Welkom in Zuidhorn, Wonen, Winkelen, Westerkwartier

Kanaalpop kandidaat voor Oranje Fonds Kroonappels

27 februari 2013    Zuidhorn-nieuws
Eerder won Kanaalpop al de provinciale vrijwilligersprijs.
Oranjefonds

Zuidhorn - Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert het Oranje Fonds de zoektocht naar de Kroonappels. Er zijn drie categorieën: Jeugd, Buurt en Helpende Hand. Kanaalpop doet mee aan deze grote landelijke actie in de categorie jeugd. Vanaf nu is deze voordracht te bekijken op www.kroonappels.nl onder gemeente Zuidhorn. In het stemweekend van 15, 16 en 17 maart kan iedereen hierop stemmen en zo het beschermpaar van het Oranje Fonds de weg wijzen naar de mooiste sociale initiatieven. De initiatieven met de meeste stemmen in de gemeente gaan door naar de volgende ronde.

“ Kanaalpop is in 2008 ontstaan vanuit het jongerenwerk van de Stichting Welzijn gemeente Zuidhorn. Een groep van zo’n 40 jonge vrijwilligers organiseert jaarlijks een groots en gevarieerd muziekfestival. Ze worden daarbij ondersteund door een aantal oudere vrijwilligers. Met elkaar vormen deze vrijwilligers een creatieve, hardwerkende groep die Kanaalpop hebben ontwikkeld tot een festival waar je “u” tegen zegt.
Kanaalpop is een mooi en goed voorbeeld van een activiteit vóór en dóór jongeren. Jongeren geven hiermee vorm aan hun eigen muziekcultuur.
In 2008 begonnen als een muziekfestival van één dag, is Kanaalpop in 2012 uitgegroeid tot een muzikaal evenement voor jong en oud dat 3 dagen in beslag neemt en bijna 4000 bezoekers trekt. Ook het zoeken van sponsors is een taak van de vrijwilligers. Zij slagen er ieder jaar weer in om zoveel sponsoren te vinden zodat het festival gratis toegankelijk is.
Het is een enorme prestatie dat jonge vrijwilligers een dergelijk groots evenement organiseren, dat in andere plaatsen in Nederland door professionele bedrijven wordt gedaan.
Het vraagt een grote mate van zelfwerkzaamheid en organisatietalent om een dergelijk grootschalig popfestival met vrijwilligers te organiseren.
Behalve een muziekfestival is Kanaalpop ook een familiefestival. Voor kinderen wordt er namelijk ook van alles georganiseerd tijdens het festival. Juist de combinatie van een muziekfestival  gecombineerd met activiteiten voor de kleintjes spreekt menig bezoeker erg aan.
Aanvankelijk waren het vooral jonge, lokale en regionale artiesten die op Kanaalpop een podium kregen om zich te presenteren. In het jubileumjaar 2012 stonden er voor het eerst 2 internationale acts op het podium en waren er 2 podia beschikbaar.
Bovendien werd er samenwerking gezocht met jonge bewoners van het Zonnehuis en studenten van de onderwijsinstelling  het Noorderpoort College die filmopnamen gemaakt hebben tijdens Kanaalpop 2012.
Het evenement heeft een regionale en provinciale uitstraling, staat goed bekend en wordt goed bezocht. Het is een gratis evenement van formaat. “

Het Oranje Fonds reikt ieder jaar de Appeltjes van Oranje uit en bekroont daarmee succesvolle sociale initiatieven. Ter gelegenheid van de inhuldiging van het beschermpaar van het Fonds wordt een speciale editie georganiseerd. In het gehele koninkrijk kunnen maatschappelijke organisaties bestaande initiatieven voordragen in één van de drie categorieën. De drie uiteindelijk winnende organisaties  krijgen het predicaat Oranje Fonds Kroonappel en winnen elk € 50.000,= en een bronzen beeldje, uitgereikt op Paleis Noordeinde door de nieuwe Koning en Koningin.

Meer nieuws... Tip de redactie...

 

Laatste nieuws

Overhandiging kunstwerk marijke-001

Voor de feestdagen kunst in huis dankzij Etalageroute Zuidhorn

30 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Marijke Buijs en C.G. van den Bos-van Oostveen vallen in de prijzen
Lees verder →
Smartphone

Hoe kies je de telefoon die bij je past?

30 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Lees verder →
Flower power quiz bart (5)

Bart zet mooi programma neer met Flower Power Quiz

28 november 2023    Zuidhorn-nieuws - fotos
Live band goede aanvulling op de energieke presentatie
Lees verder →
Gemeentehuis-zuidhorn

Over wijziging afvalophaaldag, Kindpakket & bestuursfunctie CCZ

28 november 2023    Zuidhorn-nieuws - Gemeente-informatie & Politiek
Westerkwartier Gemeentenieuws 26 november 2023
Lees verder →
Kerstpakket radio

Tijdens Winterfair live radio vanuit hal bij Albert Heijn Zuidhorn

27 november 2023    Zuidhorn-nieuws
Stichting Kerstpakket Westerkwartier helpt diegene die nét buiten de boot vallen
Lees verder →