Muskathlon. Met dit door OpenDoors georganiseerde sportieve en geestelijke avontuur zet hij zich in voor vervolgde christenen in Noord-Korea.

Zijn vrouw Anouchka en zonen Melvin en Lucas staan volledig achter het project van Karel. Het begon twee jaar geleden in eerste instantie met een bezoek aan het ziekenhuis toen hij pijn op de borst kreeg. Uiteindelijk niets ernstigs maar Karel kreeg wel het advies om te sporten. Hij staat niet echt bekend om zijn sportprestaties maar na een mannenevent van de kerk kreeg hij inspiratie om de Muskathlon te lopen.

Er zijn al verschillende bijeenkomsten ter voorbereiding geweest. Er worden sportinstructies gegeven en voedingsadviezen. Ook komt er uiteraard een uitzwaaiavond voor het thuisfront en een terugkommoment waarop de uitslagen en opbrengsten bekend worden gemaakt.

Wat betreft de opbrengsten voor het project: Met een sponsoractie heeft Karel al het enorme bedrag van 21.870 opgehaald.

Al met al gaat er een ploeg mee van 200 personen, de EHBO niet meegerekend. Een vliegtuig vol sporters uit Nederland en Belgie, medicijnen, tolken, kortom een heel gevolg.

Vooralsnog gaat Karel eerst nog flink trainen, 21 kilometer is tenslotte niet niks.

Hij ziet er erg naar uit maar vindt het natuurlijk ook spannend. Het begint al met het feit dat hij voor de eerste keer gaat vliegen en dan gelijk zo lang. Verder zal het een cultuurschok zijn om in het verre Oosten te zijn, gelukkig gaan er tolken mee. Ook is het eten natuurlijk wennen maar daar ziet hij geen problemen. “Ik lust alles behalve zuurkool en rode bietjes en de kans dat ik dat daar krijg is niet zo groot.” zegt hij.

Deze zomer gaat het gezin eerst nog even lekker op vakantie. Op de vraag waar naartoe zegt Anouchka;” naar Oostenrijk voor de hoogtetraining”!

Noord-Korea staat al jarenlang nummer 1 op de Ranglijst Christenvervolging. Maar liefst 1 op de 6 christenen zit daar gevangen om zijn geloof. De omstandigheden in gevangenschap zijn barbaars.

21 juni is de Nacht van het gebed, onder andere in de Stadskerk in Groningen waar ook aandacht wordt gevraagd voor de Muskathlon. 
Het is nog steeds mogelijk om bij te dragen. Dat kan via deze » website 
Hij is weliswaar al ruim over het streefbedrag heen maar al het geld is welkom voor dit goede doel.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Stuur het door:
Deel via WhatsApp

Laatste nieuws

Overdracht omd (1)

Feestelijke Overdracht Bestuur Open Monumentendag Westerkwartier

25 mei 2019    Zuidhorn-nieuws
Nieuwe stichting pakt activiteiten weer op in hele Westerkwartier inclusief Middag
Lees verder →
 

Bauke: niet de bedoeling dat ik zou meezitten

25 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Dat Bauke Mollema meezat in de lange ontsnapping, was niet helemaal gepland. Dat vertelde de Nederlander van Trek-Segafredo na afloop aan Eurosport. Lange tijd wist hij bij de uiteindelijke ritwinnaar Zakarin te blijven, maar aan de finish moest hij genoegen nemen met plaats vijf.
Lees verder →
Sc loppersum thuis nw

Spannende laatste competitieronde voor SC Loppersum en Zuidhorn

23 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Sport
Moedig het eerste elftal aan bij de strijd om het kampioenschap.
Lees verder →
Peebos (1)

Officiële opening van het project “Zorg dat Peebos Werkt, Met Mekaar!”

23 mei 2019    Zuidhorn-nieuws - Regio-nieuws
Op Peebos wordt gezorgd, gewerkt, geleerd en genoten, in en van de prachtige natuur maar ook vooral van de ontmoeting met andere mensen
Lees verder →
Jm festival

JMZ Festival voor jonge mantelzorgers uit de provincie Groningen

23 mei 2019    Zuidhorn-nieuws
Sociaal Werk De Schans is er voor jonge mantelzorgers in de gemeente Westerkwartier.
Lees verder →